Analize și opinii

Lucian Sarbu: “Jocul pe care îl joacă americanii și tot scopul propagandei “climate change” devin ușor de ghicit”

Statele Unite ale Americii sunt de câțiva ani (mai precis, din 2018) cel mai mare producător de petrol din lume, deși nu dețin cele mai mari rezerve.
Ai fi putut crede că americanii trag tare să-și epuizeze rezervele de petrol până când petrolul va deveni inutil, adică până când umanitatea, din grijă pentru mustățile planctonului și cozile căluților de mare, va trece total pe energie “verde”, adică electrică, eoliană etc.
Și să nu uităm de “climate change” și de încălzirea globală, că și astea trebuie oprite, și știm că oamenii sunt de vină, mai ales fiindcă folosesc petrol și gaze.
Numai că americanii tocmai au revendicat zilele astea 1 milion de kilometri pătrați suplimentari din platoul oceanic arctic (adică de la Polul Nord). E vorba de o zonă care se întinde dincolo de coasta nordică a Alaskăi și care, tehnic, ar putea fi revendicată parțial și de ruși sau canadieni.
Zona (platoul oceanic) e plină de resurse minerale, dar și… petrol și gaze.
Astfel, jocul pe care îl joacă americanii și tot scopul propagandei “climate change” devin ușor de ghicit: Europa trebuie ruptă de Rusia, de OPEC in general, pentru ca în viitor Europa să-și cumpere energia de la ei. Primul pas e să-i convingi pe europeni că n-au nevoie de petrol și gaze, fiindcă astea omoară planeta. Apoi îi sărăcești și-i aduci la disperare. Apoi le oferi soluția. “A, doar gazele rusești poluau. Și petrolul rusesc. Îți dau eu gaze și petrol nepoluant.”