Site icon gandeste.org

Hans Klemm – un traficant de spaime

Rău de tot a mai decăzut și diplomația. Dintr-o profesie a elitelor vizionare a ajuns, în ultima vreme, o negustorie de misiți.



Domnul ambasador Hans Klemm, care a demonstrat cu vârf și îndesat pe durata mandatului său în România că îi respectă pe români la paritate cu o colonie de șobolani – cârtițe peste care treci cu buldozerul fără cea mai mică remușcare, a mai comis una de analele cinismului la recentul Bucharest Forum. A declarat, indiferent la consecințe, următoarele:

Anul acesta se vor cumpăra sisteme sol-aer și sistemele acestea sunt foarte utile, sunt o alegere logică. Un atac la frontieră nu este un scenariu foarte probabil, deși nu putem să-l ignorăm, dar un atac aerian asupra României este mult mai probabil“.

Nici măcar n-a spus „posibil”. A ales, pentru impactul emoțional extrem, mult mai puternicul „probabil”.

Unii vor spune că mă leg de nuanțe prea subțiri. Că practic, din rea intenție, o formă de cârcoteală speculativă.

Spuie ei ce-or voi!

Mie mi se pare că a încerca să îmbrobodești un popor cu spaime fictive, doar de dragul  de a-l face să-ți sărute și mâna după ce i-ai extras șmecherește din bugetul national peste 6 miliarde de euro, este o formă degradantă de trafic cu spaime.

Deci marele aliat strategic ne avertizează: este foarte probabil ca România să fie atacată aerian. Adică să fie atrasă într-un război. Nici mai mult, nici mai puțin! România, stat UE și, mai ales, stat NATO, este apărată de celebrul articol 5 al tratatului NATO prin sintagma liberală „descurcă-te prin tine însăți”. Dacă rușii vor ataca aerian Europa, Europa va fi apărată antiaerian cu rachetele Patriot ale României și Poloniei. Dacă, însă, doar România va fi atacata, NATO va activa articolul 5 punând-o să se protejeze singură.

Aici este subtilitatea! Aici a încercat Hans Klemm să cârpească răritura. Să ne spună, invocând satanismul rusesc, cât de creștini practicanți dovedim că suntem cumpărând sisteme sol – aer  de la ei, și nerămânând cu mâna intinsă să ne apere NATO pe daiboj.

Băi: ne-ați fraierit, ne-ați fraierit. Bravo vouă, negustoria americană a ajuns s-o bată pe cea balcanică. Fie! Dar să ne mai și felicitați pentru cât de unici (exceptând Polonia) suntem în prostie și în prea plecată ascultare, asta mi se pare mai jignitor chiar și decât faptul că ne-ați ales drept cobai european pentru experimentul „anticorupție prin edificarea unui stat paralel”.

Domnul ambasador Hans Klemm nu are limite în disprețuirea poporului român.

Ne ajută, astfel, să ne explorăm propriile hăuri.

Motiv pentru care ar trebui să îi mulțumim și domniei sale, dar, mai ales, administrației de la Washington care-l cauționează cu atâta antiamericană energie.

Sursa: Contele de Saint Germain

Exit mobile version