Analize și opinii

Mojmir Babacek: Sisteme de Inteligență Artificială care manipulează sistemul nervos uman (gânduri, emoții, percepții) și derogă drepturile fundamentale ale omului

Sistemele de Inteligență Artificială manipulatorii ar trebui să fie interzise definitiv – Scrisoare către Parlamentul European

 Pe 9 decembrie 2023, Parlamentul European a publicat un comunicat de presă, în care a declarat că a ajuns la un acord politic cu Consiliul Uniunii Europene „cu privire la un proiect de lege care să asigure siguranța I.A. în Europa, respectarea drepturilor fundamentale și democrația”. Viitorul proiect de lege ar trebui să interzică „sistemele I.A. care manipulează comportamentul uman pentru a-și eluda liberul arbitru”.

Potrivit comunicatului de presă, deputații au „acordat” și „obligații clare” în ceea ce privește „sistemele A.I. utilizate pentru a influența rezultatul alegerilor și comportamentul alegătorilor”. Nimeni și niciun loc nu a elaborat aceste probleme. Într-un răspuns la petiția mai multor reprezentanți și membri ai organizațiilor mondiale pentru drepturile omului, președintele Comisiei pentru petiții a Parlamentului European, Dolors Montserrat, a citat documentul pregătitor al P.E., care spunea: „Ar trebui interzisă introducerea pe piață, punerea în funcțiune sau utilizarea anumitor sisteme de inteligență artificială cu scopul sau ca efect de denaturare materială a comportamentului uman, prin care este posibil să apară vătămări fizice sau psihologice. Această limitare ar trebui înțeleasă ca include neuro-tehnologii asistate de sisteme AI care sunt utilizate pentru a monitoriza, utiliza sau influența datele neuronale colectate prin interfețele creier-calculator în măsura în care denaturează material comportamentul unei persoane fizice într-un mod care provoacă sau este probabil să provoace acelei persoane sau altei persoane un prejudiciu semnificativ”. 

Acele declarații abordează și ascund fezabilitatea manipulării în masă a sistemului nervos uman (gânduri, emoții, percepții, funcționarea organelor interne sau chiar cauzarea morții oamenilor)  la distanță. Este evident că numai atunci când masele de creier ale oamenilor sunt controlate la distanță, sistemele de inteligență artificială pot fi „utilizate pentru a influența rezultatul alegerilor și comportamentul alegătorilor” prin formarea opiniilor politice ale alegătorilor și impunându-le decizia de a vota pentru anumite partide sau persoane. 11 organizații pentru drepturile omului i-au răspuns Dolors Montserrat:

„Suntem profund îngrijorați de răspunsul dumneavoastră la petiția numărul 0716/2023.

După ce am studiat informațiile privind acordul dintre Parlamentul European și statele membre ale UE privind legislația privind inteligența artificială, nu vedem intenția lor sinceră de a preveni manipularea emoțiilor gândirii umane etc. de către agențiile guvernamentale cu utilizarea de microunde pulsate, unde electromagnetice extra lungi sau alte energii încă nepublicate. Aceasta înseamnă că până acum nu au fost luate măsuri pentru a împiedica dezvoltarea statelor membre ale Uniunii Europene în regimuri totalitare în care gândirea la cetățeni va fi controlată de guverne care folosesc acele radiații și inteligență artificială. Pentru a preveni o astfel de situație, guvernele ar trebui să declasifice tehnologiile de control de la distanță a sistemelor nervoase umane și să creeze agenții capabile în mod obiectiv și obligate din punct de vedere legal să dezvăluie abuzurile drepturilor omului și democrației de către tehnologiile AI. Atunci când guvernele îi țin clasificați, își păstrează deschisă opțiunea de a manipula mințile cetățenilor lor, ori de câte ori consideră de cuviință. Deținerea acestor instrumente îi va elibera de responsabilitate în fața cetățenilor lor în cazurile în care se pot întâmpla catastrofe din cauza faptului că au neglijat pericolele, legate de dezvoltarea ulterioară a civilizației.

Dovezile științifice care demonstrează că cel puțin microundele pulsate (inclusiv transmisiile sistemelor de telefoane mobile) și undele electromagnetice extra lungi pot fi folosite pentru a controla gândurile, emoțiile, percepțiile umane, provoca dureri etc. la distanță pot fi găsite[1]. Propunerea de legislație, care ar satisface cerințele privind sistemul politic respectând drepturile omului și libertățile cetățenilor în era electronică[2]. În rezumat, considerăm că Actul UE privind inteligența artificială ar trebui să includă o legislație care să interzică în mod explicit guvernelor UE, inclusiv forțelor de ordine, agențiilor de informații și armatei, să folosească inteligența artificială pentru a manipula la distanță gândurile umane, emoțiile etc. folosind alte informații publicate sau încă energii inedite. Legislația ar trebui să includă, de asemenea, obligația guvernelor UE de a-și proteja cetățenii de o astfel de manipulare din partea guvernelor din afara UE sau a altor entități.

Merită să fie luate în considerare foarte serios, dacă într-un viitor nu îndepărtat, unde majoritatea cetățenilor statului ar putea fi șomeri sau subangajați din cauza utilizării inteligenței artificiale , li se va permite să aibă libertatea de a vota în funcție de opiniile lor sau dacă statul puterea va decide că nu sunt suficient de responsabili pentru a face alegerea corectă în alegeri și, în schimb, va produce deciziile lor în mintea lor.

În acest fel ei nici măcar nu ar avea dreptul de a vota împotriva folosirii inteligenței artificiale, care le-a lipsit de locuri de muncă și demnitate. Potrivit analizei Fondului Monetar Internațional, introducerea Inteligenței Artificiale „este programată să afecteze aproape 40% din toate locurile de muncă” la nivel mondial și aproximativ 60% în economiile avansate și, în acest fel, „AI va agrava probabil inegalitatea generală”[3]. Comandantul Cornelis van der Klaauw de la Marina Regală a Țărilor de Jos și Expert de la Centrul Comun de Război al NATO a scris un articol pe această temă în anul 2023[4]„Motivul pentru care atacurile cognitive trec neobservate de țintele lor este că activitățile cognitive ocolesc mintea conștientă și vizează direct subconștientul unei persoane… majoritatea deciziilor noastre sunt luate de subconștientul nostru… Atacurile cognitive au ca scop exploatarea emoțiilor înrădăcinate în subconștientul nostru, ocolind mintea noastră conștientă rațională“.

Textul petiției

Interziceți controlul la distanță a sistemului nervos uman – O inițiativă a lui Mojimir Babáček

Noi, subsemnații, solicităm Parlamentului European să includă în legislația privind inteligența artificială următoarele:

– Interziceți utilizarea Inteligenței Artificiale pentru a controla și/sau decoda de la distanță activitatea sistemului nervos uman cu unde electromagnetice, energii dirijate, unde potențiale, conexiuni non-locale de fotoni sau electroni sau orice alte energii, fără acordul explicit.

– Interziceți tuturor organizațiilor guvernamentale UE, inclusiv forțelor de ordine, agențiilor de informații, armatei și contractorilor acestora, să utilizeze inteligența artificială pentru a controla și/sau decoda de la distanță activitatea sistemului nervos uman al civililor folosind mijloacele menționate mai sus. Legislația ar trebui să includă, de asemenea, obligația guvernelor UE de a-și proteja cetățenii de o astfel de manipulare din partea guvernelor din afara UE sau a altor entități.

