Criza economică din 2008 a debutat cu colapsul industriei auto. Astăzi presa internațională ne aununță că marile concerne europene închid fabricile pe termen nelimitat.
Fiat Chrysler, PSA Group și Renault au anunțat închiderea a 35 de instalații de producție în toată Europa, autoritățile regionale și naționale impunând restricții severe asupra călătoriilor și vieții publice. Împreună, cele trei companii au vândut anul trecut aproximativ 12 milioane de automobile.
Sectorul auto se află în centrul industriei prelucrătoare din Europa și oferă angajare directă și indirectă pentru aproape 14 milioane de oameni, potrivit Asociației europene a producătorilor de automobile.
România este și ea afectată. Uzinele Dacia – Renault produc cam 5% din PIB-ul național iar uzina Ford de la Craiova cam 1% din PIB.
Să ne aducem aminte de criza trecută
Când a început criza din 2008, la putere era tot un guvern de dreapta. Tot un guvern condus de la Cotroceni, tot un guvern care visa privatizarea Sănătății și eliminarea lui Raed Arafat.
În 2009 s-au tăiat pensii și salarii, s-au închis spitale, au dat mii de firme faliment iar milioane de români au plecat să lucreze peste hotare.
Istoria se repetă. Anul 2021 va fi oglinda lui 2009.
Ce facem acum?
Suntem în situația din 2008 dar măcar avem experiență. Știm că o să fie rău și știm și cam cât de rău o să fie, avem termen de comparație.
Știm că guvernul nu ne ajută, știm că băncile nu ne ajută, știm, din start, că ne bazăm doar pe noi.
Autor: Alexandru David
Foametea din 1946-1947 va fi floare la ureche, pe langa cea care va veni din toamna, dublata de lipsa majora a capitalului si de cresterea exponentiala a preturilor, in urma carora, jafurile, talhariile la drumul mare si chiar canibalismul vor deveni obisnuinta! Asa ca, scapa cine poate!!
In perioada 26 aug.1946 – 1947 istoria consemneaza OPERATIUNEA HIGHJUMP.
Expediția lui Byrd s-a încheiat după numai 8 săptămâni cu foarte multe decese. Soldații cădeau ca secerați, fără niciun motiv aparent real. În primul interviu pe care l-a acordat amiralul american posturilor de televiziune, a fost în clipa în care a ajuns într-unul din porturile din Chile. Aflat atunci la bordul navei amfibie USS Mount Olympus, amiralul Byrd a fost de acord să dea un interviu jurnalistului Lee Van Atta de la International News Service; se pare că interviul nu a fost publicat niciodată în limba engleză. El a fost însă preluat şi publicat în ziarul El Mercurio din Santiago (Chile) la data de 5 martie 1946.
http://www.strangehistory.net/2012/06/06/admiral-byrd-and-nazi-cobblers/
Primele sale cuvinte au încremenit pur și simplu o națiune pentru că armata americană a “întâlnit un inamic care poate zbura cu viteze incredibile de la un pol la celălalt“… NIMIC NOU SUB SOARE. ISTORIA SE REPETA… PANA LA T ZERO.