Mitul bunastarii occidentale
Am scris in urma cu o luna un articol in care aratam cam care este principalul motiv pentru care lumea este in criza – sistemul financiar mondial condus de elita bancara mondiala. Din pacate despre acest subiect nu veti auzi vorbind, in Romania, analisti celebri si nici jurnalisti sau personalitati de succes.
In continuarea acelui articol vreau sa largesc putin subiectul si sa ating un alt aspect, mult mai sensibil si aproape inexistent pe net sau la tv si anume sa vorbim despre mitul bunastarii occidentale. Mai intai vreau sa va marturisesc ca eu nu ma consider occidental dupa cum niciun occidental nu mi-ar spune mie in mod sincer ca sunt occidental. Huntington trasa in Ciocnirea Civilizatiilor limita Occidentului pe linia Carpatilor. Occidentul, spunea el, se termina acolo unde incepe ortodoxia si islamul. Si cum eu ma declar un ortodox practicant si sunt mandru ca am stramosi viteji si sfinti care au pus mai presus de burta neamul si credinta stromoseasca, inseamna ca nu sunt occidental.
In Occident este frumos ca la cazino. Cazinoul este construit cu banii altora.
Se spune ca Occidentul este o civilizatie care are in cel mai inalt grad un nivel de trai ridicat si stiinta de a raspandi aceasta bunastare si altora. Este binecunoscut faptul ca civilizatia occidentala si-a castigat aceasta superioritate materiala prin forta armele ( colonizare – de unde au obtinut resursele care i-au facut pe ei atat de bogatii) si din superioritatea tehnologica. Tot Huntington spunea ca „ Occidentul a cucerit lumea nu prin superioritatea ideilor, a valorilor sau a religiei sale ( la care putini membri ai altor civilizatii au fost convertiti) ci mai degraba, prin capacitatea lui superioara de a folosi violenta organizata. Occidentalii uita adesea acest lucru, nonoccidentalii, niciodata”.
Noi avem cheia bunastarii
Principala lozinca in marketingul occidental este : Noi avem cheia bunastarii. Daca vrei sa ai bunastare trebuie sa fii ca noi. Pentru asta mai intai trebuie sa te modernizezi, dar ca sa te poti moderniza trebuie sa te occidentalizezi. Lumea moderna si modernitatea sunt produse ale civilizatiei occidentale. Incercand sa te occidentalizezi, de fapt tu cumperi un produs, esti consumator, desi ei incearca sa te faca sa crezi ca tu cumperi o afacere. Beneficiul tau este confortul castigat in urma consumului de tehnologie sub iluzia ca aceasta tehnologie e foarte eficienta, iar costurile sunt relativ mici – insa costurile cresc dupa primii ani de folosinta, exact ca in strategia cu dobanda fixa preferentiala in primii 2-3 ani la credite. Cel mai bun argument pentru a demonstra falsitatea acestui marketing, care ne indeamna sa facem ca ei si vom deveni instariti si bogati ca ei, este traiul nesabuit al americanilor de exemplu, care reprezinta 5% din populatia globului si consuma 25% din resursele planetei. Va dati seama de cate planete am avea nevoie pentru ca restul lumii sa traiasca in stilul propovaduit de occidentali.
Un alt truc al marketingului occidental este ca el beneficiaza de subventii pentru a sustine acest nivel de trai dincolo de resursele pe care le detine. Ei „ importa” permanet resurse pe care le distribuie subventionat in interiorul patriei mama occidentale.
Alt truc: superioritatea nivelului de trai obtinuta in principal prin puterea de cumparare datorata monedei proprii si a unor salarii mari. Smecheria consta in a avea venituri mari corelate cu taxe si impozite mari si in general cu cheltuieli mari. Practic de cele mai multe ori occidentalul este invidiat de altii pentru bunastarea lui aparenta iar el isi plange de mila fiind aproape in pragul colapsului. Acest lucru se obtine si il experimentam si noi acum prin ridicare pe baze arbitrare a salariului minim pe economie. Este de neinteles cum guvernul forteaza angajatorii sa plateasca un salariu in crestere de 900 lei pe luna, cand veniturile in general au scazut si chiar si salariul mediu este in scadere. Este usor de inteles ca aceasta majorare se va regasi in pretul produsului si salariatul o va pierde din cauza costului mai scump al vietii. In felul asta profitul bancherilor care intermediaza banii este mult mai mare. Ganditi-va cat de interesat era un bancher strain de un credit dat pentru cumpararea unei garsoniere in 2002, atunci cand pretul unei garsoniere era de 6000$ si cat de interesat este de o piata romaneasca occidentalizata in care o garsoniera este 30.000 euro si a fost si 60.000 euro. In esenta bancherii imping societatile spre costuri din ce in ce mai ridicate de trai comisionand o suma mai mare si beneficiind de o rata de colaps crescuta a debitorilor.
