(traducere dupa https://childrenshealthdefense.org/…/warnings…/)
Big Pharma și oficialii guvernamentali din domeniul sănătății îi ademenesc pe părinți și adolescenți să facă vaccinul, promițându-le o reluare a evenimentelor sociale și revenirea la viața normală, ignorând, în același timp, potențialele efecte adverse și riscul minuscul pe care îl prezintă COVID în cazul copiilor.
Acum un deceniu, cercetători din Ohio deplângeau dificultatea recrutării de copii pentru studii clinice. În articolul https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21464193/ „Recrutarea, în cercetarea pediatrică, pentru testarea medicamentelor: atragere fără constrângere”, publicat în revista Pediatrics, cercetătorii au identificat bariere precum „provocarea de a stabili plăți adecvate pentru participare care să nu fie coercitive”, „necesitatea de a obține consimțământul părinților” şi „chestiunile de etică”.
În privinţa COVID-19, se pare că guvernul și sectorul farma au considerat că pot pur și simplu să sară peste aceste obstacole supărătoare.
Pe 10 mai, Food and Drug Administration din SUA (FDA) a extins https://www.fda.gov/…/coronavirus-covid-19-update-fda… autorizația pentru utilizare de urgență a FDA (EUA) pentru utilizarea vaccinului COVID Pfizer/BioNTech https://childrenshealthdefense.org/…/fda-pfizer…/ la adolescenții cu vârsta între 12 și 15 ani.
Comitetul FDA care a determinat luarea deciziei a ales să ignore avertismentele urgente https://childrenshealthdefense.org/…/this-week-with…/ din întreaga lume cu privire la riscurile prezentate de vaccin în cazul copiilor, inclusiv o scrisoare https://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/304124 semnată de 93 de medici israelieni, care au scris, în aprilie, că „nici măcar câţiva copii nu ar trebui să fie puşi în pericol prin vaccinarea în masă împotriva unei boli care nu este periculoasă pentru ei”.
Potrivit unui articol recent https://www.nytimes.com/…/opinion/covid-vaccine-kids.html din New York Times, „în cazul copiilor, dovezile de până acum nu oferă motive de îngrijorare în ceea ce priveşte efectele pe termen lung ale COVID-19”. În schimb, medicii israelieni și alți experți https://www.globalresearch.ca/dr-wodarg-dr-yeadon…/5731458 au subliniat că „nu se poate exclude ca vaccinul să aibă efecte adverse pe termen lung https://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/304124 care nu au fost încă descoperite până în acest moment, inclusiv asupra creşterii, a sistemului reproducător şi a fertilității”.
Avertismente ignorate
Fără a ţine seama de avertizările cu privire la riscurile vaccinului COVID pentru copii, Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) au aprobat imediat extinderea de către FDA a EUA (Emergency Use Authorization, autorizația pentru utilizare de urgență, n. tr.), iar directorul CDC, Rochelle Walensky, a solicitat https://www.cdc.gov/…/s0512-advisory-committee-signing… furnizorilor de servicii medicale să înceapă administrarea „imediată” în cazul adolescenților cu vârste mai mici a vaccinurilor aflate în faza experimentală.
În mod incredibil, un comitet CDC a acordat furnizorilor şi permisiunea de a administra vaccinurile COVID în acelaşi timp cu alte vaccinuri pentru copii și adolescenți „fără a se ține seama de momentul [administrării]”, inclusiv „administrarea simultană a COVID-19 și a altor vaccinuri în aceeași zi, precum și administrarea concomitentă în termen de 14 zile”.
CDC îşi bazează recomandarea imprudentă pe ipoteza nedovedită că „profilul de evenimente adverse în cazul vaccinurilor administrate simultan este în general similar celui specific administrării separate”, chiar dacă agenția admite https://www.biopharmadive.com/…/cdc-acip-pfizer…/600049/ totodată că nu știe „dacă așa-numita «reactogenitate» crește în administrarea simultană [a vaccinului]”.
Promovarea șocant de nesăbuită, fără niciun fel de rezerve, a vaccinării COVID a copiilor din America vine în contradicţie cu opinia colectivă a experților în vaccinuri de la nivel global (opinie exprimată la o reuniune a Organizației Mondiale a Sănătății din decembrie 2019) potrivit căreia știința referitoare la siguranța vaccinurilor și monitorizarea privind siguranța sunt defectuoase și complet inadecvate. https://childrenshealthdefense.org/…/look-whos-talking…/
Chiar şi o entitate precum Institutul de Medicină a afirmat https://www.ncbi.nlm.nih.gov/…/pdf/Bookshelf_NBK206948.pdf că o cercetare sistematică privind „elemente-cheie ale întregului program [de vaccinare pentru copii] – numărul [de vaccinuri], frecvența, calendarul, ordinea și vârsta la administrarea vaccinurilor” – nu a fost efectuată niciodată.
Evitarea plăţii
Revenind la obstacolele https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21464193/ în recrutare, prezentate în articolul din Journal of Pediatrics din 2011, se pare că, în locul „plății” pentru participarea la experimentul vaccinării în masă al Pfizer, strategia implementată de Walensky și alții este de a ademeni adolescenții prin asigurări optimiste că va avea loc o „revenire mai rapidă la activităţile sociale”.