– Prevăd înființarea de agenții UE capabile în mod obiectiv și obligate din punct de vedere legal să investigheze și să dezvăluie abuzurile drepturilor omului și democrației de către inteligența artificială utilizată pentru a controla și/sau decoda de la distanță activitatea sistemului nervos uman, folosind cele menționate mai sus. mijloace. Agențiile UE menționate ar trebui să funcționeze independent de statele membre ale UE, iar UE ar trebui să își stabilească obiectivul de a angaja Organizația Națiunilor Unite ca ultim arbitru în deciderea cazurilor în care oameni din întreaga lume se vor plânge de abuzul drepturilor omului de către acele neurotehnologii și inteligenţă artificială.

Comandantul Cornelis van der Klaauw de la Marina Regală a Țărilor de Jos și Expert de la Centrul Comun de Război al NATO a scris într-un articol din 2023:

„Motivul pentru care atacurile cognitive trec neobservate de țintele lor este că activitățile cognitive ocolesc mintea conștientă și vizează direct subconștientul unei persoane… majoritatea deciziilor noastre sunt luate de subconștientul nostru… atacurile cognitive nu mai sunt science fiction.

Ele au loc deja acum… nanotehnologia neuronală poate fi folosită pentru a aduce roboții de dimensiuni nanometrice aproape de un neuron prin intermediul fluxului sanguin și pentru a face posibilă conectarea creierului uman direct (adică neinterceptat de simțurile noastre) la un computer, utilizând inteligența artificială în proces… Războiul nu mai este un concept pur militar; a devenit mult mai larg și mai complex. În viitor, va exista o singură regulă în război: Nu sunt reguli.

Sperăm că nu veți vota în favoarea unui viitor, în care marile puteri vor lupta pentru a controla creierul populației mondiale.

Scrisoare deschisă către Uniunea Europeană și guvernele din întreaga lume

Semnatari (Organizații):

– Spolek za zákaz manipulare lidské nervové soustavy radiofrekvenčním zářením – Republica Cehă;
– Schutzschild Ev – Germania;
– Justiție țintită – S.U.A.;
– Fundația Stopeg (STOP Arme electronice și Gangstalking) –  (Olanda)
– Coaliția internațională împotriva torturii electronice și a robotizării ființelor vii (ICATOR);
– Avenue Paul Hymans 120/47, B – 1200 Bruxelles  – Belgia;
ACOFOINMENEF (Asociație împotriva tuturor formelor de interferență și control mental și neurofiziologic – Italia;
– MOVIMENTO AMPIO CONTRO LA TORTURA TECNOLOGICA PSICOLOGICA E MENTALE – Italia;
– Föreningen för hjärnans integritet i Sverige (Societatea pentru integritatea creierului din Suedia;
– Stowarzyszenie STOP Zorganizowanym Elektronicznym Torturom – Polonia;
– ADVHER (Association de Defense des Victimes de Harcélement Electromagnétique et en Réseau – Franţa;
– Vizat Marea Britanie – Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord)
– Institutul Allen pentru Drepturile Omului (Statele Unite ale Americii – PO BOX 193, NORTH PEMBROKE, MA.- S.U.A.
– Justiție țintită – S.U.A.
– Organizația victimelor armelor psihotronice (controlul minții) – Canada)
– PMP pentru Societatea Bharath în siguranță împotriva torturii ascunse și a armelor energetice – India.

Autor: Mojmir Babacek s-a născut în 1947 la Praga, Cehoslovacia. A absolvit filosofie și economie politică) Universitatea „Charles” din Praga în 1972. Între anii1981-1988 a trăit în S.U.A. Din 1996 a publicat articole pe diferite subiecte, mai ales în media alternativă cehă și internațională. În 2010, a publicat o carte despre atentatele de la 11 septembrie în limba cehă. Din anii 1990, el s-a străduit să ajute la realizarea interzicerii internaționale a controlului de la distanță a activității sistemului nervos uman și a minții umane prin utilizarea neurotehnologiei.
Sursa: https://www.art-emis.ro/analize/sisteme-de-inteligenta-artificiala-care-manipuleaza-sistemul-nervos-uman-ganduri-emotii-perceptii-si-deroga-drepturile-fundamentale-ale-omului

——————————————

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu