Analize și opinii

Dan Pavel: “Frate… cât durează până înțelegeți că useriștii nu sunt progresiști, ci ipocriți?”

Le-a stat inima la susținătorii USR când a recunoscut Lasconi că a votat pentru familie la referendumul CpF. Le-a trecut așa o răcoare electorală prin prapor, cu frezoane și leșinătură. Frate… cât durează până înțelegeți că useriștii nu sunt progresiști, ci ipocriți? V-a spus Nicușor, când era pe-acolo, că el nu e cu de-astea ”câh”. V-a lăsat Barna semn când a fost cu parteneriatul civil, ‘tu-l în ciocu’ ăla de Chicken Little. Acum a venit Lasconi și v-a dat direct smetie. Drulă e mâlc pe subiect deși i se potrivește numele și-ai zice că poate fi pro-LGBT oricând. Ce trebuie să facă un politician ca să vă convingă că este politician? Au scăldat-o ăștia pe subiecte progresiste de când au atins primul scaun din parlament cu buca. Strategia electorală se face cu senzația că vor mușca cumva din electoratul PNLSD dacă fac plecăciuni de principii în fața mulțimii. În realitate n-au făcut altceva decât să piardă din electoratul lor de bază, atâta tot. Stau atât de bine în sondaje pentru că încă nu e dispus Departamentul de Stat american să renunțe la ei.
USR e un pachet de crenvurști politici gata să expire. Nu-l mănâncă nimeni de plăcere, dar e frigiderul gol și e păcat să-l arunci când ai burta goală. Eu am susținut USR pe linie de la înființare și până la ultimele alegeri când recunosc că nu am mai votat deloc. Nu m-a mai lăsat conștiința. În toți anii de când există, plusere nu a făcut altceva decât să-mi vorbească cu scârbă, de parcă aș fi zăcut în urină, și să mă educe cu nuiaua, ca pe vite. Mi-a scuipat pe obraz numai imbecilități cu pretenții de europenism: de la măsuri economice ambigue și favorizarea infractorului corporatist, până la autoritarism pandemic dovedit cel mai mare jaf economic din istoria umanității. De la sloganuri complet golite de conținut și până la liberalizarea mafiei din energie. De la prostituție ideologică și până la încălcări evidente ale constituției și ale drepturilor omului. USR a fost partidul care a instigat mereu la ură de clasă și de alegători din tabăra adversă. A făcut spume autoritariste că săracii votează greșit, că pensionari sunt proști, că micii afaceriști nu înțeleg cum funcționează propriile lor afaceri șamd. A fost mai preocupat de cum votează ungurii din Ungaria și rușii din Ucraina decât de cum votează PNLSD legile pe furiș. Îmi pare rău. Nu mai votez elitiști, nici ghiorțoi, nici pitici politici fără spinare. Nu votez mici Robespierii digitali și instigatori.
De ce n-am mai votat deloc? Pentru că n-am cu cine. Cu brigada de brotaci a lui CIolacu nu pot vota din principiu. Încet așa au reușit să transforme România într-o republică parlamentară pseudo-democratică, fără nicio consultare cu poporul. Nu pot vota cu pulanul care îmi dă la oase când am întrebări. Regimentul Ciucă de Limbanterie este genul de târfă care îți dă sculament sincer, din dragoste. S-a măritat cu oricine a fost la putere și a plâns noaptea pe furiș de grija amanților. Și-a călcat absolut orice principiu politic și ideologic pentru ciolan, iar acum urlă la electorat: ”De ce nu mă mai iubești, Costică??? Și pe mine mă ustură când mă piș, dar nu renunț la căsnicia noastră frumoasă!!!”. Alianța PNLSD nu știe altceva decât să crească taxe și să jecmănească de la mici ca să dea la mari. Politica economică sună așa: ”Îmi pare rău că ți-am stricat toate jucăriile. Acum trebuie să-mi dai bani ca să-ți cumpăr altele.”. Nu votez generalissimi de republică bananieră.
