Analize și opinii

Făcătura Crowdstrike și câteva învățăminte

Nu știu de ce atâta lume nu e suficient de atentă atunci când vine vorba despre evenimentele imediate. Așadar, am avut de-a face cu o cădere masivă a sistemelor Windows determinată de un update de securitate efectuat de Crowdstrike. Mulți au crezut că e vorba de un atac cibernetic la scară. Inclusiv subsemnatul.

Ceea ce am văzut însă, seamănă ca două picături de apă cu  “a single vulnerable link is enough to bring down the entire system, just like the domino effect” sau, dacă vreți, și chestia alarmistă, anume “a secure approach to digital development today will determine the future of humanity for decades to come”. De unde am citat? Din „tezele” Cyber Poligon, simularea efectuată de WEF după terminarea pandemiei. La fel ca și Covid-ul și cyber-pandemia trebuia să fie tot o făcătură. Și iată cum, printr-un banal update de securitate trimis în fiecare sistem „protejat” de către o firmă globală, se ajunge la o criză globală.

Ceea ce am văzut, așadar, pare a se fi înscris în aceeași simulare. Nu-mi dau seama dacă este doar o pregătire sau un eșec al programului întrucât restaurarea sistemelor s-a făcut destul de rapid. Însă, indiferent de situație, câteva lecții trebuie înțelese. În primul rând trebuie conștientizat că atacurile demenților care pretind că fac bine umanității îi au ca victime principale pe cei aliniați ideologic. Care categorie a fost cea mai lovită de cretinismele pandemiei? Cea a celor aliniați, care-și iau știrile și sfaturile de la TV sau de pe site-urile propagandei. Cine a dat buzna la centrele de vaccinare? Aceeași categorie care acum susține scrâșnind din dinți că moartea subită și explozia de cancere reprezintă ceva normal. Acestea sunt elemente care trebuie să vă semnalizeze imediat că nu are sens să continuați dezbaterea cu idioții.

În cazul crizei de față, atacul s-a dat prin intermediul sistemului de operare Windows. Ce anume pe lumea asta te-ar face să-ți instalezi un asemenea sistem de operare. Nu doar că te costă extrem de mult față de ce oferă, dar te și face victimă. De multe ori i-am întrebat pe prieteni, parteneri sau clienți dacă nu li se pare o risipă prea mare instalarea Windows-ului în firmele pe care le conduc. Mi-au răspuns surâzători că „ăsta e standardul” și ei pe asta merg. Felicitări, dragii mei!

Fac o paranteză pentru a vă împărtăși o experiență. A venit fiul unui vecin pe la mine, mândru nevoie-mare că a primit cadou un laptop, rugându-mă să-l ajut să-și instaleze sistemul de operare. Mă pregătisem să-i pun un linux mai prietenos, doar că nici n-a vrut să audă! „Am Windows preinstalat, nu-l schimb”. Și uite-așa am ajuns să-l asist la instalarea Windows-ului. Am rămas uimit că, după procesul de instalare, îți cere o adresă de mail Microsoft. Ceva similar Androidului care îți cere o adresă gmail. Atunci am realizat că sistemul de operare de la Microsoft e de fapt o mașină de spionaj. L-am îndrumat pe cel mic să-și facă o adresă fake de mail la ei, după care am stat să caut să văd cum poți să-ți faci un cont normal, „neconectat”. Se poate, doar că e o procedură voit confuză, astfel încât să te țină în ograda de sclavilor digitali ai lui Gates. După tot tărăboiul, am continuat să-i deconectez laptopul de la junk-ul Microsoft. Noroc cu un utilitar(xdAntispy) care a făcut mare parte din muncă. Într-un târziu, am verificat activitatea sistemului care devenise normală. Doar că nu se terminase întrucât și producătorul laptopului își introdusese în sistem propriile programe de distribuție a publicității. Doamne, ce golănie! După ce scapi de Microsoft, trebuie să scapi și de restul păduchilor. Închid paranteza.

Așadar, dacă vrei să nu cazi victimă, trebuie să nu fii sub nicio formă aliniat. Când ești dependent de ei, devii victima lor. După cum ați observat, cei care aveau sisteme linux nu au fost afectați. Există, desigur, probleme și pe Linux, mai ales la distribuțiile care sunt globalizate(gen Ubuntu). Doar că, spre deosebire de Windows, aici poți să-ți alegi cu grijă componentele de bază ale sistemului și să-ți personalizezi sistemul de operare într-o asemenea măsură încât să nu mai poată fi o țintă. În lumea globală de azi atacurile se dau uniform, la scară, iar pentru ca un astfel de atac să reușească se țintește generalul, nu particularul. De aceea trebuie să cauți tu, ca individ, să devii cât mai particular, cât mai diferit de ceilalți. Dacă vezi că lumea se înghesuie în supermarketuri să-și ia mâncare, caută să-ți faci propriul sistem de aprovizionare care nu are de-a face cu ceea ce face lumea. Dacă vezi că distracția principală a prostimii e streaming-ul, rupe-te de streaming. Dacă vezi cum prostimea stă cu ochii în telefon, termină cu el sau caută să ai o expunere cât mai mică. Încearcă, pe cât posibil, să fii tu însuți, nu o copie aberantă a unui model impus de sistem. Asta e ceea ce trebuie să înțelegi pentru a nu mai cădea victimă tembelismelor globaliste!

Autor: Dan Diaconu

Sursa: https://trenduri.blogspot.com/2024/07/facatura-crowsstrike-si-cateva.html

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu