Pentru cei care se miră de noua orientare americană dezvăluită în scrisoarea lui Rudolf Giuliani către Plăvan, o să vă spun că treburile sunt, în acelaşi timp, şi mai simple şi mai complexe.
Până acum, în ceea ce priveşte colonia România, lucrurile erau simple, în sensul în care grupul infracţional denumit „ambasadele” acţiona ca un monolit. Aceleaşi lucruri le auzeai şi din partea SUA, Canadei, Germaniei, Olandei s.a.m.d. Era un model perfect funcţional generat de doctrina internaţionalismului globalist susţinut de administraţia stângistă a SUA.
Trebuşoarele însă s-au schimbat prin administraţia americană, stângismul globalist a fost înlocuit de conservatorismul cu accente naţionaliste, iar modul de împărţire a influenţelor devine unul individualist, în defavoarea celui „colectivist” specific administraţiei Obama. În timp ce Obama spunea „atacăm împreună şi împărţim prada împreună”, administraţia Trump spune „mi-e egal dacă mă sprijini sau nu atunci când atac, dar ceea ce trebuie să înţelegi e că de împărţit nu împart nimic cu tine”.
Aplicând noul principiu României, devine clar că apele trebuie să se despartă. Nu mai merge parazitarea colectivă, nu mai merge cu cozile de topor aparţinând mai multora, executând comenzi atât dinspre americani cât şi dinspre alţi „parteneri”. Hegemonul vrea să traseze o linie clară de demarcaţie din care să rezulte limpede cu cine eşti: ori cu el, ori împotriva lui. Iar în ceea ce priveşte prada, adică noi, de asemenea totul e foarte clar: „eu am atacat-o (adică mi-o doresc), eu o prăduiesc”.
Oricât de corectă ar fi opinia lui Giuliani, ea nu e decât uvertura a ceea ce „va să vie”. Din nefericire, nouă ni se lasă doar libertatea de a alege de cine să fim devoraţi: ori de SUA, ori de axa Germania(UE)-Rusia. De devorat vom fi oricum devoraţi, ori de unii, ori de ceilalţi. La asta trebuie să vă gândiţi înainte de a vă extazia.
Autor: Dan Diaconu
Sursa: Trenduri economice
Adauga comentariu