USR a devenit o mizerie ambiguă la cinci minute după ce a devenit relevanță în sondaje. A trădat principiile în secunda în care a avut de ales între patru ani de chenzină sigură cu acces la bufet și progresism adevărat. A virat de la centru stânga anti-monopol, la extrema dreaptă europeană și neo-liberalism corporatist. Toată halucinația pe care a făcut-o USR pe educație sexuală și reproductivă, drepturi egale și feminism e o mascaradă politică luată cu copy-paste de pe blogul unei grase, dar când vine vorba de stabilit clar niște principii: ”Mai subțire, băieți, că vrem să furăm 0,02% din electoratul PNL! Închinați-vă, dar nu prea tare, doar cât să se vadă pe internet că nu suntem goi pe dinăuntru! Cum cu care mână? Cu dreapta, proștilor! Dar în fundal, da? Mai pe furiș, să nu pară că am fi conservatori.”. Și uite așa am ajuns la brigada lui Simion căreia nu-i pot acorda ștampila pentru că îi tot tresare mâna dreaptă la 45 de grade, cam cum chemau nemții taxiul în 1937. La ăștia nu știu niciodată dacă vor să cheme un Uber sau Uber Alles. N-am cămașa suficient de verde pentru ei.
Aș vrea să fie foarte clar. În România nu există o formațiune politică de stânga, progresistă, social-democrată. Tot eșichierul politic dâmbovițean este aliniat cu cel european și funcționează de la dreapta încolo: neo-liberalism, ultra-capitalism, monopolism, globalism avar, agregarea veniturilor la vârf, autoritarism, cenzură, control economic și social, stakeholder-capitalism. În ultimă instanță vorbim de clientelism care acordă drepturi în funcție de cine face gălăgie și cine plătește. Nu de cine are dreptate. Europa nu mai are lideri, ci directori de marketing. Ba la Gazprom, ba la Exxon, ba în Deutsche Bank, ba în industria de armament. Singura instituție mai impotentă decât Parlamentul European este ONU. Majoritatea cetățenilor nu înțeleg nici acum birocrația europeană, care legi vin ca bulele papale din Comisie, fără niciun control democratic, și care legi trec prin parlamentul european. Vă spun eu. Legea celor 15 etichete pe o pereche de chiloți se votează, iar măsurile de pandemie vin mură în gură de la comisie.
Toate partidele de pe gârla noastră sunt de o lașitate și de o impotență politică înduioșătoare. Ca să poată conduce cât de cât, liderii României fac și în ziua de azi ce făceau acum trei secole. Bat la Marea Poartă, cu căciula în mână, ca să le dea sultanii mură în gură ce trebuie să spună la televizor. Toți semnează în alb. Ba la Washington, ba la Moscova, ba pe la Bruxelles. N-ar putea avea un gând patriotic sau original nici dacă le-ar da cineva voie. Lasconi e irelevantă. E doar o altă gălușcă ipocrită în supa asta sleită care ni se prezintă drept hrană la fiecare ciclu electoral. Puteți să o trimiteți liniștiți la UE, că oricum nu se mai votează nimic relevant unde șade ea.
Politica economică și socială a României se stabilește unilateral la Bruxelles, iar politica externă și de apărare se stabilește la Washington. Opoziția se stabilește la Moscova, iar noi ne putem stabili liniștiți la birt în ziua alegerilor pentru că nu contează. La prezidențiale avem mereu de ales între candidatul CIA și candidatul FSB. Ați putea vota liniștiți între Dana Budeanu și pârșul de pădure pentru că oricum n-ar schimba nimic. Măcar Dana le-ar învăța pe proaste cum să se îmbrace când ies în club, că ultima dată era să orbesc. Puteți spune orice despre ea, dar eu n-am văzut-o niciodată prost îmbrăcată. Aia are principii mai clare și mai stabile decât tot usereul vostru.
Autor: Dan Pavel

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu