Analize și opinii

Luminita Arhire: TANTI LEANA-A-LU’ ILIE/ DE LA SCULĂRIE

Când o aud pe madam Lasconi rostind „rrrrromânii!!!” eu simt că am ceva în stomac, dar nu fluturi ca în filmele americane siropoase, ci crocobauri si salamandre neliniștite, care se foiesc dezordonat și se cer afară. Iar nenorocirea se poate produce în orice moment dacă privesc cum unul ca Ștefan Pălărie, de exemplu, care și-ar dori să fie perceput ca un fin intelectual, având lipit ca motto pe pagina lui de FACEBOOK următorul text: „Am studiat și muncit o viață întreagă având permanent un singur țel: educația de calitate în România”, o lustruiește pe țața asta crescătoare de furnici, turuitoare ca o combină Gloria uitată-n lan, cu o piatră înțepenită în șenilă, pălăvrăgind fără minte și fără griji, cam la nivelul unui activist mediocru de dinainte de 1990.
Convinsă de farmecul ei personal, pe 8 octombrie 2024 Lenuța a țâșnit la declarații de presă. Și să vedeți ce a ieșit:
„O.K…” (intrare hotărâtă cu ochelarii pe nas, ochelarii dați jos de pe nas, ochelarii puși la loc pe nas; în spatele ei, un grup masiv de sprijin, format din 23% femei și 77% masculi dârzi, încrâncenați, pe care ne putem baza; chiar lângă umărul ei, domnul intelectual Ștefan Pălărie, mai bine orientat ca oricând)… „România se află într-un moment de răscruce… bla, bla… pericolul PSD născut din PCR… bla, bla… care vrea să distrugă democrația… cum fac ei asta? simplu! PSD calcă în picioare dorința românilor de a trăi într-un stat de drept… bla, bla… lucrăm la textul Moțiunii de cenzură prin care să dăm jos acest guvern incompetent și corupt” (numai ramura pesedistă, că ramura penelistă mai are o șansă să se salveze, n.n.)… „Peneliști! AVEȚI CÂTEVA ORE (eu zic să profitați, brătienilor, de șansa ce vi se oferă și să n-o dezamăgiți pe Lenuța, n.n.) să le arătați rrrromânilor de partea cui sunteți -DE PARTEA POPORULUI sau de partea lui Marcel Ciolacu… câteva ore… bla, bla… România are nevoie de stabilitate PE BUNE, NU DE VRĂJEALĂ!” („Mihai Gâdea, vrei să-ți arăt mușuroiul meu de furnici?” n.n.)… „N-ați fost în stare să schimbați un mic articol de lege ca să doborâți dronele care intră pe teritoriul României” (i-auzi!!!, n.n.)… bla, bla… „românii sunt împovărați de taxe… bineînțeles că avem un plan după moțiune: SĂ SCHIMBĂM GUVERNUL… această DISCUȚIE NU VA MAI FI FĂCUTĂ PE VORBE!” (nu, va fi făcută prin semne, dragă! n.n.) „Vreau SUB SEMNĂTURĂ ca PNL să nu mai facă NICIODATĂ (!!!, n.n.) alianță cu PSD… nu am fi făcut acest pas dacă nu AUZEAM ȘI DESCHIDEREA (!!!, n.n.)… pentru un guvern de dreapta… dar își dau arama pe față… asta e PNL… nu-i prea mare diferență între ei și PSD… MERGEM CU PAȘI… în câteva ore domnul Ciucă să ne dea un răspuns… dom’ne, ei sunt mincinoși… mie nu mi-a sunat telefonul… USR este cel mai democratic partid și singura speranță, să vină liberalii să ne susțină… aștept 110 semnături… noi avem în programul de țară o reformă constituțională… sunt mincinoși, dar le dăm o șansă… PNL nu se învârte doar în jurul domnului Ciucă, să fim înțeleși…” și (bineînțeles!) ILIE BOLOJAN-premier!
După 34 de ani de „democrație”, asta e tot ce s-a scremut elita românească să ofere „POPORULUI”, recte „RRRRROMÂNILOR”, ca s-o citez pe madam Lasconi? Femeia asta cu poalele puse-n cap? Care somează declamativ, trăiește-n telenovele scrise de ea însăși, dă ultimatumuri, trasează sarcini celorlalte partide, hrănește furnicile, cere angajamente prin semnătură de la altă gașcă de prostovani, dă cu mopul, plânge în direct și la o oră de vârf, își pune marama și dă ochii peste cap de evlavioasă ce este, apoi se extaziază țopăind în fața lui Aghiuță cel travestit de la Untold, dă sentințe, se contrazice la interval de câteva minute, e cea mai amazoancă dintre gospodine și cea mai gospodină din amazoance, căreia, dacă o scoți din emisiunea politico-culinară, i se fâsâie brusc giroscopul … oare asta este speranța României după 20 de ani de mandate petrovo-ficusiene?
Păi, nu vă mirați că, în consecință, misoginismul meu -altfel, bine temperat- iar dă, bogat, în clocot!
………………………………………………………………………………….
P.S. În imagine, o puteți admira pe iubitoarea de mușuroaie lângă nea Fane Pălărie, adică un fel de nea Fane Bască de altădată, responsabil cu propaganda pe organizația de bază a IAS-ului „Salvați România”.