Analize și opinii

Jean Maurer: “După 33 de ani ar trebui ca nația română să fie deșteapta Pământului”

Dilemă:
“Dacă din eșecuri se învață mai mult decât din succesuri, atunci după 33 de ani ar trebui ca nația română să fie deșteapta Pământului!”
Ori această afirmație este falsă, ori românii sunt foarte grei de cap.
Dacă sunt atât de grei de cap, apare o altă dilemă: cum de nu sunt toți cocoșati purtând atâta greutate?
Nu încercați vreo explicație folosind legea atracției universale a lui Newton, cum că Soarele ne-ar atrage capetele spre el, că Pământul este mai aproape și ar trebui să stăm toți în cap. Oricum, mai bine cocoșati…, decât cu capul în pământ.
Dilema a fost prezentată și la Cercul Științific din Sibiu, sucursala ardelenească a Academiei de Științe din România, unde a suscitat comentarii furtunoase, dându-se exemplu pe Johannis care este drept ca bradul chit că este excesiv de greu de cap…, cu bătaie spre idiot congenital! Un fel de… excepția confirmă regula…!
Un grup de fizicieni însă, toți PhD, refugiați în satul Vale, de lângă Săliște, a venit cu o explicație categorică: Johannis este primul om născut imponderabil. Nu are greutate și capul nu-i atârnă. De aia este și ușor de transportat cu Jeturi private prin lume…!
Ca să nu plutească anapoda prin Cotroceni, SPP-ul i-a pus tălpi de plumb la pantofi. În dormitor, merge cu sifoane în mână…!
Imponderabilul…!
Dezbaterea s-a încheiat într-o totală confuzie, dar sărbătorită totuși cu râuri de pălincă adusă de niște tâmpiți în damigene de 20 de kilograme din care participanții trebuiau să-și toarne direct în păhărelele mici de țuică. Acest lucru a făcut ca mulți oameni de știință ardeleni să capoteze cu nervii capului, căci această operațiune reprezintă în Ardeal proba maximei îndemânări și a risipei.
Cam atât despre dileme…!
El Comandante.

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu