Analize și opinii

Cea mai bună cale de a-i învăța pe copii istoria

De fiecare dată când aud că doar 12% din elevii americani au cunoștințe de istorie, aproape că nu-mi vine să cred. Cum Dumnezeu se poate ca atât de puțini elevi să se descurce într-un subiect atât de atractiv?

Istoricul David McCullough s-ar putea să aibă un răspuns. În urmă cu mai mulți ani el a observat că „manualele de istorie sunt atât de prost scrise. Sunt plictisitoare. Istoricilor nu li se cere niciodată să scrie pentru altcineva decât pentru istorici. Mulți fac o treabă excelentă. Mă bazez pe munca lor. Pe unii îi admir mai mult decât aș putea spune. Dar, în linii mari, nu știu să scrie prea bine”.

Acesta s-ar putea să fie motivul pentru care mama mea a urât în școală istoria. Din fericire, nu am moștenit disprețul ei pentru materie, deoarece ea s-a s-a bazat pe următorul lucru. Începând de la grădiniță, am început să citim împreună cărți de ficțiune istorică. Cu cât citeam mai mult, cu atât ajungeam să iubim amândouă istoria. Când am fost suficient de matură ca să citesc manuale de istorie, puteam să trec peste latura lor plictisitoare, deoarece apetitul meu era de format.

După cum am scris recent, americanii se bucură de o guvernare proastă deoarece nu cunosc istoria. Dacă ne dorim ca odraslele noastre să evite o asemenea soartă, atunci poate ar trebui să urmăm sfatul mamei mele. Iată câteva titluri și autori care îl vor face pe copilul dumneavoastră să iubească istoria.

Ingri și Edgar D’Aulaire

Biografiile ilustrate color ale soților D’Aulaire se citesc ca o poveste și le fac copiilor cunoștință cu personaje istorice diverse precum Leif Erikson, Pocahontas și Abraham Lincoln.

Genevieve Foster

Harul lui Genevieve Foster de a incorpora personaje și evenimente istorice în romane pentru elevi merge de la Augustus Caesar și Columb până la George Washington.

Robert Lawson

Cărui copil nu-i place să audă o poveste spusă de un animăluț? Prin utilizarea antropomorfismului Robert Lawson spune istoria lui Benjamin Franklin și Paul Revere captivându-i atât pe copii cât și pe adulți.

G.A. Henty

Cărțile lui G.A. Henty sunt atrăgătoare atât pentru băieți cât și pentru fete și acoperă aproape toate epocile majore din istorie de la Vechiul Egipt până la Cruciade și Revoluția Franceză. Romanele sale sunt atât de pline de cunoștințe istorice încât e cunoscut faptul că îi ajută și pe adulți să-și suplinească informațiile despre subiectele istorice pe care le-au uitat.

Preluare: contramundum.ro

Autor: Annie Holmquist

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu