Analize și opinii

Gheorghe Piperea: “Cam cum am sesizat noi, “conspiraționiștii”, de mai mult de 2 ani…”

A trecut oarecum neobservată știrea că procurorul general al statului Texas a dat în judecată faizăr pe motiv că a indus în eroare autoritățile și populația în legătură cu eficacitatea de 95% a serului de “imunizare” contra coo_veed.
Procurorul spune că era imposibil ca în numai 2 luni de teste clinice o asemenea eficacitate relativă să fie probată științific. Dimpotrivă, statistic vorbind s-a demonstrat contrariul (iar autoritățile au fost nevoite să declare a eficacitate de sub 30% pentru doza 4-a).
În altă ordine de idei, faizăr este acuzată juridic că a cenzurat informațiile relative la ser care îi contraziceau narativul.
Din punct de vedere moral, procurorul acuză faizăr că a manipulat prin frică populația, care a decis în număr mare să se “imunizeze” pentru a-i proteja pe cei dragi, în ciuda faptului că injecția nu avea ca scop și proprietate oprirea răspândirii infecției, ci numai protejarea individuală (deloc eficientă, de altfel) a celui care s-a injectat.
Așadar, procurorul spune că faizăr a făcut bani din suferința și frica oamenilor, cu suportul interesat al unei mass media și social media total aservite.
Cam cum am sesizat noi, “conspiraționiștii”, de mai mult de 2 ani…
PS Legislația europeană și cea românească pentru protecția consumatorilor permite sancționarea unor astfel de fapte și comportamente cu 4% din cifra de afaceri sau 2 milioane de euro (când cifra de afaceri nu poate fi determinată).