Analize și opinii

Cornel Nistorescu: Farsa Caraman, aniversările și alegerile prezidențiale

Războiul cu Mircea Geoană și tentativele de minimalizare a acestuia continuă la foc automat. Uneori, cu ajutorul lui. Sau cu reacțiile modeste ale echipei sale.

Zilele trecute, la înmormîntarea generalului (r) Mihai Caraman, fost șef SIE după 1990 și general de Securitate cu misiuni în străinătate, considerat unul dintre spionii estici care a penetrat NATO, pe site-ul gandul.ro, a apărut o relatare despre funeraliile generalului, împănată cu o „Mega-Exclusivitate”.

„De altfel, Mircea Geoană nu a fost prezent la înmormântare, dar a trimis o superbă coroană de flori, din partea sa și a soției. Ceea ce confirmă apropierea sa de grupul lui Caraman, chestiune interesantă, care poate alimenta multe speculații. Își trimite oamenii la înmormântarea celui care a spionat și pus într-o situație groaznică actualul angajator… pare că anumite lucruri nu sunt în regulă. Dacă Geoană este atașat prin moștenire structurilor de informații ruse? Întrebări fără răspuns”. (gandul.ro, 27 iulie 2024)

Superfăcătură! Mircea Geoană, secretar general adjunct la NATO, depune o coroană la catafalcul celui care a penetrat NATO. Sună exact ca într-un fake news despre Joe Biden care îi duce vitamine pentru memorie lui Vladimir Putin. Sau ca o comemorare a lui Richard Sorge pusă la cale de Vladimir Putin și Joe Biden.

Trebuie precizat că farsa mortuară a apărut pe site-ul gandul.ro, cu proprietar Radu Budeanu (tăticul site-ului de dezvăluiri Cancan, fost intermediar între Elena Udrea și Radu Buzăianu), acum omul de încredere și „portofelul” lui Marcel Ciolacu. Observați doar valul cu știri de tămîiat care se scurge aproape zilnic pe gandul.ro!

Știrea cu coroana de la Mircea Geoană (adică de la NATO- vezi Doamne!) a fost preluată la repezeală de Newsweek (un fel de revistă lansată cu sprijinul lui Eduard Hellvig) și de G4Media, adversarul de moarte al lui Mircea Geoană și mare promotor de panseuri răsuflate făcute de Elena Lasconi.

A doua zi, 28 iulie după amiază, gândul.ro reproduce și precizarea lui Mircea Geoană. Dar în context de dezmințire care nu dezminte.

„UPDATE: Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a ținut să transmită redacției GÂNDUL un drept la replică pe care îl publicăm integral: ”Nu am trimis nicio coroană, nu am nicio treabă cu făcătura asta de vreo legătură cu rușii. E penibil politic și degradant jurnalistic pentru cei care se pretează la astfel de jocuri murdare”. Considerăm că se impune ca, până la clarificarea punctului de vedere al domnului Geoană, să suspendăm imaginile cu coroana”.(Gandul 28 iulie, a.c.)

Imaginile cu coroana buclucașă au fost „suspendate”, dar una a fost lăsată ca de sămînță într-un montaj redacțional pentru a insinua legătura dintre secretarul general adjunct al NATO și spionul din Est care l-a penetrat. Și a fost păstrată cu profesionalism în „strîmbele” lui Tăpălagă din G4Media.

Cu puține zile înainte de lansarea coroanei din „mega-exclusivitatea” gandul.ro, Marcel Ciolacu îi cerea lui Geoană o dare de seamă asupra activității sale la NATO, iar rectorul SNSPA Remus Pricopie insinua că ar trebui inițiat un dosar penal pentru folosirea timpului și a mijloacelor NATO în folosul unor promovări electorale.

Cu alte cîteva zile înainte, era lansată și acuzația de plagiat. Orchestră completă cu dirijor necunoscut, semn că Marcel Ciolacu se teme de moarte de posibila candidatură a lui Mircea Geoană.

Războiul continuă! Mircea Geoană apare la o aniversare cu Victor Ponta și cu Marcel Ciolacu, dar și cu Radu Budeanu. Campania continuă cu diversiuni, dezvăluiri, zîmbete și gesturi de politețe.

Și cloaca devine mai lungă, mai lată și mai adîncă.

Autor: Cornel Nistorescu