Omul este singura specie care plateste ca sa traiasca
Cineva spunea ca omul este singura specie care plateste ca sa traiasca. Oamenii au trait mii de ani fara sa aiba nevoie de imprumuturi. Un stil de viata sustenabil pe termen lung este acela care are cheltuieli minime cat mai mici. Nu conteaza cat castigi, conteaza cat cu cat pleci pe minim la inceputul lunii. Unii au neaparata nevoie de 300 E, altii de 500 E, iar altii de 2000 de E. Care vi se pare ca este mai bogat si care vi se pare ca este in pericol sa fie executat de banca sau de stat sau de partenerii de afaceri? Cel care are cheltuieli de 2000E si venituri de 2500 E sau cel care are cheltuieli de 300 E si venituri de 800 E?
In Occident la fel ca la cazinou sunt multe lucruri gratis cu toate astea e bine sa te tii tare de buzunare
Cand intri intr-un cazinou ai sa vezi ca mancare si bautura sunt gratis, formatia care canta e gratis, animatoarele sunt gratis, cateodata chiar si jetoanele sunt gratis, in plus de asta toate aranjamentele se vede ca au costat foarte scump. Cum este posibil? Occidentalul iti raspunde cel mai bine la nedumerirea asta – Nimic nu este pe gratis, stai linistit. Ia ce ti se ofera, ai platit alta data pentru ce ti se ofera acum gratis sau un altul plateste pentru tine sau chiar tu vei plati maine si poimaine. Cand occidentul ataca o piata in dezvoltare intra usor si ofera foarte multe gratuitati cum se intampla acum cu asa zisele fonduri europene insa dupa o perioada suficient de lunga de timp nimeni nu ramane pe plus, iar cei mai multi raman faliti. Cu toate astea senzatia este ca societate merge mai departe – dar in spate bogatia, usor –usor, exact ca la cazinou prin comisionare si taxare si prin indemnul la consum compulsiv, trece din mana oamenilor in mana bancherilor si este trimisa in patria-mama occidentala.
In primul rand sa vizati oamenii cu avere dintr-o tara si foarte rar clasa de jos, decat daca ei consuma nesabuit cum s-a intamplat la noi. Aici este pericolul la noi ca sunt in executare foarte multi din cei care au venit din comunism cu ceva proprietati si averi ramase din familie dar si foarte multi dintre cei saraci. De obicei saracul este foarte precaut si nu este supus acestui risc de a intra in colaps dat fiind ca el nu prea este vizat de marketingul bancherilor. La cazinou sunt cateva mese cu mize mici pentru patura de jos sa spunem 1$ si marea majoritate cu mize mai mari de 5$ si 25$ si chiar 100$. Un cazinou devine eficient si este considerat de lux atunci cand are cat mai multe mese cu mize mari, dar intodeauna va pastra cel putin o masa cu miza sociala pentru ca orice cazinou are nevoie de saraci pentru a umple spatiul si pentru a face atmosfera. In Occident de obicei nonoccidentalii ajung si traiesc la nivelul asta social, la mesele de 1$ unde bancherii nu se baga sa-i comisioneze pentru ca au nevoie de ei. Bancherii ii jumulesc pe cei din clasa medie si clasa de sus, adica pe cei de la mesele cu miza mai mare. Cand spun bancheri spun si statul care se supune strategiei bancherilor si tinde sa scumpeasca intodeauna nivelul de trai spre beneficiul bancherilor. Mai retineti un lucru – cum se tem bancherii de deflatie si cum iubesc inflatia.
In concluzie atunci cand penetreaza o societate nonoccidentala Occidentul, cazinoul, bancherii, spun: Pariati, jucati, castigati, uneori mancati si beti pe gratis, dar pe termen lung toti banii vor ajunge la noi.
Sursa: Colaps.ro
” Este de neinteles cum guvernul forteaza angajatorii sa plateasca un salariu in crestere de 900 lei pe luna, cand veniturile in general au scazut si chiar si salariul mediu este in scadere”. Vai saracii patroni si investitori, din ce vor mai cumpara posete louis vuitton la amante si pitipoance, nevestele lor vor intra in depresie ca nu pot cumpara ultima colectie de bijuterii cu diamante,ca nesimtitii de “socialisti”si “comunisti” au facut sacrilegiu sa promita un salariu brut de 900 lei la goimi, asta insemanand 670lei net(152Euro), deci intr-o tara cum este Romania unde nu gasesti o garsoniera de inchiriat sub 150Euro/luna, salariu de 670lei este un atentat la adresa investitorilor, acesti mesia ai capitalismului.
“Este usor de inteles ca aceasta majorare se va regasi in pretul produsului si salariatul o va pierde din cauza costului mai scump al vietii. ” Si in perioda de “criza” cand sau taiat salariile preturile au crescut,asa ca vrajeala creste salariul minim se scumpesc toate nu tine. Romania are o mare problema salarizarea mizera find in modul cel mai voit si constient politica economica de stat, din aceasta rezulta trei avantaje pentru mediul politic si de afaceri,un electorat sarac find usor de manipulat,o forta de munca ieftina alunga forta de munca calificata si cu cerinte sociale si civice mari si profitul investitorilor este mult mai mare datorita costului redus cu forta de munca.In romania nici in anul 2020 salariul mediu/economie nu va depasi 500 Euro.Motivul acestei predictii pesimiste find productivitatea muncii scazute datorita politici de stat a salarizari mizere si a instrainari prin privatizarea a resurselor energetice si a sistemului bancar.Romania exporta energie electrica, petrol si gaze naturale ieftin ,sub pretul cotatilor internationale, dar vinde scump la intern, uneori avand preturi maximale,deci un producator roman cumpar Kw produs in romania mai scump decat un producator austriac care cumpara acelasi Kw produs in romania,romania exporta marfuri brute cu adaos minimal de plus valoare.Totul de dragul apartenentei la “cilivizatia” mesianica occidentala
” Este de neinteles cum guvernul forteaza angajatorii sa plateasca un salariu in crestere de 900 lei pe luna, cand veniturile in general au scazut si chiar si salariul mediu este in scadere”. Vai saracii patroni si investitori, din ce vor mai cumpara posete louis vuitton la amante si pitipoance, nevestele lor vor intra in depresie ca nu pot cumpara ultima colectie de bijuterii cu diamante,ca nesimtitii de “socialisti”si “comunisti” au facut sacrilegiu sa promita un salariu brut de 900 lei la goimi, asta insemanand 670lei net(152Euro), deci intr-o tara cum este Romania unde nu gasesti o garsoniera de inchiriat sub 150Euro/luna, salariu de 670lei este un atentat la adresa investitorilor, acesti mesia ai capitalismului.
“Este usor de inteles ca aceasta majorare se va regasi in pretul produsului si salariatul o va pierde din cauza costului mai scump al vietii. ” Si in perioda de “criza” cand sau taiat salariile preturile au crescut,asa ca vrajeala creste salariul minim se scumpesc toate nu tine. Romania are o mare problema salarizarea mizera find in modul cel mai voit si constient politica economica de stat, din aceasta rezulta trei avantaje pentru mediul politic si de afaceri,un electorat sarac find usor de manipulat,o forta de munca ieftina alunga forta de munca calificata si cu cerinte sociale si civice mari si profitul investitorilor este mult mai mare datorita costului redus cu forta de munca.In romania nici in anul 2020 salariul mediu/economie nu va depasi 500 Euro.Motivul acestei predictii pesimiste find productivitatea muncii scazute datorita politici de stat a salarizari mizere si a instrainari prin privatizarea a resurselor energetice si a sistemului bancar.Romania exporta energie electrica, petrol si gaze naturale ieftin ,sub pretul cotatilor internationale, dar vinde scump la intern, uneori avand preturi maximale,deci un producator roman cumpar Kw produs in romania mai scump decat un producator austriac care cumpara acelasi Kw produs in romania.Romania exporta marfuri brute cu adaos minimal de plus valoare.Totul de dragul apartenentei la “cilivizatia” mesianica occidentala
Da , da … corect .