Analize și opinii

Luminita Arhire: ONORATA JUSTIȚIE IMANENTĂ…

MOTTO: „Instanța supremă a pronunțat miercuri o decizie definitivă într-un litigiu din 2016 privind moștenirea unui imobil din Sibiu care a aparținut soției președintelui Klaus Iohannis. Procesul a fost pierdut de Rodica Baștea, o prietenă din Miami a soților Iohannis. Este vorba despre un imobil de pe strada Gheorghe Magheru nr. 35 din Sibiu. «Respinge ca nefondat recursul declarat de recurenta-reclamanta Baştea Rodica împotriva deciziei nr. 1973 din 15 iunie 2023 a Curţii de Apel Alba Iulia – Secţia I civilă, în contradictoriu cu intimaţii-pârâţi Statul Român prin Municipiul Sibiu reprezentat de Primar şi Statul Român prin Ministerul Finanţelor. Hotărârea este definitivă.» ANAF explica în aprilie într-un răspuns pentru G4 Media. ro că, din cauza litigiilor privind moștenirea, nu poate recupera un alt imobil care a aparținut președintelui, spațiul comercial din strada Nicolae Bălcescu 29 și nici cei 260.000 de euro obținuți din chirie de familie prezidențială.” (HOT NEWS. ro, 25 septembrie 2024)
………………………………………….. …………………
Dragi liberali, văzând eu în ce punct al istoriei recente s-a ajuns în mod abrupt, mi-am aruncat privirea către sondajele care vă măsoară periodic bărbăția electorală și am văzut cum obiectul estimărilor se micșorează atât de dramatic, de nici nu mai îndrăznesc să vă consolez cu celebra sintagmă: „…nu plângeți că nu se mai semețește… iată, în schimb, ce frumos atârnă!” Situația fiind critică m-am gândit că poate vreți să vă dau câteva sfaturi de reabilitare a virilității politice, pornite din inimă, desigur!
De exemplu… diseară, fără amânare, să iasă Ciucă-al vostru cu o declarație bine scrisă și bine simțită care să sune cam așa :
„Stimați cetățeni, deoarece astăzi am aflat cu stupoare că președintele nostru, numitul Klaus Iohannis, prin fel de fel de malversațiuni despre care noi, Partidul Național Liberal, n-am avut cunoștință, s-a dedat la însușirea ilegală a două imobile și a refuzat să achite către ANAF suma de 260 000 de euro, obținută în mod samavolnic prin închirierea către Raiffeisen Bank a uneia dintre cele două proprietăți, am întrunit de urgență Consiliul Național al PNL care a decis, cu unanimitate de voturi, înfierând cu mânie uriașă acțiunile ilegale ale președintelui, că acest personaj detestabil nu are ce căuta pe listele curate, pline de brătieni adevărați, cetățeni cinstiți și oameni de nădejde ai partidului, pregătite pentru Senatul României. Ca urmare, nu vom mai face niciun demers în acest sens! Mai mult decât atât, deoarece ne-a înșelat buna-credință, ar fi imoral să i se atribuie în folosință pe viață, după ce nu va mai fi președinte, un imobil pentru reabilitarea căruia statul român a rezervat suma de cel puțin 6 milioane de euro. -și asta fără „diverse și neprevăzute”! Clădirea respectivă -după unele mici recompartimentări- propunem să fie transformată în casă de vacanță pentru elevii cu rezultate deosebite la olimpiadele internaționale! Iar domnul Iohannis să primească, în schimb, o bojdeucă fără piscină, fără teren de tenis, fără sală de sport, fără, fără, fără… dotată cu toaletă în fundul curții, desigur, la aer curat!
Asta în ceea ce privește situația generală… pe de altă parte, din punct de vedere personal, sunt absolut devastat de realitatea fără dubiu că președintele s-a înhăitat cu Ciolacu Marcel și nu recunoaște că am avut o discuție în trei, prin care am stabilit cum să-l facem senator pe el, un om fără onoare care nu este în slujbă țării!”
Ei bine, dragi liberali, garantez că după acest discurs se va observa o revigorare mulțumitoare a procentului, cam cât pentru un act electoral natural nesusținut de pastile galben-albastre!
………………………………………………………………………..
P.S. În fotografia de mai jos, extrasă de pe NETFLIX, desigur, personajul din stânga este Justiția imanentă; iar cel blond, înalt, cu ochii albaștri, din dreapta jos, ținut de ciuf, este „minunea din noiembrie”, recte președintele Klaus Iohannis, scuturat de către „onorata instanță” de cele două case obținute ilegal și de unele sume importante de coco!