Analize și opinii

Dan MV Chitic: 6 luni și 6 zile de pericol extrem permanent pentru planetă

Mai sunt exact 6 luni și 6 zile de mandat pentru „cel mai puternic om al planetei”, pentru Joseph Robinette Biden Jr., „președintele SUA și al lumii civilizate”. În această perioadă, care se va încheia în data de 19 Ianuarie 2025, ultima zi a mandatului lui Joe Biden, totul se poate întâmpla. TOTUL!
De ce?
Pentru simplul motiv că bietul om (da, Biden este un bătrânel chinuit și folosit care nu mai înțelege nimic din nimic) este într-o stare de decrepitudine absolută (ultimele gafe – indicarea lui Zelensky ca fiind Puțin și „numirea” lui Trump ca vice președinte în locul Kamalei) ne demonstrează dincolo de orice dubiu că bătrânelul este absolut iresponsabil… ceea ce înseamnă că puterea este exercitată în mod complet obscur, ca să nu spun ocult, de către niște persoane absolut necunoscute. Ceea ce înseamnă că puterea care stăpânește SUA și „lumea civilizată” e lipsită de orice legitimitate, până și ultima aparență iluzorie de „democrație” fiind spulberată public, zi de zi, în fața întregii planete!
Deci… cine ia deciziile în SUA (țară cu un regim Prezidențial pur și dur) dacă nu Președintele SUA? Cine e responsabil de escaladările iminente ale confruntării globale ce tinde să devină de in ce în ce mai fierbinte, pe zi ce trece?
Cine?
Nimeni nu știe.
Știm doar că nimeni nu va răspunde pentru nimic nici, juridic, nici politic și… nici măcar în fața istoriei!
Și mai știm că aceste persoane necunoscute au hotărât la Washington la summitul NATO că războiul va merge „până la capăt”… oricare ar fi capătul ăsta! Căci asta înseamnă angajamentul „colectiv” de a integra în NATO Ucraina, situație și poziție care face imposibilă orice negociere de pace cu Rusia lui Putin.
Iată de ce războiul va putea escalada în mod absolut neprevăzut în următoarele 6 luni și 6 zile, atâta vreme cât puterea este exercitată în mod obscur de persoane necunoscute care se joacă cu destinele a milioane, dacă nu miliarde de oameni, din biroul oval, acolo unde Biden este schimbat de scutece la momentele cuvenite și unde este reînvățat să citească rândurile scrise de alții… de acei alții care ne decid și nouă soarta.
Iar dacă vom avea în vedere că e mai mult decât posibil ca Trump să câștige alegerile și în fața lui Biden dar și a oricărui înlocuitor al acestuia, acel Trump care a anunțat deja că va încheia războiul și va aduce pacea (mai ieri anunțând că, imediat ce va ajunge la putere, va lipsi partea de orice fel de informații și sprijin al intelligence-ului american), este evident că adepții războiului și ai hegemonie absolute a SUA asupra întregii planete vor face tot ce le stă în putință să tranșeze situația în… următoarele 6 luni și 6 zile!
De ce?
Am mai spus-o: înfrângerea SUA în Ucraina va fi ultima înfrângere pe care America o va mai suferi-o… din poziția de hegemon și „jandarm mondial”, căderea fiind grăbită și de procesul accelerat de dedolarizare, dar și de iminentă spargere a bulei bursiere americane. Am tot explicat asta în zeci de postări în ultimii 2 ani, postări de la care m-am abținut în ultimele 6 luni fiindcă luciditatea și realismul au fost considerate a fi partizanat pentru una din tabere… hmmm, atât „s-a putut”! Din păcate, lăsând de o parte orice falsă modestie, realitatea a confirmat și confirmă mai tot ce v-am „profețit” (drept dovadă voi începe să repostez unele din articolașele publicate ici și colo sau pe fb în ultimii 2 ani)!
Mai mult, evidențele cotidiene par să confirme cele mai negre așteptări și „predicții” ale subsemnatului și ale altora, situație care mă face să mă abțin de la orice alte dezvoltări pe aceste teme. Cel puțin pentru moment! Și asta pentru simplul fapt că, oricum, chiar și dacă am fi 100% conștienți de ce va veni, tot nu am împiedica tăvălugul evenimentelor. Măcar să (încercăm) să fim fericiți până atunci.
Cert este că următoarele 6 luni și 6 zile vor fi, probabil, cea mai riscantă perioadă istorică pe care umanitatea a traversat-o de la criza rachetelor din Cuba din 1962! Doar că atunci Președintele SUA era JF Kennedy și multe alte persoane care trăiseră ororile celui de-al doilea război mondial.
Azi… îl avem pe Biden și o șleahtă de degenerați formatați sub ștanța „excepționalismului” și care au văzut războiul doar la cinema.
Da, diferența e enormă… și este o diferență care ne pune în fața unui pericol iminent, mult mai mare decât în 1962!
De aceea, probabil că singurul lucru de care chiar avem nevoie este mai multă rugăciune, de foarte multă rugăciune… în următoarele 6 luni și 6 zile!