Analize și opinii

Jean Maurer: “Pe baza tăcerii oamenilor s-au construit dictaturi și societăți criminale de tip mafiot.”

“Tăcerea este de aur…!”…așa o fi, dar numai când ea se impune ca un mod mai eficient de răspuns sau de comunicare față de orice altă formă verbală. Când se exagerează cu tăcerea, ori ești tâmpit, ori ești tâmpit…!
Pe baza tăcerii oamenilor s-au construit dictaturi și societăți criminale de tip mafiot.
Dacă cu adevărat Tăcerea ar fi fost o virtute atât de mare, Natura sau Dumnezeu ne-ar fi făcut muți…!
Românii sunt un popor de tăcuți, cu excepția pizduelilor din trafic, scandalurilor conjugale și a celor din cârciumi în stare de matoleală, căci cum altfel pot explica Tăcerea românilor atunci când onorul militar i se acordă Șefului temporar al Statului care o ține de mânuță pe prima Cucuvea? Dacă Arogantul ar fi avut vreun puradel, sau vreun bichon paduchios, ar fi primit și ei onorul militar? Dar celelalte rude, părinți, veri, cumnați, nepoți…, ăștia nu merită și ei un onor militar cât de mic?
Nu există nimeni care să-i explice acestui Scrof Alogen și Provincial că a încălcat grav un protocol militar și de stat, car umple de rahat Onoarea Militară?
Nici pe vremea lui Ceaușescu sau a Regelui nu s-a întâmplat ca consoartele să primească în solidar onoruri militare!
Suntem o țară la granița cu unul dintre cele mai teribile războaie europene după WW2, unde procedurile militare capătă semnificații deosebite…! Care proceduri…? Alea unde o Pațachină consoartă cu bluză transparentă, de i se văd bretelele de la sutien, primește onoruri militare?
Rușine…!
Tăcerea este de aur…!
El Comandante.

Autor: Jean Maurer