Analize și opinii

Luminita Arhire: ALEXANDRU MURARU – „EU AM O IDEE, ÎNSĂ NU SUNT DE ACORD CU EA”

MEP Diana Iovanovici Sosoaca (R) wears a muzzle as EU Commission president nominee delivers a speech during her statement for her candidacy at the European Parliament in Strasbourg, eastern France, on July 18, 2024. (Photo by FREDERICK FLORIN / AFP)
Sigur că mai sunt și alți „radicali” liberali cărora li se „sparie gândul” că Diana Șoșoacă a fost scoasă de către CCR dintre candidații la președinție. Dar cel mai tare din parcare este, totuși, Alexandru Muraru… ăla, îl știți … vânătorul de intoleranți, paznicul corectitudinii publice, scutul „statului de drept”, martirul cauzelor euroatlantice, hârtia igienică moluță a curului prezidențial. El e. Iată cum se sufocă dânsul de indignare că lu’ doamna Diana, tocmai când să sară, CCR-ul i-a urcat brusc ștacheta, doar-doar și-o rupe picioarele!
„…O veritabilă execuţie politică, folosind argumente subiective pentru a crea un culoar liber pentru extremismul reprezentat de George Simion… Aceasta este, de fapt, esenţa jocului PSD: să cenzureze CANDIDAȚII INCOMOZI (pentru cine, dragă, incomozi? că nea Ciolacu intră oricum în turul doi… iar înghesuiala e mare doar pe locul secund, iar nu pe locul aproape adjudecat de PESEDEU, n.n.) prin metode putiniste, pentru a-şi consolida controlul asupra statului şi a-l propulsa pe Simion în turul doi. România trebuie să rămână ferm ancorată în democraţie, cu respect pentru instituţiile independente, nu capturate şi utilizate de PSD în scopuri politice. Noi, liberalii, VOM FACE TOT CE NE STĂ ÎN PUTINȚĂ pentru a dejuca acest plan toxic care ameninţă viitorul democratic al ţării.” (adică o s-o băgați pe CANDIDATA INCOMODĂ din nou în cursă, n.n.?) (NEWS. ro, 6 octombrie 2024)
Așadar, ce avem noi aici? Păi, avem un protest sincer că n-a „trecut” Șoșoacă, ci a trecut antipaticul de Simion! În timp ce Muraru o susține trup și suflet pe Șoșo, CANDIDATA INCOMODĂ!
În 2023, înțeleptul Alexandru-cel-Geamăn a transmis următorul comunicat de mare importanță pentru țară:
„Scoaterea partidului extremist AUR în afara legii devine deja o chestiune FOARTE PROBABILĂ. Partidul extremist, neofascist, de sorginte legionară este pe drumul pe care l-a avut partidul Zorii Aurii în Grecia. Vor ajunge să producă VIOLENȚE ZILNICE PE SCARĂ LARGĂ ȘI PROBABIL CRIME (!!!, n.n.). Acest partid extremist, prin acțiunile iresponsabile, prin instigarea la violență și vandalism, a confiscat democrația și a pătat memoria celor care s-au jertfit pentru generațiile următoare. Sloganele și simbolurile folosite de unii manifestanți în cadrul protestului din fața Parlamentului României, la care au luat parte și demnitari ai grupului parlamentar AUR, sunt insultătoare pentru memoria suferințelor celor care și-au pierdut viața în lagărele de concentrare ale Germaniei naziste și puținilor urmași ai acestora!” (potrivit G4 MEDIA. ro, 10 mai 2023)
Am avut curiozitatea să caut pe pagina lui Muraru dacă dânsul a cerut ȘI scoaterea în afara legii a partidului SOS… Ei bine, n-am găsit -deși am „scotocit” destul de bine, cred- o astfel de propunere venind de la domnul „geamăn”. Oare de ce? Răspunsul cred că este în citatul dintr-un text al lui Ovidiu Nahoi, citat pe care l-am găsit pe pagina lui Alexandru Moraru, pe 13 februarie 2021:
„Diana Șoșoacă-Ivanovici ESTE O GLUMĂ. Cei care au exclus-o, printr-o execuție sumară, nu sunt.” (adică partidul AUR, că ei s-au despărțit de dânsa în 2021, n.n.)”
Căci, vedeți, pentru ipocritul de Alexandru Muraru nu contează neapărat Diana Șoșoacă, nici ce spune ea și nici ce face ea, deoarece partidul SOS, mititel cum e el, nu „concurează” la procent cu PNL. Pe când partidul AUR, cel în mod vizibil mult mai temperat ca limbaj și manifestări, dar care cam concurează… ah! ce bine ar fi să fie scos în afara legii!
……………………………………………………………………….
P.S. Cum George Simion a avut tupeul să meargă până la vila lui Alexandru Muraru, ce să vezi! minune! a aflat unele lucruri interesante de la vecini, că de la cine altcineva putea să le afle? Un bărbat, supărat rău, a arătat cum pentru străduța care ajunge până la poarta Murarului, drumarii au „intrat” în terenul lui cu 25 de centimetri, iar acum apa pluvială îi inundă grădina… se judecă demult cu el… și nu-i prea optimist. O femeie se plângea că nici măcar nu-i salută pe vecini. Și m-am gândit… de unde să fi învățat așa de bine domnul Muraru aroganța asta de „beleidigte Leberwurst”? Nu cumva cei doi gemeni, veniți de nicăieri, or fi stat prea mult pe genunchii lui Beleidigte Ficus Leberwurst, căruia îi și datorează, în totalitate, carierele lor rapide și fulminante? Iar pe genunchii lui Der Grosse Ficus, cine oare i-o fi așezat pe băieții ăștia, că doar el singur nu și i-a ales?