Analize și opinii

Luminita Arhire: PROIECȚIE-FANTOMĂ SAU CAM AȘA CEVA

Am crezut că leșin de indignare… hai să vă spun ce chestie groaznică s-a întâmplat:
Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller, cu o moacă lungă și îndurerată ne-a anunțat că Rusia a blocat accesul pe teritoriul său pentru 81 de publicații europene, cică de teamă că populaţia va auzi „adevărul” (ghilimele, cum bine remarcă Gabriel Dimofte, sunt inițiativa publicației DIGI 24. ro, care ne semnalează groaznicul abuz, sugerând că știu ei bine ce fel de „adevăr” e acela…)
„Este un alt semn că guvernul rus reprimă jurnalismul pentru că îi este teamă că propriul popor va auzi adevărul… vrea să ascundă adevărul despre acţiunile Rusiei în interiorul Rusiei, despre acţiunile guvernului de a-şi reprima propriul popor, de a invada un vecin şi de a-şi ocupa ilegal vecinul… De ceva vreme am văzut cum reprimă jurnalismul şi, din păcate, asta continuă!” (DIGI24. ro, 26 iunie 2024)
Parcă mi-a înfipt nenea ăsta un pumnal în inimă… mamă, ce nenorociți! Să umble ei la jurnalismul căruia never ever n-ar cuteza un democrat adevărat să-i pună pumnu-n gură. Auzi… să interzică rușii DIGI 24. ro, o publicație atât de populară de la Soci până-n Vladivostock… Pe bună dreptate astăzi DIGI 24 plânge-n pumni că „de ce mă, de ce?” Câtă nedreptate și cât sadism afișat există în țările conduse de tirani! Și-ar putea imagina cineva ca în țările civilizate ale lui Bogdan Chireac să se ia vreodată o astfel de decizie? Evident, nu! Să verificăm, zic, chiar din articolele „victimei” DIGI 24. ro cum procedează democrațiile adevărate, sensibile la consolidarea libertății de exprimare, atunci când aceasta se află în dificultate:
„… «Vom interzice Sputnik și Russia Today ÎN TOATĂ Uniunea Europeană pentru a stopa mașinăria de dezinformare a Rusiei în UE», a spus von der Leyen. «Este vorba despre cele mai vocale canale media ale Kremlinului. ȘI SUBSIDIARELE lor vor fi interzise», a spus von der Leyen. «Astfel, nu vor mai putea să răspândească minciunile lui Puțin și să divizeze oamenii din UE», a adăugat șefa Comisiei Europene. Josep Borrel a declarat, duminică, la o conferință, că UE ia măsuri cruciale pentru a stopa manipularea informațiilor de către Rusia. «Călcăm șarpele pe gât», a spus înaltul oficial european.” (DIGI 24. ro, 27 februarie 2022)
Ei, vedeți? Altceva! Lumea civilizată calcă șarpele pe gât! Și a mai călcat multe alte reptile, de nu mai știai, la un moment dat, care-i balaur de presă quality și care-i lighioană de călcat pe gât, că și România -democrație consolidată, ce naiba!- tot cu călcatul șarpelui pe gât s-a ocupat la un moment dat când, prin Decizia 506 din 23 aprilie 2020, a ANCOM, a decis blocarea publicaţiei online „JUSTIŢIARUL”, a regretatului Marius Albin Marinescu din Sibiu…!
Nu putem însă să nu observăm că Uniunea Europeană a făcut această curățenie prin călcarea șarpelui pe gât încă din februarie 2022, pe când dictatura odioasă a mai așteptat doi ani și jumătate, răstimp în care jurnaliștii de la DIGI 24. ro, au mâncat… mă rog, ce-au mâncat ei acolo, potrivit obiceiului… din abundență, până să-și așeze doamna Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, pantoful fin, cu toc înalt, pe grumazul lor!
Așa că eu sunt solidară cu publicația DIGI 24. ro și deplâng soarta cititorilor din Rusia care nu mai au acces la jurnalismul de înaltă calitate. În semn de protest, am hotărât să-mi marchez pagina cu un categoric „YA DIGI 24”, ceea ce vă doresc și dumneavoastră!
Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, redacţie şi text care spune „Web A3- Program Τν o... DOVADĂ de luare in... POLITICĂ Imobile ACTUALITATE Pub... ECONOMIE (1,144 unread) arh... EXTERNE SPORT TV Șoșoacă cere imunit... MAGAZIN MAIMULTE MAI MULTE- Orange SUA, după ce Rusia a interzis 81 de publicații europene, inclusiv Digi24 și Digi24.ro: Se teme că populația auzi „adevărul" Data actualizănii: 26.06 06 06.2 2024 09:10 Data publicăni: 26 26.06 2024 08:14 Activați Wit Accesati Setari”

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu