Analize și opinii

 Elena Radu: “M-am cam săturat să vad cum românii sunt împărțiți în tabere pe diverse criterii și subiecte”

M-am cam săturat să vad cum românii sunt împărțiți în tabere pe diverse criterii și subiecte și sunt instigați să se certe și să se urască între ei.

M-am săturat să îi văd împărțiți în vaccinați sau nevaccinați și cum, în diverse momente, unii sau alții să fie încurajați să se considere și să se comporte ca deșteptăciunea întruchipată și să îi ocărască pe ceilalți, ba să le mai dorească și moartea.

M-am săturat să îi văd împărțiți în putiniști și „slava” și să se certe între ei pentru „dreptatea altora”, oricare ar fi ea.

M-am săturat să îi văd împărțiți pe culori politice, să se certe și să se urască între ei susținând o culoare politică sau alta, când niciuneia nu îi pasă de ei.

M-am săturat să îi văd împărțiți în susținători ai salvatorilor sau trădătorilor, când niciunui salvator nu îi pasă de ei.

M-am săturat să îi văd că sunt mari susținători de unire între noi, dar în același mesaj îi critică pe unii care nu sunt în tabăra lor.

M-am săturat să vad că orice subiect de cancan devine știre națională și orice român vrea să își dea cu părerea pe subiect, dar puțin îi pasă de problemele cu adevărat grave care îl afectează în mod real.

M-am săturat să vad cum majoritatea covârșitoare nu mișcă un deget, dar dacă se începe un demers pe un subiect care ne afectează pe toți, aceeași majoritate covârșitoare devine un critic înăscut și comentează de pe margine că aia nu e bine, că de ce așa și nu altfel, că nu se mai poate face nimic, că e degeaba, că alții au decis, că…, că .., că…, orice să bage joarda printre gard ca să nu se mai facă nimic.

M-am săturat de multe.

Și, totuși, în prostia mea tot mai sper.

Sper că poate poporul ăsta va ajunge într-o zi să facă ceva și pentru el, să nu se mai uite în curtea vecinului ca să fie interesat de ce face sau nu vecinul și se va uita întâi în curtea lui și își va face curățenie.

Sper că poate românul va înțelege măcar în ultimul ceas că nimeni nu îi va rezolva problemele, singurul care și le poate rezolva e numai el, iar pentru asta trebuie să facă ceva. Puțin, cât poate fiecare, numai să facă.

Sper că romanului și poporului român să înceapă să îi mai pese și de el.

Autor: Elena Radu

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu