Anul trecut, peste o treime din populație era supusă riscului de sărăcie și excluziune socială în trei state membre din Uniunea Europeană: Bulgaria (40,4%), România (38,8%) și Grecia (35,6%), arată datele prezentate azi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).
Nivelurile cele mai reduse ale acestui indicator se înregistrau, conform Agerpres, în Cehia (13,3%), Finlanda (16,6%), Danemarca (16,7%) și Olanda (16,8%).
În cele 28 de state din Uniunea Europeană, 23,4% din populație — respectiv 117,5 milioane de persoane — era supusă în 2016 riscului de sărăcie și excluziune socială, un nivel aproape similar cu cel dinaintea crizei, în 2008.
Un obiectiv al Strategiei Europa 2020 este scoaterea din categoria celor expuși sărăciei și excluziunii sociale în UE a cel puțin 20 de milioane de persoane până în 2020.
În perioada 2008 — 2016, riscul de sărăcie și excluziune socială a crescut în zece state membre din UE, cel mai ridicat avans fiind înregistrat în Grecia (de la 28,1% în 2008 la 35,6% în 2016, sau 7,5 puncte procentuale), Cipru (4,4 puncte procentuale), Spania (4,1 puncte procentuale) și Suedia (3,4 puncte procentuale).
În schimb, cel mai semnificativ declin a fost raportat în Polonia (de la 30,5% în 2008 la 21,9% în 2016, sau 8,6 puncte procentuale), Letonia (de la 34,2% în 2008 la 28,5% în 2016, sau 5,7 puncte procentuale) și România (de la 44,2% în 2008 la 38,8% în 2016, sau 5,4 puncte procentuale). Eurostat menționează că datele pe 2016 din România sunt provizorii. În 2008, România avea 9,11 milioane de cetățeni supuși riscului de sărăcie și excluziune socială, iar anul trecut — 7,69 milioane.
Sursa: InPolitics
Extrem, extrem de grav. Indicatorul probeaza faptul ca aderarea tarii noastre la UE-NATO a daunat grav sanatatii natiunii, standardului decent de trai pe cap de locuitor, ceea ce atrage regandirea rolului si pozitiei noastre in cadrul aliantelor viitoare.
Dovezile vorbesc de la sine.
Nu poti accepta la infinit sa ramai intr-o casa (alianta, parteneriat) in care esti exploatat la maxim si tratat ca sclav cu obligatii depline, insa regandirea pasilor de urmat nu trebuie sa conduca decat la consolidarea pozitiei noastre in zona. Renegociere, reanalizare, revigorare. Renastere din propria cenusa. In trend se poarta exit-ul, separatismul, insa se impune ca aceste strategii sa fie analizate de la caz la caz, cu respectarea suveranitatii, specificului national, temelia, forta, sanatatea, siguranta si securitatea unei natiuni.
Despre ce nucleu dur, zona Euro vorbim in cond in care INDICATORII reflecta fara echivoc realitatea obiectiva: resursele planetare sunt pe epuizare, fenomenele meteo pe intensificare, tensiunile cresc….acum este momentul nostru de glorie: cu datele, indicatorii pe masa, cu bune si rele, avantaje si dezavantaje, oportunitati si amenintari si….procedam in consecinta, la reteta noastra miraculoasa…solutia planetara…menita a marca inceputul unei noi ere, Era de Aur….cel de-al 3 lea razboi fiind …voila, tocmai acesta pe care-l traim prin toti porii, razboiul cel de toate zilele, conflictul din interiorul nostru, si cu toata lumea, institutiile, in toate formele, sub toate aspectele, pe alocuri armat, conventional, prin alte parti neconventional, asimetric, informational, psihotronic, alimentar, geoclimatic…In mod cert, Statele Unite ale Europei reprezinta alianta benefica, insa in termeni echitabili, morali, de bunacredinta, f.ctie de compatibitati, credinte, obiceiuri, traditii, rezonante. Uniti in acelasi gand bun!
Multumim din inima partidelor !
Marea Britanie a dat startul la Brexit, faza pe regate, de actualitate experimentul “Catalonia”. La momentul prezent nici Casele Regale nu mai sunt ce-au fost sau ce si-au propus sa fie, suferind de-a lungul vremurilor transformari, hibridari, combinari, permutari, variatiuni in tema cauzatoare de anumite afectiuni/tulburari de comportament, psihopatii, in scopul mentinerii averilor in familii, cu tot respectul si fara a generaliza.
Ca formatiunile politice-inventia supapa a elitistilor din umbra, impreuna cu intreaga activitate care graviteaza in jurul acestora consuma energie, fonduri uriase, rabdarea si neuronii electoratului…un subiect demn de analizat in lumina nivelului urmator de evolutie al civilizatiei umane. “Un regat pentru un cal!”…hmmm…
In viziune personala, noua oranduire va fi coordonata prin grija unui consiliu constituit din reprezentati ai societatii alesi pe criterii de moralitate, competenta reala, profesionalism, vocatie, viziune…si un conducator intelept.