Analize și opinii

Înspăimântător mesajul transmis azi de premierul Cîțu: “Austeritatea nu-i un capăt de țară!”

Înspăimântător mesajul transmis azi de premierul Cîțu: “Austeritatea nu-i un capăt de țară!” Știu, era vorba despre ceva nesemnificativ în economia măcelului bugetar pe care îl patronează, cu o veselie greu de înțeles. Dar ăsta era sensul zicerii. Păi, nu sunt “un capăt de țară” nici amputările de cheltuieli din Sănătate și Educație, în plină criză socială și sanitară, determinată de pandemie. Realitatea domnului Cîțu nu pare a fi realitatea României.
Culmea ironiei: din Ordonanța “Austerității” lipsesc promisele tăieri de sporuri primite de “bugetari”. Tăierile de sporuri sunt pasate Parlamentului, sporuri care ar trebui (deocamdată nu se știe nimic sigur!) limitate prin lege la 20% din bugetul de salarii al instituției, de la 30%, cât este limita acum. De ce nu le-au tăiat? Pentru că-l executau scurt cei din Alianță, care au mii de oameni în sistem, cu salarii foarte mari, “bugetari” cu privilegii. Cum să-și taie craca de sub picioare? Cine va mai dori să se angajeze apoi la Apele Române? Așa că vor trage de timp cu adoptarea legii, până uită păcăliții de promisiuni. Dacă nu uită, le va spune domnul Cîțu că era doar o promisiune de campanie, ca și creșterea pensiilor, și unde au văzut ei promisiuni electorale respectate?
Toată campania de presă împotriva “sporurilor” bugetarilor a fost o abatere a atenției de la problema esențială, cea a măririi pensiilor, care se amână pentru anul viitor, mai spre iarnă. De ce să nu asmută ei o categorie socială împotriva alteia? Așa scrie la Manualul de Bună Guvernare pentru Libertarienii Începători! Cu cât o societate este mai fragmentată, mai puțin solidară, cu atât distrugerea statului social este mai ușoară. Iar actuala guvernare asta urmărește: lichidarea statului social. Așa are “mediul de afaceri” mai mulți bani publici de cheltuit pe nimic din ceea ce are nevoie cetățeanul. “Binele public a murit! Trăiască răul public!

Despre autor

editor

comentarii

Adauga un comentariu

  • …“Austeritatea nu-i un capăt de țară!” …si ce? este? ce este înspăimântător? nu rasare soarele miine? se opreste Kīlauea din eruptie? se transforma iarna in vara? recunoaste Robinette ca a furat? dispare Covid-ul? chiar are dreptate… si ne va ”Cîțîi” in continuare… asa cum meritam de 31 de ani… Ceasca a fost un bleg… daca ne lasa sa clantanim, sa latram la luna, sa ne ”descarcam”, ”dinastia” lui conducea azi fosta natiune romaneasca… si o urare: La Cîțîială Multă!

  • La cum cheltuiesc astia banii din Bugetul public si in ritmul in care se imprumuta , vom ramane rapid fara bani de pensii si salarii, iar solutia lor cea mai la indemana va fi explozia impozitelor dublata de confiscarea proprietatilor si a depozitelor bancare! Sa vedeti in ce foame de bani va intra statul roman, atunci cand in urma unor astfel de cedari de bunavoie a resurselor tarii, coroborata cu falimente masive in randul firmelor mici si mijlocii si, tinand cont ca toate marile corporatii straine din Romania fac evaziune fiscala la greu, externalizandu-si profiturile. In aceste conditii, acest stat mafiot n-are decat o singura solutie pt a supravietui fiscal si a-si sustine lacoma si numeroasa camarila, avida dupa comisioane si spagi: sa puna tunurile pe contribuabilul roman! Sa vezi atunci, taxe si impozite: taxa pe aer, taxa pe mers pe jos, taxa pe nevasta , soacra, caine, pisica, pe calatorie personala, taxa pt statul la calculator, laptop, tableta, telefon, taxa pe viata(vrei sa nu te omoare legal statul, platesti!), taxa pe odihna(vrei sa dormi, trebuie sa platesti), taxa pe ONG-urile lui Soros(ce, doar saracul Soros sa le sustina din banii lui amarati?) Vorba profetiei lui Arsenie Boca: “Vă vor cerne. Vor pune impozite, taxe şi alte îngrădiri. Vă vor lua totul!”.