Analize și opinii

Ileana Cornea: Viața e rotundă

Din păcate, medicii români culeg acum ce au semănat în anii 2020-2022 colegii lor sau poate chiar ei, când spitalele erau goale că ți-era frică să te prezinți cu boala ta cronică, pentru că imediat te vârau pe tunelul #protocolcovid, salariile și sporurile mergeau ceas, raportările de “decese covid” erau umflate “pentru banii de la ue”. Acum furia acumulată vreme de patru ani e plătită de ue sau o plătesc câteva nefericite lapidate de cei mulți frustrați și batjocoriți mai an printre gardurile cu rol dezinfectant din supermarketuri?
Când amărâții furioși de acum, “pricepuți” la noradrenalină și la orice act medical, își pierdeau locurile de muncă, #eroiiînhalatealbe deschideau conturi, plecau în vacanțe, cumpărau mici proprietăți, își chiverniseau copiii, norocul părea că le surâde veșnic. Și ne certau că nu credem în știința care umple buzunarele industriei pharma și care ne închide în case.
Plătim… uneori pentru faptele noastre, alteori pentru tăcerea noastră, pentru că am știut și am închis convenabil ochii.
Autor: Ileana Cornea
Sursa: facebook Mirel Palada