Analize și opinii

Jean Maurer: Este oficial: Biden s-a retras din cursa Prezidențială!

La nici sub 24 de ore după ce a afirmat că continuă cursa, brusc s-a răzgândit, și s-a răzgândit cu bucurie pentru că a primit înapoi trenulețul cu care se juca când încă nu se răzgândise, pentru că tocmai lua o curbă periculoasă pe parchet.
Acum, mass-media mondială, inclusiv șefi de state, se întreabă cine este în spatele manevrei cu trenulețul. Și Johannis se întreabă în germană “Warum tocmai Zug” că el se joacă cu biluțe de golf.
Pe cale de supoziție logico-deductivă nu putea să fie decât un apropiat al lui Biden care are acces la depoul cu trenulețe și care constrâns de Serviciile Speciale și asigurat că nu va fi trimis impiegat la macazul Nerva Traian în exil la partenerul strategic, i-a făcut șantajul lui Biden.
Acesta s-a adresat imediat Națiunii Americane, spunând că se retrage din Cursa Prezidențială pentru binele Poporului și a faptului că va avea cu mult mai mult timp pentru joaca cu trenulețele (această parte a fost cenzurată), și că o susține pe Kamala Harris pentru funcția de Președinte al Americii, ignorând faptul că un Președinte nu are voie să aibă indispoziție de ciclu o săptămână pe lună, în fiecare lună, până la menopauză! Dar poate că nici nu mai are, pentru că i-a crescut intre timp un ştromoleag cu care să fută planeta.
Toate aceste detalii sunt pe fond probleme serioase ale democrației americane si pe cale de consecință ale întregii lumi.
Atâta ar mai trebui ca lui Putin să i se răstoarne soldățeii de plumb de pe tablă și războiul din Ucraina să ia alt curs.
El Comandante (strateg de satul Vale, Sibiu)