Analize și opinii

Dan MV Chitic: “Despre nebănuita legătură între vizita lui Putin în Orientul Mijlociu, Ciolacu în America și creșterea impozitelor din România”

Despre nebănuita legătură între vizita lui Putin în Orientul Mijlociu, Ciolacu în America și creșterea impozitelor din România… sau
Despre 3,5% sau dublarea birului României către Marele Licurici
Deși pare neverosimil, dar chiar există o legătură între cele trei evenimente, așa cum există o legătură și mai strânsă între vizita lui Ciolacu la Washington, amintitele vizite ale lui Puțin în statele din Golf mari exportatoare de petrol și creșterea bugetului apărării în România.
De departe, „evenimentul mondial” al săptămânii, dacă nu chiar al anului, a fost vizita „celui mai căutat om al planetei”, Vladimir Putin, cel ce e „wanted dead or alive” de către întreagă „Planetă Mică” (alias „Lumea Civilizată”), vizita pe care a făcut-o în țările din Golf și unde a fost primit cu onoruri demne de un țar în Emiratele Arabe Unite, Iran și Oman (în paranteză fie spus, același om care a reușit să facă pacea istorică între Arabia Saudită și Iran)!
Covoare roșii, gărzi militare, avioane care desenau steagul Rusiei pe ceruri… adică nicicum cătușe și deportări la Haga pentru a fi condamnat de Curtea Penală Internațională.
Ce înseamnă asta? Păi înseamnă multe…
În primul rând, dar cel mai neînsemnat, este probarea caracterului desuet al Curții Penale Internaționale, instituție care și-a pierdut orice credibilitate odată cu pierderea hegemoniei de către SUA și țările sale satelit. O instituție impotentă și inutilă ca și vașnicele armate ale vestului.
Dar cel mai important, vizita lui Puțin în țările mari exportatoare de petrol întărește și confirmă înțelegerea făcută în cadrul BRICS+ și confirmă statutul de lider absolut în producția de petrol a noii alianțe economice, alianță în care Arabia Saudită, Iranul şi Emiratele Arabe Unite alături de Rusia ajung la 80% din producția de petrol a lumii faptul că puterea în lume… fapt care a avut imediat și o consecință: o „diminuare a consumului de petrol în țările bogate din Europa, în 2023” cauzat de faptul că ,,Cererea de petrol a fost afectată de slăbirea rezultatelor macroeconomice şi evoluţia geopolitică a regiunii”, menţionează OPEC”… toate astea s-au întâmplat în condițiile în care la începutul lunii Aprilie 2023, Rusia alături de Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Oman, Iran (sic!) şi alţi mari producători de petrol din cadrul alianţei OPEC+ au anunţat că îşi vor reduce voluntar producţia de petrol până la finele anului 2023. Rezultatele le vedem…
Căci vedem vizita lui Ciolacu în SUA de zilele trecute!
Încă odată mă veți întreba „ce să aibă de-a face vizita lui Ciolacu în SUA cu vizita lui Putin în Orientul Mijlociu și deciziile OPEC+ de acum 8 luni în urmă?”
Păi are… vin facturile! Vin facturile politicii dezastruoase ale SUA, începe să se simtă costul pierderii poziției de hegemon al lumii al SUA și al statelor satelit de pe Planeta mică… e prima (și cea mai mică) tranșă din costul dedolarizării”!
Vin facturile și americanii vor încerca să fie ultimii care să le plătească, în tentativa lor tardivă de a recupera ce nu mai poate fi recuperat. Până atunci… coloniile și țările satelit plătesc totul.
De aici și decizia luată de Ciolacu „peste capul Parlamentului” sau chiar al lui Iohannis (semn că are șanse reale de a deveni viitorul președinte al României – subiect total neintersant acum), decizie de a majora bugetul apărării de la 2,5% la 3,5% din PIB începând cu 2025. Asta înseamnă practic o dublare bugetului apărării în numai 2 ani, căci în 2022 bugetul apărării era de „doar” 2% din PIB! Pe hârtie, în realitate fiind undeva la 1,5-1,7% din PIB!!! Ceea ce înseamnă nici mai mult nici mai puțin decât o dublare a „împrumutului” acordat SUA de către România!!!!!
DA! Vă spuneam pe 11 noiembrie anul ăsta că „SUA are nevoie disperată de bani. Și atunci se împrumută… căci sumele colectate AZI de la aliați și de la „partenerii” strategici de către SUA pentru diverse armamente sau alte sisteme de „securitate” ce vor fi livrate peste ani și ani, zeci de ani, nu constituie nimic altceva decât o creditare mascată, o creditare care nu va fi contabilizată ca atare în rapoartele și estimările economice absolut dezastruoase ale actualului hegemon.
De ce este mascat creditul acordat de România, Polonia și alți beneficiai de promisiuni de vânzare-cumpărare de armament de „ultimă generație” care, până la momentul livrării, va deveni de penultimă generație? Pentru a nu crește și mai mult datoria externă, datorie externă ajunsă la suma exorbitantă de 33 trilioane de dolari.”
Ăsta este MOTIVUL REAL pentru care în doi ani s-a dublat „bugetul apărării”, și, în mod direct „achizițiile viitoare” de arme, plătite însă în prezent!, de la „partenerul strategic”:
BIRUL ROMÂNIEI S-A DUBLAT!
BIRUL DATORAT SUZERANULUI NOSTRU – SUA, S-A DUBLAT ÎN DOAR 2 ANI!
Ca să o spun și mai clar: NOI VOM FI PRIMII CARE VOR PLĂTI COSTUL ÎNFRÂNGERII „LUMII CIVILIZATE”! „NOI” ca țară, ca națiune… dar mai ales ca indivizi! De aici creșterile de impozite, de accize, de prețuri… De aceea vizita FMI în România! Căci ne vom și împrumuta NOI pentru a plăti facturile LOR!
Înțelegeți acum legătura?
Înțelegeți de ce vizita lui Putin în Orientul Mijlociu și mai ales cea a Premierului Ciolacu în SUA au o legătură directă cu creșterea impozitelor din România… cu scăderea calității vieții dvs?
Dacă nu ați înțeles, o veți face… sau chiar dacă nu veți înțelege, veți simți efectele pe propria piele.
Ar mai fi multe de spus… dar cum știu că răbdarea dvs. este limitată, voi reveni altă dată cu detalii. Dacă își vor mai avea rostul.
Până atunci… suntem obligați să recunoaștem că Ciolacu are din ce în ce mai mult „aliură” de Președinte al României: stă perfect drept în genunchi și acceptă să îndeplinească tot ce i se ordonă de către „Marele Licurici”!
Habemus Presidentum!

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu