Analize și opinii

Iulian Capsali: TREI VEȘTI DIN STATELE UNITE

*Directoarea Serviciului Secret al SUA, Kimberly Cheatle, a demisionat azi, deși ieri, după audieri în Senat, refuzase să plece din post.
Părerea mea este că Serviciul Secret a conlucrat la tentativa de asasinare a lui Trump. Probabil că tânărul ucis a fost prelucrat în orb și antrenat de experți.
Faptul că oamenii l-au văzut și au alertat poliția și serviciile cu câteva minute înainte, iar aceștia l-au lăsat să tragă câteva focuri de armă, care au ucis și au rănit persoane din public, iar un glonț a fost destinat tâmplei lui Trump, care și-a tras capul miraculos exact în clipa când arma era descărcată, demonstrează premeditarea atentatului.
**Sunt parlamentari republicani care vorbesc despre o lovitură de stat nesângeroasă în țara care împarte democrație în lume.
Președintele Biden nu a mai fost văzut de nimeni și retragerea sa nu a fost confirmată de bătrânul dement senil. Sunt persoane care se întreabă, cu umor dar și cu îngrijorare față de procesul democratic, dacă acesta știe că a fost îndepărtat de la putere.
El nu s-a adresat nici până acum națiunii, așa cum ar fi fost normal, după ce s-a “îmbolnăvit” brusc de Covid.
***Candidata democrată (căci va fi o femeie) pare că nu va fi Kamala Harris, actuala vicepreședintă a SUA, care este un personaj lovit de imbecilitate. Se consideră, pe bună dreptate, că-i va fi imposibil să negocieze cu greii lumii, ca Xi sau Putin. Deci din pălărie va fi scoasă Michelle Obama.
Conferința democraților de la Chicago se pare că îi va confirma candidatura, iar sondajele de opinie (Reuters) o dau de pe acum câștigătoare în fața lui Trump, pregătind psihologic americanii pentru un eșec al fostului președinte ce nu mai putea fi bătut după atentatul ratat din Pennsylvania, când cota sa de simpatie crescuse spectaculos.
Ne așteaptă un an care va sta sub zodia manipulărilor și al propagandei, probabil mai ceva decât în timpul plandemiei.

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu