Că procurorii din România au creat un stat mafiot în interiorul statului de drept, a fost confirmat de avizul negativ al Secției de procurori (5 persoane) dat pe o cerere mult așteptată de toată lumea românească. Secția de investigare a magistraților din cadrul Parchetului General cerea arestarea preventivă a procurorilor de la DNA Ploiești, împotriva cărora s-au adunat probe grele, procurori care, în libertate, pot amenința martori, pot șterge urme etc. Secția de procurori a CSM s-a opus acestei arestări.
Nu există recurs împotriva acestei decizii a Cupolei mafiote din statul procurorilor. Dar există, acum, temei solid pentru inculparea acelor 5 procurori mafioți în baza articolului cu privire la abuzul în serviciu: grup infracțional organizat în vederea comiterii unui abuz în serviciu. Acest pas ar putea fi făcut de aceeași Secție pentru investigarea infracțiunilor comise de magistrați.
Dacă s-ar face acest pas (necesar), am ajunge pe culmile cele mai înalte ale celor două state: cel mafiot și cel de drept. Cupola ar trebui să dea aviz pentru propria ei arestare.
Constituția nu are prevederi despre o asemenea situație. Ne-am afla în plin… vid constituțional. Plenul CSM ar putea prelua sarcinile Secție de procurori? Desigur, dar preluarea ar fi atacabilă la CCR. Ce ar decide Curtea Constituțională? Ar adăuga la Constituție?
Decizia CSM cu privire la protejarea infractorilor de la DNA Ploiești (prinși în flagrant după flagrant) scoate la iveală găuri mari în șvaițerul nostru constituțional. Cum a fost posibil să fie gândit acest CSM în așa fel încât deciziile secțiilor sale să nu poată fi atacate de o cale de recurs? Reprezintă plenul CSM o astfel de cale? Așa ar fi normal să fie. Dar această normalitate n-a fost încă legiferată.
Pe de altă parte, există și opinia că abia acum Secția de procurori n-a procedat ca o mafie. Până acum nu respinsese nici o cerere de arestare preventivă a magistraților. Acele avize au fost date în interesul statului mafiot – spun unii. Iar acum, abia, a fost privilegiat (corect) punctul de vedere potrivit căruia arestările preventive ar trebui să fie măsuri excepționale.
Sunt de acord cu acest punct de vedere și susțin că arestările preventive au făcut parte din strategia abuzivă a celor care au condus prin teroare și alte proceduri mafiote Justiția din România.
Autor: Ioan Buduca
Sursa: Cotidianul
Procurorul Tamas Schiffbeck, sef al DNA Timisoara pana in 2015, in varsta de 48 de ani, casatorit, tatal a doi copii, s-a sinucis in aceasta dimineata, aruncandu-se de la etajul sase al cladirii care gazduieste sediul institutiei (cf.stiri pe surse.ro). Trist! Dumnezeu adevarat sa-i ocroteasca sufletul in Imparatia Sa cum stie mai bine si mai frumos!
De ce, Doamneeeee?
Avand in vedere faptul ca in Timisoara, orasul de pe Bega, “km. 0 al democratiei: azi in Timisoara, maine-n toata tara”, s-au comis multe ilegalitati in grup infractional organizat, in mod cert, procurorul nu a mai suportat presiunile, santajul, remuscarile, viata traita in faradelege. Ce vremuri ciudate!
Procurorul Cristian Panait a murit in conditii similare, nu retin daca era casatorit, avea copii, sotie grav bolnava. Cui slujim, oameni buni?
Depresie sa fi avut, la 48 de ani si doi copii, profesionist adevarat, bun coleg… greu de crezut ca a ales sa-si ia ramas bun de la viata intr-un astfel de mod.
Jurnalistii de investihgatie spun ca procurorul si-a servit cafeaua pe hol cu colegii, probabil, din cauza faptului ca in birou, “un meserias” ii “repara/demonta” fereastra, cu zgomot, motiv pt care, intrat in birou si sunat/informat cu privire la controlul anuntat (elemente: marturii privind dosarele instrumentate ref. la retrocedari, etc. cu implicarea unor persoane importante, cheltuielie ocazionate de intretinerea familiei, costurile tratamentelor sotiei in stainatate, studiile uneia dintre fete, presiunile, amenintarile, santajul, suferinta unui suflet aflat intre ciocan si nicovala) pt ziua de 15 martie, si-a introdus castile gasite in urechi la momentul constatarii decesului. Dumnezeu sa-l ierte, si pe noi deopotriva! Sa ne fie lectie de viata!
Lectie de viata si de moarte!