Analize și opinii

Luminita Arhire: CIIINEE EESTEEE GEEENEEERAAAALUUUL?” D-APĂI BUNICĂ-SA…

MOTTO: „Ce-a vrut să facă președintele Ciucă? Eu l-am mai văzut, tot în astfel de abordări, fiind de doi-trei ani lângă dânsul destul de frecvent, săptămânal 2-3 zile, îi cunosc și fața, știu cum face… Dânsul, na… și-a zis că «…lumea va înțelege ironia, va înțelege tâlcul vorbelor mele…» Sigur, dom’ne, o denumire de genul «viclean, descurcăreț, șmecheraș»… închidea subiectul… și dânsul putea să o facă, ARE VORBELE LA DÂNSUL, SĂ ȘTIȚI, dar a ales o cale mai subtilă, a zis «dom’ne toată lumea mi le atribuie mie … haideți să vedem, că dacă le repet, lumea va înțelege!!! »…” (Rareș Bogdan, explicând la INSIDER POLITIC, pe 12 octombrie 2024, ce-a vrut să spună Ciucă la emisiunea cu Măruță și cât a fost dânsul de subtil, dar și cât suntem noi de proști, deoarece n-am înțeles că era taman „vițăversa”)
…………………………………………………………………………..
Am urmărit, în seara zilei de 22 octombrie 2024, cu atenție și îngrijorare, dar mai cu seamă cu o perversă fascinație, la PUNCTUL CULMINANT, dialogul lui Nicolae Ciucă, brătian de rasă -mare om, mare caracter- cu prea-hârșitul jurnalist Victor Ciutacu, cel care a făcut din interlocutorul său tot ce-a vrut, fără ca acela să observe, măcar.
Veți întreba de ce anume am fost fascinată… ei bine, pentru că nu în fiecare zi am prilejul de a studia nemijlocit prostia frustă, în direct și la o oră de vârf, prezentându-se veselă și lăbărțată, fără griji majore, pe o jumătate de ecran. Acum, eu nu știu… poate că domnul Ciucă e un băiat de treabă, cumsecade, poate că te-ai gândi să-l chemi uneori la o partidă de table, deoarece nu-i conflictual și nu se supără dacă-l bați măr, dar… mai mult de-atât -nu! Căci domnul Nicolae Ciucă este ilustrarea perfectă a INEPȚIEI TOTALE. Partidul Național Liberal se face că nu observă… însă, din punctul meu de vedere, e imposibil ca măcar un singur brătian să nu bage de seamă evidența că IQ-ul președintelui lor este subunitar! Ia să vedeți cum bate dânsul câmpii:
„Pornind de la decizia CCR am văzut că a existat azi o DECIZIE A TRIBUNALULUI prin care Diana Șoșoacă A FOST VALIDATĂ CA SENATOR (nu zău, a făcut-o deja tribunalul senatoare pe Șoșoacă? ia te uită! n.n.) asta înseamnă că din toate punctele TEHNICE privind candidatura unui cetățean român nu este corect ca el să fi fost exclus de la MASA VERDE pentru a candida la președinția României ÎN FAVOAREA UNUI CANDIDAT (!!!, n.n.) care se înscrie pe aceeași LINIE DE ELECTORAT. Este o chestiune PRIN CARE noi trebuie să… trebuie să vorbim liber pentru toți ascultătorii dumneavoastră… ca atare, eu cred că în momentul de față trebuie să le spunem oamenilor că nu există ăăăă… altă variantă… ăăă… decât cea a unei LIBERTĂȚI A DEMOCRAȚIEI prin care oamenii să poată să decidă corect, fără să fi fost IMPIETAȚI (!!!, n.n.) DE UN ANUME DEMERS, cum a fost cel de la Curtea Constituțională!”
Din acest punct al discuției, „ciiiineeee eeesteee geeneeeraaaluuul?” s-a dezlănțuit. Și, să ne înțelegem: la domnul Ciucă nu doar faptul că nu poate să vorbească este semnificativ, ci și evidența că în creierul domniei sale circuitele sunt încurcate grav și fără speranța de a fi descurcate vreodată. Să-i urmărim „firul logic”:
„Cel care intră în turul doi asigură o revigorare și un optimism A ELECTORATULUI, astfel că putem să vorbim de un AUR consistent în Parlamentul României. Cum credeți că va fi cu o LINIE DE MESAJ a purtătorului de cuvânt AL MESAJULUI de la Moscova în Parlamentul României? Marcel Ciolacu a avut o LINIE DE SUSȚINERE A PROPRIULUI INTERES. Câți votează în mod obișnuit? în jur de 9 000… 10 000… ăăă… scuzați-mă, da, milioane… sunt DISCUȚII ÎN CARE SE VORBEȘTE de mai mult de 10-20 de voturi… (transferate de la PSD la AUR, n.n.) ei trebuie să înțeleagă toate aceste aspecte care au dus la o politică pe care noi ne propunem s-o facem pentru oameni nu pentru noi, noi trebuie să discutăm toate aceste aspecte care fac SUPLICIUL… (Ciutacu îl corectează, n.n.) … ah! așa, DELICIUL campaniei și oamenii câteodată… ăăă… înțeleg câteodată… nu-nțeleg, noi ca politicieni, ne-ntrebăm câteodată «dom’ ne, de ce este atât de scăzut gradul de încredere în clasa politică?»