În urmă cu cinci ani, pe 6-7 octombrie 2018, avea loc referendumul pentru familie, care a eșuat din lipsă de participare la vot, deși peste 90% au răspuns ”da”. Era necesară o prezență de peste 30% dintre aleegători și nu a fost atins acest prag.
La inițiativa Coaliției pentru Familie, care a strîns peste trei milioane de semnături de la cetățenii români în acest scop, a fost organizat atunci un referendum pentru modificarea Constituției României în sensul definirii mai clare a noțiunii de căsătorie ca fiind ”uniunea dintre un bărbat și o femeie”.
Așa cum se știe, împotriva referendumului și a inițiatorilor lui s-a dus o campanie înfiorătoare de denigrare, în presă și dinspre organizațiile neguvernamentale cu finanțare externă, iar votul a fost boicotat de PSD, PNL și USR.
Între falsele argumente aruncate atunci pe piață a fost și acela că nu există motive să ne temem că instituția căsătoriei va fi pervertită prin lege și că, prin urmare, aceasta n-ar avea de ce să fie apărată de Constituție.
De cinci ani încoace, avem periodic noi dovezi că se încearcă denaturarea noțiunii de căsătorie, în conformitate cu propaganda lgbtqxyz, iar prin aceasta și demantelarea instituției sacre a familiei, înțeleasă ca uniunea dintre un bărbat și o femeie, care pot da naștere la prunci și care se află sub binecuvîntarea divină.
Recent, CEDO a dat o decizie prin care forțează România să recunoască cuplurile de același sex, care se află în parteneriat civil sau altă formă legală de ”căsătorie” în alte state.
Iar de Sfînta Parascheva, pe 14 octombrie a.c., va avea loc la București o altă manifestație de stradă a comunității lgbtqxz…
În acest context, consider că este imperios necesară declanșarea procedurii pentru o nouă inițiativă cetățenească privind modificarea Constituției în sensul definirii mai limpezi a căsătoriei.
Și, dacă tot o facem pe asta și trebuie să strîngem minimum 500.000 de semnături, am putea cere, în cadrul aceluiași referendum și un vot pentru introducerea în Constituție a unei prevederi care să interzică dispariția banilor fizic și să stipuleze obligativitatea plăților și în numerar – după modelul altor țări, care vor să-și apere moneda și libertatea.
Avem datoria să facem tot ce ne stă în putință pentru a ne păstra modul de viață, libertatea, inclusiv cea de conștiință, credința, instituțiile fundamentale ale societății și tot ceea ce ține de normalitate.
Cred că, de această dată, referendumul, care poate avea loc odată cu unul dintre tururile de alegeri de anul viitor, va fi validat prin prezența unei largi majorități a românilor. Iar dacă guvernul PSD-PNL va refuza să-l organizeze, o va face AUR, imediat după preluarea guvernării, în 2024.
Ce părere aveți, pornim acțiunea pentru un nou referendum?
Autor: Claudiu Târziu
Adauga comentariu