Analize și opinii

Iulian Capsali: PANOURI NEGRE, PANOURI GALBENE, OCHI ALBAȘTRI

Că tot am mers peste 1000 de km prin țară: e plin de panouri cu Ciucă și Simion pe toate drumurile din România.

Problema care se ridică este următoarea: de ce ai cheltui multe milioane de euro, care ar fi putut lua destinații mai serioase? Doar ca să devii președintele României?

Niciunul dintre cei doi nu are șanse.

Ciucă are inteligența unui castron de balast (pentru cei care nu au făcut armata, pilaf de orez) și se exprimă ca un tractorist cu ulei sub limbă.

Panourile negre cu figura nesigură, mioapă, a generalului care scoate o carte biografică, cu capitole de genul “La pas cu pas prin Afganistan”, aduc un aer de umbră intelectuală necesară pe drumurile pline de ebuliție verbioasă din patria lui Trahanache, Tipătescu și Nae Cațavencu.

Dacă nu-l vor schimba cum fac democrații acum cu Biden, PNL-ul se va afunda în groapa deja făcută pentru colectarea dejecțiilor lăsate de Petrov.

Nu că nu ar merita, să ne înțelegem.

A devenit, alături de USR, cel mai globalist partid al României, un preș pentru politicile UE ce destructurează familiile, societatea, economia și cultura europeană.

Simion este mult prea tânăr, iar pofta de putere îi excede înțelepciunea.
În plus, dacă primul face reclamă la o carte pe care, probabil, nici nu o va fi citit-o (ce comic, totuși!), al doilea îmi insultă inteligența prin pomenile pe care le promite, deși președintele țării nu are atribuții de prim-ministru, conform fișei postului din Constituție.

Este necinstit să promiți case, la prețuri de chilipir, când știi că niciodată președintele nu o să poată realiza asemenea obiective. De fapt, este o escrocherie. Tot așa cum a făcut cu candidaturile de la parlamentare, (modelul fiind patentat la locale) când a luat bani pentru propria campanie electorală de la tot soiul de personaje dubioase (oamenii din teritoriu, inclusiv preoți din țară, vorbesc chiar despre interlopi) cărora le-a promis locuri eligibile pe listă.

Simion nu numai că o să piardă alegerile prezidențiale, dar prevăd că, după alegeri, o revoltă din propriul partid o să-l măture de la conducere.

De ce insist cu acest personaj care vinde iluzii?
Pentru că și-a bătut joc de toate speranțele care au fost puse în el, ca un lider care ar fi dat, în sfârșit, o șansă suveranismului românesc.

Pentru că i-a îndepărtat și i-a batjocorit pe aproape toți cei care l-au ajutat să ajungă ceea ce este.

Pentru că spaima că ar putea să fie unii cu calități mai mari decât ale lui îl face să se izoleze într-un mediu de grobieni care-i cântă în strună, mulți băieți tuciurii, cu tatuaje și cefe late.

De altfel, panourile galbene cu figura neagră a lui Simion induc subliminal ideea unui stabor politic, nu al unui partid politic.

Despre țața de Lasconi, despre care se spune că ar fi cântecul de lebădă în politică al infractorului care a condus SRI, cu altă ocazie.

Faptul că serviciile globaliste rebrenduiesc un partid progresist printr-o tipă care melițează enervant cu crucea la gât, adică botează un transgender politic cu numele unei zeițe creponate și apă din canal, iar culmea, la unii prinde, asta mă face să cred că departamentul de inginerie socială al SRI condus de generalul Anton Rog și-a turat motoarele pentru combinațiile cerute de la Departamentul de Stat, această filială a Societății Deschise.

Ce-i drept, figura zâmbitoare a acestei impostoare este postată pe zidurile fără memorie din orașele cu procente mari de corporatiști (Cluj, București șamd), nu și pe șoselele cuprinse de fierbințeala roților care vor să prelungească pripit sfârșitul de vacanță.

Autor: Iulian Capsali