Guvernul Ciolacu n-o mai poate târâi. Nu mai ține cu o plecare într-o excursie prin Asia sau prin America de Sud. Nu văd ce-ar mai căuta la Bruxelles sau la Kiev. Gata! A intrat în unghi mort. Poporul simte cuțitul la os. S-a strîns și lațul în jurul glagoriei sale politice. Nu mai poate garanta că își dă demisia dacă nu-i iese sau nu face nu știu ce.
Ori face, ori și-o dă!
N-are rost să invoce altă încercare de a obține acordul liberalilor pe un fantomatic plan de măsuri. Dusul cu preșul al populației nu mai poate ține loc de fermitate. Încă înainte de a ajunge premier, a tot scăldat-o în promisiuni privitoare la programe de guvernare, la reforme, la reduceri de cheltuieli, la diminuare de deficite.
Ce-a făcut?
-Cu-cu!
A ținut-o într-o vrăjeală:
„- Bla-bla-bla, noi suntem salvatorii țării!”
Vorbe de palavragiu politic. Săptămîna asta trebuie să decidă sau să ne spună clar cum vede ieșirea din situația de acum. Cu sau fără liberali. Cu sau fără sprijinul Comisiei Europene. Cu sau fără președintele Iohannis. Omul s-a cărat la un alt șir de recepții. Și la altă tură de indicații din partea partenerului strategic.
A venit vremea ca Marcel Ciolacu să spună cu ce măsuri vede el ieșirea României din criză și din potopul de împrumuturi.
Un alt cîrnaț de propuneri și ciupeli nu duce nicăieri. Populația nu mai crede și economia nu mai suportă. Amenințarea cu taxele majorate pe seama populației și a producătorilor nu ține. Poate aduce alte proteste. Nu îmbogățește vistieria. O seacă!
Are Marcel Ciolacu idei de redresare a economiei țării noastre?
Poate face din guvern un gestionar de criză?
Poate fi promotorul unui proiect prin care statul român să devină arbitru de centru al jocului economic?
Poate guvernul apăra interesele producătorului român? Are guvernul Ciolacu vînă să abordeze frontal cîteva lucruri de importanță majoră pentru țară?
E vorba de extinderea spre sud a Portului Constanța (nu cu vrăjelile lui Sorin Grindeanu și cu faliții lui aduși de la Timișoara!)?
Este vorba de abordarea unui plan de refacere a navigației pe Dunăre?
Este vorba de mărit viteza reparațiilor și amenajărilor la calea ferată?
Poate guvernul Ciolacu reduce evaziunea fiscală și poate el mări încasările?
Și cu cît își propune să reducă cheltuielile bugetare și aparatul de stat amorțit și ineficient?
Poate Guvernul Ciolacu să prezinte o listă a firmelor de consultanță care au lucrat la împrumuturile luate de România în ultimii patru ani și la ce comisioane au acționat acestea?
Săptămîna aceasta seamănă cu una de teze și note pentru încheierea mediilor în situația unui elev cu probleme. Trece sau rămîne repetent.
Guvernul Ciolacu merge mai departe sau demisionează!
Autor: Cornel Nistorescu
Sursa: cotidianul.ro
Adauga comentariu