Măsurile luate în ultimii ani de birocraţii Uniunii Europene dovedesc foarte clar că vor să elimine o bună parte din populaţie. În ultimul an, s-a decis interzicerea becurilor cu filament, pentru că, din cauza consumului, nu ar fi ecologice. Însă, câtă lume ştie că majoritatea becurilor “ecologice” pe care le cumpărăm acum funcţionează cu vapori de mercur. Iar despre efectele mercurului asupra mediului şi organismului uman nu mai este nevoie de explicaţii suplimentare. A mai urmat un studiu halucinant, din Marea Britanie, potrivit căruia merele sunt mai dăunătoare pentru dentiţie decât băuturile carbogazoase. Adică acelea pe care totţi medicii ne pun să le evităm, considerându-le otravă curată, din cauza chimicalelor cu care sunt făcute.
Ce mai mare gogoriţă decoperită de studiile comandate de UE şi transformată în legislaţie este aceea că apa nu hidratează. Toată lumea a învăţat la şcoală că, dacă îţi este sete, înseamnă că eşti deshidratat, adică a scăzut nivelul apei din organism. Potrivit DEX, DESHIDRATARE înseamnă “eliminare totală sau parţială a apei pe care o conţine un corp în mod normal”.
Atunci, cum au reuşit birocraţii de la UE să ajungă la concluzia că apa nu hidratează? Potrivit Green Report, care citează Telegraph.co.uk, alesii europeni tocmai au votat o lege ce interzice folosirea afirmatiei ca apa hidrateaza. Legea va intra in vigoare in Marea Britanie luna viitoare, si ii pedepseste pe cei care indraznesc sa foloseasca aceasta afirmatie cu doi ani de inchisoare. Dupa un studiu care s-a intins pe trei ani, oficialii europeni au ajuns la concluzia ca nu exista vreo dovada care sa sustina afirmatia ca apa hidrateaza. Nu mai trebuie spus că studiul a fost plătit din banii contribuabililor UE.
Ţigările care se sting singure, cu lipici de covoare
Recent, a intrat în vigoare o altă lege UE, care obligă producătorii de ţigări să introdcă măsuri suplimentare de securitate. Astfel, aceştia au început să folosească o nouă hârtie care să reducă riscul unor incendii provocate de ţigările lăsate nesupravegheate. Numai că hârtia este lipită cu un adeziv chimic, considerat periculos.
Producătorii de ţigări pot pune pe piaţă doar aşa-numitele ţigări „cu risc mic de inflamare”, care se sting singure după un timp pentru a evita declanşarea unui incendiu, transmite RRA. Pentru acest lucru, producătorii de hârtie pentru ţigări introduc câte un inel de hârtie mai groasă în două locuri de-a lungul ţigării. Dacă nu se mai trage din ea, ţigara se va stinge atunci când atinge unul dintre inele, pentru că acestea blochează alimentarea cu oxigen din aer.
Canada a introdus prima acest tip de hârtie prin 2005, iar, de la 1 ianuarie 2010, ea a devenit obligatorie în 43 de state americane, iar, din 2012, va fi obligatorie peste tot în SUA.
În statul New York, imediat după introducere, fumătorii s-au plâns de tot felul de simptome stranii: dureri de cap, stări de greaţă, diaree, gât uscat, gust metalic. A trecut prea puţin timp pentru a avea studii de lungă durată apropo de efectele noii hârtii, dar unele date există totuşi.
Pentru a lipi inelele de hârtie mai groasă de hârtia de ţigări, producătorii folosesc un adeziv numit emulsie copolimerică etilenă-acetat de vinil. Pe româneşte, lipici de covoare. Testele făcute pe rozătoare arată că inhalarea măreşte riscul de cancer.
Lăsând asta la o parte, chiar dacă lipirea se făcea cu apă, toxicitatea tot creştea, pentru că dacă iei oxigenul ţigării, creşti doza de monoxid de carbon – mai precis cu 11,4% după un studiu al centrul de sănătate publică al Universităţii Harvard. Coincidenţă sau nu, cele mai multe simptome semnalate după trecerea la noile ţigări seamănă destul de bine cu cele ale intoxicaţiei cu monoxid de carbon. Acelaşi studiu care a comparat ţigările normale cu cele presupus inteligente a mai descoperit ceva interesant: acestea din urmă produc cu 13,9% mai multă naftalină.
Bineînţeles, asta nu înseamnă că ţigările pe stil vechi ar fi mai sănătoase. Adezivi identici sau asemănători şi la fel de cancerigeni se foloseau şi până acum. Dar a mări doza de chimicale periculoase nu prea are cum să fie bine. Sursa : Ziuaveche.ro
Adauga comentariu