… pentru că nu ne ținem de cuvânt! Noi încercăm să IDEOLOGIZĂM REALITATEA» (asta i-a spus-o consultantul «pă comunicare», că dă bine la popor, n.n.) Ciolacu nu m-a sunat… dar chiar dacă m-ar fi sunat nu i-aș fi răspuns pentru că… știți cum se spune… ÎN GUVERNARE LUCRURILE SE REZOLVĂ PRIN SOLUȚII (!!!!, n.n.) NU PRIN TASTATURĂ! Rămânem la guvernare că ne e frică să nu se întâmple ce s-a întâmplat la CCR… să apărăm urnele și justiția, vigilența ne obligă să luăm măsuri în consecință… SUNT MILITAR (să mori tu? nu mai ești om politic? n.n.) și întotdeauna am luat decizii în care n-am mai ținut cont de BUNACUVIINȚĂ, ci de ceea ce e corect… să nu încerce să NE FACĂ PE LA SPATE, cum se spune…”
Așa că, pregătiți-vă, cetățeni! Urmează, ca întotdeauna, o construcție DĂ DREAPTA:
„USR și-a schimbat leadership-ul… respect tot ce se cheamă PARTEA ACEASTA DE CONTRACANDIDAȚI și fac un apel la doamna (Lăsconi, n.n.) să înțeleagă un pic aritmetica, și politică, și reală… fac apel public la dumneaei să se retragă și să vină să susțină cu adevărat un proiect de dreapta… dânsa trebuie să înțeleagă încă o dată care este VALOAREA NUMERICĂ A CIFRELOR… sunt convins că votanții USR sunt în stare să facă o diferență între ceea ce înseamnă VALOAREA FIECĂRUIA DINTRE NOI (!!!, n.n.) și modul în care fiecare dintre noi putem să COMPATIBILIZĂM CU CEEA CE ÎNSEAMNĂ FUNCȚIA DE PREȘEDINTE… la USR nu mai sunt cei de la REPER, există o nouă conducere, avem un nou LIANT CARE ÎNCEARCĂ SĂ LIPEASCĂ DREAPTA, adică PARTIDUL NAȚIONAL LIBERAL!… care încearcă prin toate metodele, prin toate instrumentele, să-i determine pe toți să înțeleagă faptul că POLARIZAREA (a polariza: „a aduna, a strânge, a concentra în jurul său, conform DEX, n.n.) DREPTEI NU NE AJUTĂ CU NIMIC…(!!!, i-auzi!, n.n.) apăi putem SĂ NE UNIM FIECARE (!!!, n.n.) și să înțelegem că este o etapă în care ei se află la 8% iar noi la 30% (extraordinar! cred că au câștigat liberalii vreo 10 puncte în sondaje chiar în timpul acestui fabulos interviu! n.n.) În viața mea mi-a plăcut să trăim cu picioarele pe pământ știți cum se zice la mine, la Plenița, în țărână… când picioarele sunt în țărână și simți țărâna caldă… eeee!… aia-i realitatea. Și retorica rusească cu care nu sunt de acord. Eu știu ce s-a-ntâmplat, domnu’ Ciutacu, știți istorie la fel de bine ca mine… BUNICA MEA MI-A ZIS CĂ UNA A FOST DOMINAȚIA SAU PREZENȚA TRUPELOR GERMENE ÎN ROMÂNIA, ALTA A FOST PREZENȚA TRUPELOR RUSEȘTI ÎN ROMÂNIA, CARE AU BATJOCORIT ȘI AU DEVASTAT ABSOLUT TOT CE-A EXISTAT… CE LE-A IEȘIT ÎN FAȚĂ … Dar noi nu trebuie să fim SEGREGAȚI (!!!, n.n.) noi avem nevoie de unitate… acea unitate în trăire… în dorință…”
Adică, dacă înțeleg eu bine, ditamai generalul ne explică nouă contextul geopolitic actual PRIN CEEA CE A AFLAT EL DE LA BUNICA? Tare de tot! Și, într-un final apoteotic sau apocaliptic, că nu mai știu cum se zice, generalul Ciucă, în înțelepciunea lui, a „dat din casă”:
„Ăia care-mi reproșează că nu am fost părtinitor cu PNL când am fost premier, nu trag pentru mine, ci trag pentru ei! Ha, ha, ha! (apoi are brusc o revelație) Suntem în direct? A… ha! ha! ha! credeam că suntem în pauză!!!” ( vă imaginați cu cât entuziasm o să „tragă” pentru Ciucă cei despre care a mâncat dânsul niște cacao, crezând că nu e în direct, n.n.)
Asta a fost. Atât a putut președintele PNL. Sau atât s-a priceput partidul cel istoric să-și cearnă liderii, până a rămas în sită numai ditamai diamantul ăsta cu cinci stele pe umăr. N-au avut altul mai reprezentativ, așa că el a ieșit cel mai „dă dreapta” dintre toți liberalii. Și cel mai prostovan, desigur, dar asta chiar nu i-a interesat. Iată, așadar, ce avem după 34 de ani de minunată democrație la categoria „președinți de partide istorice”: un impostor, un majordom de la înalta curte euroatlantică, având, așa cum spune „…picioarele în țărână” și care a fost pus cu mâna pe tabla de șah de un alt impostor, la rândul lui fost președinte de partid și slugă euroatlantică disciplinată.
Iar Radu Tudor îi cântă astăzi un amplu și disperat „ciiineee eesteee geeeneeraaaluuul?” lui Nicolae Ciucă, așa cum, mai demult, Ludovic Orban îi cânta același refren lui Klaus Iohannis- „minunea din noiembrie”. Fiecare cu generalul său, zic… iar Partidul Național Liberal -cu amândoi!