Analize și opinii

Gheorghe Piperea: Iohannis a promulgat legea „austerității” fiscale.

Iohannis a promulgat legea „austerității” fiscale.
No surprise …
Așteptăm acum
primele amenzi de 25% pentru depășirea plafonului zilnic de cash,
primele confiscări ale darurilor de nuntă,
primele impozitări cu 70% a sumelor „fără sursă identificabilă”.
Vin aloenul, black-fraier-day, sărbătorile de iarnă și încă mai sunt nunți și botezuri.
Va fi o sărbătoare a controlului și a suspiciunilor.
Va fi un festival al clonărilor de carduri și conturi bancare, de phishing, de furt de identitate digitală, de blocaje ale conturilor bancare pentru omisiunea actualizării datelor cu caracter personal sau pentru amenzi de 300 de lei (apropo, fiscul își blochează toate conturile și toate sumele din cont, indiferent de faptul că sunt salarii sau pensii și că ar putea să acopere de 10 ori amenda …).
A, și va fi party bancar cu șampanie și caviar, căci vor exploda veniturile din comisioane pentru plăți (care se vor mai putea face doar prin cont sau digital) și vor crește costurile creditelor (căci săracele bănci vor fi obligate să găsească o sursă de finanțare pentru pentru supra-taxa de 2% pe cifra de afaceri).
Și abia aștept modificarea prin ordonanță de urgență a legii „austerității” fiscale emisă “dăcât” contra cățeilor – companiile cu cifră de afaceri de minim 50 de milioane de euro și băncile vor fi scutite de impozitul de 1% și, respectiv, de supra-taxa de 2% pe cifra de afaceri. Că doar nu vă așteptați ca dulăii să stea la masă cu noi, cățeii …
PS 1 Legea intră în vigoare pe data publicării sale în M. Of. Adică, cel mai tărziu luni, 30 octombrie. De aloen. Buhuhuu.
PS 2 Cri cri cri, toamnă, cri, nu credeam c-o să mai vii cu înfrigurarea asta fiscal-climaterică (proverb din folclorul utilizatorului de cash care se identifică drept modern și curat contribuabil erou)…

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu