Site icon gandeste.org

Dan Diaconu: “CNCD- o instituţie a cenzurii, menită să castreze intelectual poporul!”

O altă instituţie inutilă, menită strict să pună pumnul în gură liberei exprimări, îşi face din ce în ce mai des simţită prezenţa: Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.



Iată ştirea cea mai recentă: Dăncilă e convocată de acest organism să dea explicaţii pentru c-a spus despre unii că „nu văd, nu aud, parc-ar fi autişti”. Din această exprimare, inutilii respectivului comitet au tras concluzia că Dăncilă a jignit comunitatea autiştilor. Citind ştirea, mi-am dat două palme, m-am dus în faţa oglinzii şi am spus tare: „Bă, eşti prost?”

Hai s-o luăm logic. Ce e autismul? Să luăm definiţia din DEX, că tot sunt tefelişti ăia care-au copiat DEX-ul în online şi-o fac pe deontologii. Aşadar avem: „autism = Stare patologică manifestată prin ruperea legăturilor psihice cu lumea exterioară și intensa trăire a vieții interioare.” Ce-mi rezultă de-aici? Că un autist are rupte legăturile cu lumea exterioară, deci „nu vede, nu aude”. Logica mea îmi spune că Dăncilă i-a jignit p-ăia, nu pe autişti!

Să mai dau un exemplu. Dacă un om e olog, e logic faptul că nu poate merge. Când unul din tribună se adresează fotbalistului care-l enervează spunându-i „alergi ca un olog”, n-are nicio treabă cu ologul, ci cu incapacitatea fotbalistului de a alerga, de a da rezultatele la care el, microbistul, se aşteaptă.

Desigur că sunt om şi n-am cum să nu fiu solidar cu suferinţa unui olog, sau unui autist. Puţini sunt cei care realizează cât de chinuită e viaţa unui părinte de autist. Ce eforturi monumentale trebuie să faci la noi pentru a recupera cât mai mult posibil un copil suferind de această crâncenă boală. Desigur, ştiu toate acestea, nu sunt o brută sau un cretin care să-mi permit să-mi bat joc de asemenea suferinţe. Însă trebuie să nu ajungem să cădem în penibil.

Instituţii de tipul CNCD, care se fac că fac dreptate, nu fac altceva decât să exercite o presiune inutilă, să crească frustrarea individului care se vede efectiv castrat, obligat să folosească o limbă falsă, fără semnificaţii. Problema autiştilor nu e aceea că i-a făcut Dăncilă pe unii autişti, ci că nu există fonduri suficiente pentru tratarea copiilor cu autism. Aici e problema, băi deontologii lu peşte de la CNCD! Şi pentru că tot ne învârtim în jurul cozii hai să punem o întrebare celor care au grijă de autişti: ar fi oare ei de acord să se desfiinţeze CNCD, iar bugetul de 6 milioane(DA, ŞASE MILIOANE!!!) să fie folosit pentru suplimentare programelor pentru tratamentul autismului?

Eu unul pur şi simplu nu cred că Dăncilă a jignit pe cineva şi, mai mult, nu cred că scopul CNCD este acela de a apăra pe cineva. NU! CNCD este o instituţie a cenzurii, menită să ne castreze intelectual poporul. Atât!

Autor: Dan Diaconu

Sursa: Trenduri economice

Exit mobile version