Analize și opinii

Gheorghe Piperea: “Urmează o legislatură de 5 ani grea, atât pentru noi, opozanții, cât și pentru Ursula & co”

Mișcarea suveranistă este azi ceva important, dar nu suficient, ceva interesant, dar secvențial (pentru că sunt trei grupuri suveraniste în PE, cu poziții foarte puțin conciliabile) și ceva de viitor, dar ușor de ținut în frâu prin condiționări economice. Italia este un exemplu, Franța, încă unul.
În orice caz, zilele acestea ECR, grupul european suveranist din care face parte și AUR, nu mai este prizonier îndărătul ‘cordonului sanitar’. ECR a primit doi vice-președinți, un chestor și promisiunea șefiei unor comisii în parlamentul UE. Deci, vom avea voce, vom avea tribună, vom putea conta. Cei ce se auto-izolează nu au șanse să vorbească și să acționeze. Or vor face poate doar pe rețelele de socializare, pentru o glorie temporară, dar nu și în acest parlament cvasi-democrat, cvasi-totalitar. Nu și acolo unde contează.
Urmează o legislatură de 5 ani grea, atât pentru noi, opozanții, cât și pentru Ursula & co. Puterea progresistă cvasi-totalitară nu va avea zile bune cu noi. Ursula & co nu va opri nimic din ceea ce a făcut greșit, criminal, hoțesc până acum. Dimpotrivă, va amplifica. Iar noi nu vom accepta asta. Nu vom sta cu mâinile în sâni. Nu vom sta doar pe rețelele de socializare, în piața din fața parlamentului UE sau oriunde ar da bine la public. Ar fi inutil. De oprit nu putem să o oprim pe Ursula decât prin mecanismele cvasi-democratic reprezentative, stabilite prin tratate și cutumele ulterioare. Apropo, după ce își va fi numit comisarii, Ursula va veni din nou în parlamentul UE pentru a cere investirea Comisiei Europene ca întreg. Se va întâmpla prin octombrie. Noi vom fi acolo ca să o sanționăm. Cei ce s-au autoizolat, nu. Va fi o nouă șansă de a o trimite acasă pe Ursula, care va fi putut fi pusă sub acuzare până atunci, în dosarul Pfizergate.

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu