Analize și opinii Extern

Ce se va întâmpla cu UE ca rezultat al Epocalipsei?

Am tot publicat articole despre iminentul colaps financiar global, dar în prezent se pare că lucrurile se precipită și pentru ca populația să nu observa că ne apropiem de catastrofă, atenția ne este abătută asupra problematicii militare având pe fond FALSA AMENINȚARE a Rusiei iar ca pion principal organizația teroristă internațională NATO. Informațiile din mediul on-line contrazic prognozele și comentariile fals optimiste ale “specialiștilor” economici ce spală creierele în masă la TV, fiind, cred special plătiți să susțină teorii pe care nici ei nu le cred.
Brexit-ul grăbește Epocalipsa

Iată că contrar așteptărilor, o națiune prosperă din artificiala creație numită Uniunea Europeană hotărăște să o părăsească (http://burebista2012.blogspot.ro/2013/09/uniunea-europeana-este-o-constructie.html#more).

Este un gest de patriotism din partea englezilor, care până acum niciuna dintre națiunile europene nu și l-a asumat cu curaj, nici de foame – cazul Greciei, nici de huzur, cazul Italiei și celorlalte națiuni din Europa. Epocalipsa – termen ce a început recent să circule pe internet este cât se poate de real, acesta însemnând Apocalipsa financiară a Europei.

Se pare că acesta va fi rezultatul ignoranței, reavoinței și atitudinii de sfidare, a bancherilor și politicienilor care nu au învățat nimic din criza 2007-2008 și cu același tupeu speră ca marile concerne bancare să fie din nou salvate de către contribuabili conform sloganului “este prea mare ca să se prăbușească“.

Politicienii americani vor găsi din ce în ce mai greu în acest an să mențină economia SUA pe linia de plutire până la sfârșitul ciclului electoral, cu cea mai mizerabilă campanie electorală din istoria SUA, cu multe fraude electorale, etc. Acest colaps face doar lucruri mult mai rele pentru ei. Brexits, Grexits și alte posibile ieșiri din UE, valori minime ale prețului petrolului, desființarea accentuată de locuri de muncă, starea precară a producției și o serie de alte probleme de dimensiuni planetare se adună atât de repede încât va deveni aproape imposibil să se mențină în afara colapsului.

Resursele tuturor națiunilor și băncile lor centrale sunt prea epuizate ca să se ocupe de o astfel de ruptură masivă a economiei mondiale așa cum am văzut în 2008. Cu toate acestea, aceasta apare că ar putea fi mult mai mare, deoarece este în curs de dezvoltare peste tot în lume, simultan. Capacitatea națiunilor și a băncilor lor este pe deplin preluată de datoriile uriașe naționale, iar bilanțurile sunt umflate dincolo de ce cineva și-ar fi imaginat cu un deceniu în urmă. În același timp, oamenii tuturor națiunilor sunt obosiți să audă mereu despre recesiune cu toate repercusiunile ce parvin din asta.

În țări precum Grecia acest lucru este adevărat, la un nivel care este deja exploziv. Dacă o recesiune caMarea Recesiune (1929-1933) se întâmplă acum (dar va fi cu mult mai mare), se vor epuiza toate speranțele din cauză că toți vorbesc de recuperare, care s-a dovedit falsă după ultima recesiune. Cine ar mai avea încredere în bancherii centrali pentru a salva economia de această dată, când toate planurile lor de-a o salva de la ultima perioadă de recesiune (2008) a explodat în fețele lor? Bancherii se gândesc la banii lor, politicienii la favorurile lor, iar majoritatea cetățenilor, debusolați cad în simțăminte de ură rasială sau într-o violență domestică prin manifestații stradale împotriva guvernelor prin care nu rezolvă nimic.

Nu se știe dacă vara asta va mai ieși cineva din UE, dar cu problemele imigranților și cele economice ale unei economii zombie, Europa fierbe.

    Băncile și brokerii tremură peste tot în lume

Pentru a rezuma situația în care ne aflăm acum, fostul președinte FED, Allan Greenspan, spunea că evenimentul Brexit “poate fi doar vârful iceberg-ului” pentru problemele Europei. Când a fost întrebat ce a vrut să spună, el a răspuns: ” Aceasta este cea mai grea perioadă de când am fost în serviciul public. Nu a fost nimic de genul acesta, inclusiv criza ce mi-o amintesc, din 19 octombrie 1987, când indicele Dow a scăzut cu o sumă record de 23 % ! Acest lucru are un efect coroziv, care nu va pleca …. Această problemă care cauzează soluția britanică este mult mai răspândită. Fundamental, ceea ce căutăm este o încetinire masivă a ratei reale a veniturilor în întregul spectru european …. veniturile reale nu merg nicăieri și creează o problemă politică serioasă, care nu este ușor de rezolvat …. Cred că moneda euro este problema imediată … E toată această mișcare spre integrare politică europeană …. Zona euro a fost un pas important în această direcție, și cedează. Grecia are probleme serioase reale. Nu va continua în zona euro foarte mult timp, indiferent de ceea ce se întâmplă în prezent.”

Băncile din Spania au suferit la fel de mult ca și cele din Italia (care au credite neperformante de 360 miliarde euro), cu acțiuni Bankia au pierdut 20% din valoarea lor. Cea mai mare bancă din Spania,Santander, care suferă deja pierderi grele din operațiunile sale în Brazilia, a pierdut, de asemenea, 20% din valoarea sa peste noapte, așa cum a făcut o a treia mega bancă din Spania, Sabadell. În Marea Britanie, actiunile Barclay au scăzut cu 20,5%. HSBC a scăzut cu 9%, iar Royal Bank of Scotland a căzut de pe o stâncă, luând 27,5%.

 Asteptați-vă a vedea mai multe planuri de salvare bancare majore în Europa. Și probabil știți că de la 1 ianuarie 2016 o directivă bancară a UE stipulează că prima etapă pentru salvarea băncilor, în cazul colapsului este salvarea cu banii deponenților. Așa că, dacă aveți bani prin bănci, vedeți ce faceți….

Lorenzo Bini Smaghi – care a fost membru al consiliului executiv al Băncii Centrale Europene și care este acum președinte al megabăncii franceze Societe Generale – a declarat că singura modalitate de a salva băncile europene, în cazul în care acestea încep să cadă ca piesele de domino din cauza problemelor bancare din Italia, este cu planuri de salvare finanțate de contribuabili. Prim – ministrul Italiei, Matteo Renzi, face presiuni asupra Europei pentru a salva băncile din Italia, subliniind faptul că problemele bancare italiene cu credite neperformante sunt palide în comparație cu problema instrumentelor derivate ale  Deutsche Bank în Germania. “Dacă problema creditelor neperformante este în valoare de unu, problema instrumentelor financiare derivate de la alte bănci, este în valoare de o sută. Acesta este raportul: unu la o sută, “ a  spus Renzi.

După cum vedeți, când nava se sufundă șobolanii se înghesuie să sară în bărcile de salvare și-și aruncă unul altuia vinovății. Ei nu învață din greșelile lor și speră ca oamenii, sub imperiul fricii, să nu se trezescă și să spună STOP și totuși mi se pare că miroase a revoltă în bătrâna Europă…

Mă întreb dacă contribuabilii europeni sunt suficient de furioși să se revolte împotriva sugestiei luiSmaghi. Restul Europei nu pare a fi la fel de curajoasă ca britanicii. Grecia, de exemplu, a ales să rămână în robia perpetuă a celui de-al patrulea Reich german. Chiar și în Marea Britanie, răscoala este riscantă. Brexitul a fost cu siguranță un vot împotriva acestui gen de aroganță elitistă, dar deja mulți britanici sunt nehotărâți în a găsi modalități de a răsturna propria lor decizie democratică, deoarece schimbările masive cauzează în mod inevitabil o repoziționare volatilă pe piețe.

Revoltele nu sunt o solutie. Oricare ar fi rămașițele Europei, puteți fi siguri că puterea centrală va folosi frica pentru a strânge frâiele puterii. Aceasta poate fi o Europă mai mică, dar va fi și mai centralizată. Datorită modului și tendințelor ce se conturează, cred că suntem pe cale să repetăm încă o lecție devastatoare din istorie: Apare probabil ca puterea europeană să devină mai germanică și pentru că nu a fost niciodată un lucru bun dintr-un motiv sau altul, acea națiune mai mult decât oricare alta, gravitează spre o nevoie obsesiv-compulsivă de a controla Europa. Germania consideră în mod continuu căile sale ca fiind superioare, astfel încât ar trebui să controleze Europa.

Deutsche Bank nu rezistă, astfel, Merkel și stafful ei german vor împinge disciplina germanică pe restul Europei. Procedând astfel, ei par complet orbi față de modul în care toate acestea ațâță focul rebeliunii (de exemplu, Merkel nu a văzut că imigrația promovată de ea a împuternicit votul Brexit). Chiar dacă ea nu deține poziția cea mai puternică din Europa, ea exercită o influență mai mare asupra Europei decât oricine ca ea. David Folkerts-Landau, economistul – șef al Deutsche Bank, a cerut un plan de salvare de multe miliarde de dolari pentru băncile europene. Economistul a declarat că instituțiile europene ar trebui să primească capital proaspăt pentru o recapitalizare ca urmare a unui plan de salvare similar cu cel din Statele Unite.

