Japonia este binecunoscută ca țară care nu a impus carantina și cu toate acestea are cea mai mică rată a mortalității între țările G8 – 1400 de decese din cauza Covid-19, la o populație de 125 de milioane de persoane. Mortalitatea în exces este mai mare, dar încă în limite normale, deși Japonia are cea mai bătrână populație din lume.
De asemenea, Japonia nu a testat masiv populația cu teste PCR. Spre comparație, Germania testează săptămânal mai mulți oameni decât a testat Japonia din aprilie încoace. Extrem de problematica testare PCR a populației generale costă Germania și alte țări occidentale miliarde de dolari.
Din cauza ratei scăzute de testare, nu era clar cât de răspândit era noul coronavirus în Japonia. Testele de la început, bazate pe anticorpi, sugerau o prevalență de doar câteva procente. Totuși, de atunci a existat un prim val infecțios în aprilie și un al doilea, mai puternic, în iulie/august.
Un nou studiu gata de publicare realizat de cercetători din Tokyo și Boston arată că seroprevalența cumulată a anticorpilor (IgM și IgG ) în Tokyo a urcat de la 5% în mai la aproape 50% spre sfârșitul lui august, când infecțiile zilnice noi erau deja în scădere (și asta în continuare fără lockdown). Studiul a inclus aproape 1900 de angajați sănătoși ai unei mari corporații din 11 locații diferite din Tokyo.
Dacă acest rezultat este reprezentativ înseamnă că Tokyo a atins un grad înalt de imunitate colectivă cu o rată a deceselor minimă (cam 300 de morți la 14 milioane de oameni), ceea ce înseamnă un record al ratei de mortalitate (IFR) de 0,0006% și o rată de spitalizare foarte scăzută.
Mai mult, acest rezultat înseamnă că până și în Japonia, măștile nu funcționează – nu au prevenit răspândirea coronavirusului. Rata mortalității foarte joasă din Japonia ar trebui deci pusă pe seama factorilor genetici, ai factorilor de sănătate (rata foarte scăzută a obezității și a bolilor cardiovasculare) sau a imunității preexistente.
Într-adevăr, cercetătorii japonezi au observat un model de răspuns imun (IgG crește mai rapid decât anticorpii IgM) ceea ce sugerează o expunere de dinainte la coronavirusuri similare care ar putea fi prevalente în anumite țări din sud-estul Asiei.
Totuși, există anumite limite ale acestui studiu. Grupul nu a fost pe un eșantion ales la întâmplare din întreaga populație, ci a inclus în principal oameni neieșiți la pensie și doar câțiva vârstnici. Este posibil ca seroprevalența anticorpilor printre vârstnici să fie mai mică din cauza auto-izolării. Dar din nou trebuie precizat că imunitatea colectivă a populației generală reprezintă în orice caz cea mai bună protecție.
Sursa: http://contramundum.ro/
Japonia are un guverncapabil si responsabil de soarta concetatenilor sai.Romania ce are? Un guvern avortat care a fost adus la guvernare prin metode naziste din anii 1930 dim Germania pentru a face jaf in Romania.
Măștile nu protejează 100% dar limitează expunerea virala oferind șansa ca cel infectat sa facă forme mai ușoare sau sa fie chiar asimptomatic. Cel puțin asa susțin studiile. Și sa nu uitam ca vorbim de un popor disciplinat cu un sistem medical ce nu poate fi comparat cu multe din Europa. Iar faptul ca nu sunt la prima epidemie cu un coronavirus pare ca a ajutat. În aceeași situație se afla ȘI Coreea de Sud dar și Taiwan.