Multe critici aduse lui Trump după ce a crescut taxele vamale. Dezastru, face praf ordinea economică, pune carul înaintea boilor etc.
Diferența este că mulți critici nu au făcut în viața lor o afacere și nu au produs o gumă, iar “nebunul” a supt business la țâța mă-sii.
Măsura este evident una disperată, vedeți imagini cu orașul Detroit, perla industriei auto americane, în ruină.
Economia SUA se bazează azi pe servicii, pe tranzacții speculative (economia cazino) și pe tipărirea de dolari. Ca și România, SUA este dezindustrializată, dar, spre deosebire de noi, are una dintre cele mai mari armate din lume și o monedă în care se fac (încă) tranzacțiile mondiale cu petrol. Însă multipolaritatea lumii, care devine implacabilă, dar mai ales avansul tehnologic chinez, arăta un viitor sumbru pentru o țară care se hrănea mai mult cu aroganță decât cu concretețe.
Va reuși Trump să ridice din pat un bătrân decrepit și pervers cu pistolul în mână, care se ținea în viață cu fantasmele unui trecut glorios?
După ce i-a interzis să exporte ideologie sexomarxistă, Trump vrea să-l învețe să se ridice și să meargă, pentru că de fugit nu cred că va mai reuși vreodată. Dar face ceva, nu lasă America să clacheze inexorabil.
Deși în vârstă, Trump are curajul unui tânăr. Nu mai are nimic de pierdut, după ce s-a încercat inclusiv asasinarea lui. Misiunea lui, de a aduce economia americană pe linia de plutire, a început-o în forță pentru că știe că timpul joacă de partea altora.
Dar, în timp ce Trump înțelege încotro merge lumea, Uniunea Europeană devine un cimitir bolșevic, a cărei industrie se prăbușește sub greutatea prostiei unor birocrați rupți de realitate.
Autor: Iulian Capsali
Adauga comentariu