Ceea ce nu a spus este că planul de salvare din SUA a avut loc aproape cu un deceniu în urmă, între timp, ar fi trebuit să fie stabilită o politică fiscală și monetară “prudentă” în sectorul financiar european. Nu a fost așa…. “Europa este grav bolnavă și trebuie să abordeze rapid problemele existente, sau se confruntă cu un accident” , a declarat economistul – șef. Asta e ceea ce se întâmplă atunci când puterea centralizată devine prea deconectată de periferia sa, din cauza dimensiunii. Împinge cu încăpățânare ceea ce vrea de la centru, provocând ceva de genul Brexit pentru a rupe de la marginea exterioară. Aceasta, la rândul său, determină alte fracturi care le execută înapoi spre centru.

David Folkerts-Landau, economistul – șef al Deutsche Bank se alatură CEO băncii franceze Smaghi și Premierului italian Renzi când spune că un plan de salvare bancar a devenit atât de repede urgent, încât Europa trebuie să se rupă de noile reglementări bancare pentru a permite un plan de salvare imediat, sau accidentul va începe. Concluzia lui nu pare a fi foarte germanică: “Aderarea strictă la regulile normelor ar duce la un mai mare rău decât dacă acestea ar fi suspendate“, spune el.

Astfel ordinea Epocalipsei ar putea fi aceasta: întâi a fost Brexitul, apoi stocurile bancare europene vor intra în colaps, apoi unele bănci europene majore conferă Europei momentul său Lehman Brüders … și apoi….totul se prăbușește.

Nu vor putea opri acest colaps. Se va întâmpla pentru că trebuie să se întâmple. Este inevitabil peste tot. Structurile economice care au fost create, în primul rând vor deveni un eșec structural total. Ele sunt astfel, din cauza propriei lor proiectări defectuoase:

  • Nu puteți crea munți de bogăție durabilă prin sculptură în caverne de datorii sub ele.
  • Nu puteți crea economii stabile, concentrând toate beneficiile pe față industriașilor bogați în speranța că vor prelinge ceva în jos pentru a crea o cerere mai târziu.
  • Nu vă puteți epuiza comoara națiunii voastre cu războaie interminabile în întreaga lume, prin stabilirea prețului războaielor în buget și seducându-te să crezi că înseamnă că nu a existat nici un cost pentru propria măreție.
  • Nu poți să înghesui oameni din culturi divergente, împreună cu milioanele, fără a crea costuri sociale uriașe, care devin costuri economice.
  • Nu te poate salva bancherii bogați, fără a crea hazard moral ce-i ademenește să repete păcatele lor.
  • Nu vă puteți administra centralizat economiile într-un mod care ar aduce beneficii la periferie.

              Colapsul este iminent 

            
        Ce se va întâmpla cu UE ca rezultat al Epocalipsei?

Populația Europei, cred că și-ar dori o slăbire a strânsorii legislației Bruxelles-ului, decât o conducere centralizată, în dezacord cu tendința Germaniei de strângere ca într-o foarfecă. Această tendință s-a văzut în cazul Greciei, care a clacat (defapt politicienii ei), la insistențele sau poate amenințările Germaniei. Dacă alte state încep să urmeze exemplul Marii Britanii, UE s-ar putea consolida într-un superstat strâns unit, mai mic european, care ar putea spera să domine națiunile ce ar avea tendința de a ieși afară. Germania și Franța sunt într-o încleștare intensă asupra puterii care domină deja UE. Ele împărtășesc, de asemenea, o istorie franco-germană care le-ar putea înclina să creadă că pot cumula puterea în jurul lor, iar cei care caută în mod fundamental o mai mare putere centralizată nu devin mai democratice, ci doar în limita “democrației” de la centru.

 Ca și concluzie, când acest colaps se va declanșa vor supraviețui țările care au o industrie și agricultură proprie – ceea ce nu este cazul României – ce au oameni politici naționaliști și responsabili – ceea ce de asemenea nu este cazul României – ce au o populație informată, cultivată și unită. Cât de optimist mă uit la acest popor, nu văd prea mari șanse de supraviețuire ca națiune, popor suveran și independent. Atunci se va declanșa instinctul de supraviețuire al națiunilor, dacă nu se va iniția până atunci cât mai rapid Resetarea Monetară Globală. 40% din terenul arabil al țării este acum în proprietatea străinilor, fabrici, păduri, surse de apă potabilă, resursele subsolului sunt vândute străinilor și nu în ultimul rând, clasa politică total vândută intereselor corporatiste străine.

     Deci, credeți că vom supraviețui ca națiune…?! Doar Dumnezeu ne mai poate salva…

Sursa: burebista2012.blogspot.ro

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu