Analize și opinii

Jean Maurer: “Mai știe cineva ce se mai întâmplă cu războiul din Gaza?”

Mai știe cineva ce se mai întâmplă cu războiul din Gaza?
Au mai murit oameni, s-a instaurat foametea, mai mor copii nevinovați, mai funcționează sistemul de sănătate…? Este mulțumit Israelul de victoriile obținute…? Dar Palestinienii, sunt ei definitiv descurajați să-și mai dorească un stat al lor? Ce pretenții au și arabii ăștia…?
Pentru că Israelul este cel “bun”, nu se vorbește de crime de război și nu se aplică nici sancțiuni internaționale așa cum este cazul cu războiul Rusiei în Ukraina, unde Rusia este cel “rău”!
Aceleași întrebări, dar fix același, le pun și în cazul acestui război.
Este Occidentul Colectiv mulțumit de cum evoluează războiul în Ukraina? Dar America? S-au erodat capacitățile militare ale Rusiei suficient de mult pentru o ultimă lovitură care să ducă la dezmembrarea Rusiei în zeci de provincii ușor de cucerit? În favoarea cui curge timpul?
Dacă am întreba morții din aceste războaie, am afla cu siguranță răspunsul corect…, dar cine este atât de tâmpit ca să vorbească cu morții…, oamenii nu sunt în stare nici să vorbească cu cei vii…!
Mai are rost să descriu timpurile pe care le trăim?
Nu cred, pentru că toți suntem conștienți de ceea ce se întâmplă, de faptul că omenirea a devenit o societate mercenară, unde absolut tot, de la știință la medicină, la mâncare, la apă, la aerul respirat, până la sufletul individual, este un “deal”.
Cea mai nenorocită invenție majoră a omenirii nu a fost roata sau focul, care una te poate călca pe degetele de la picior iar alta îți poate arde curul, ci banii, pentru că banii îți distrug sufletul, spiritul și judecata sănătoasă, banii îți distrug până și reflexul de autoconservare al speciei!
Și sunt unii printre noi care au înțeles foarte bine acest lucru și îl folosesc în mod privat și distructiv.
În fața banului orice credință și orice religie eșuează lamentabil! Cel puțin așa se vede de câteva mii de ani încoace…, din satul Vale care este de fapt pe un deal…!
Cât de prost să fii să spui că “mă duc sus în Vale”, dar ăsta este deja un subiect local fără relevanță generală.
El Comandante.