CEO-ul Pfizer, Albert Bourla https://www.statnews.com/…/fda-authorizes-pfizers…/, și comisarul interimar al FDA, Janet Woodcock, au promis, de asemenea, tinerilor că vaccinarea COVID înseamnă revenirea la o „normalitate”.
Aceste promisiuni par a fi biletul [către „normalitate”] pentru adolescenții doritori de viaţă socială, care pretind https://abc7news.com/pfizer-12-15-vaccine…/10611610/ că „suntem cu toţii pregătiți să primim [vaccinul]” și „nerăbdători ca lucrurile să-şi reia cursul firesc” după ce au stat „închiși timp de un an”.
600.000 de adolescenţi între 12 şi 15 ani s-au grăbit să primească vaccinul COVID în prima săptămână după extinderea EUA. Luând în calcul şi numărul tinerilor de 16 și 17 ani care au primit anterior vaccinul Pfizer, numărul total al adolescenților injectați (cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani) în SUA este acum de 4,1 milioane, a anunțat Walensky.
Acești adolescenți și familiilor lor probabil nu ştiu despre evenimentele adverse grave – cum ar fi cheagurile de sânge https://childrenshealthdefense.org/…/teen-surgeries…/ și sindromul Guillain-Barré https://childrenshealthdefense.org/…/teen-guillain…/ – deja experimentate de cei cu vârsta de 16 ani și peste. După ce un tânăr atlet din Utah, de 17 ani, a dezvoltat https://childrenshealthdefense.org/…/teen-hospitalized…/ cheaguri de sânge în creier la o zi după ce a primit prima doză de Pfizer, mama adolescentului jucător de baschet și-a exprimat, în lacrimi, regretul https://www.psychologytoday.com/…/201708/buyer-s-remorse, declarând https://www.abc4.com/…/draper-teenager-hospitalized…/ că fiul ei era „sănătos și se simţea bine înainte” și că „cel mai grav lucru a fost că l-am lăsat să primească acel vaccin”.
De asemenea, majoritatea părinților și a adolescenților nu ştiu că acceptarea unei injecții COVID nu va fi sfârșitul poveștii. Noi rapeluri https://www.cnn.com/…/covid-vaccine-booster…/index.html vor fi cerute, ceea ce ne pune în faţă cu perspectiva riscurilor recurente și cumulative.
Evitarea consimţământului părinților
După cum sugerează cifrele citate mai sus, o proporție semnificativă a părinților pare să consimtă la conformarea rapidă a copiilor lor. În aprilie, chiar înainte de extinderea EUA, un sondaj al Kaiser Family Foundation a testat terenul și a arătat că 30% dintre părinții copiilor din grupa de vârstă 12-15 ani erau ei înşişi nerăbdători – pregătiţi să „își vaccineze copilul imediat ce un vaccin va fi disponibil”- și 18% dintre ei erau dispuși să facă acest lucru dacă o vor cere școlile.
Pe de altă parte, aproximativ jumătate https://www.kff.org/…/kff-covid-19-vaccine-monitor…/ dintre părinții respondenți la sondajul Kaiser au declarat fie că intenționează să aștepte, fie că nu îşi vor vaccina „în niciun caz” copilul anti-covid. Acesta este grupul de părinți care i-a determinat pe cercetătorii din Ohio, în 2011, să caracterizeze „nevoia de a obține consimțământul părinților” ca fiind o barieră în calea experimentării medicale pediatrice.
„Soluția” pare a fi de a-i ocoli cu totul pe părinții problematici. Cinci state, fără a ține cont de statutul experimental https://www.fda.gov/media/144416/download al vaccinurilor, permit furnizorilor de servicii medicale și cabinetelor medicale să renunțe la cerinţa consimțământului părinților pentru vaccinurile COVID.
În Carolina de Nord, adolescenții care au peste 12 ani își pot oferi propriul consimțământ dacă sunt considerați capabili să înțeleagă și să ia decizii cu privire la sănătatea lor. Un reprezentant al grupului de spitale de stat UNC Health a declarat https://www.cbs17.com/…/north-carolina-does-not…/: „Vaccinarea COVID este unul dintre acele tratamente medicale cu privire la care Carolina de Nord spune că un copil este capabil să își dea singur consimțământul”.
Alte trei state – Alabama, Oregon și Tennessee – permit adolescenților cu vârsta de 14 sau 15 ani sau peste această vârstă să facă același lucru, iar Iowa lasă cerinţa consimțământului la discreția „fiecărui furnizor de servicii medicale / sistem de sănătate”.
În martie, în ciuda opoziției publice aprinse, Districtul Columbia https://childrenshealthdefense.org/…/d-c-parents-take…/ a adoptat o legislație care le permite copiilor de doar 11 ani să primească vaccinuri recomandate de CDC fără consimțământul sau chiar fără ştiinţa părinților.
Încălcarea principiilor de etică
La sfârșitul anului 2020, cercetători de la Universitatea din New York (NYU) și Tulane au scris https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33113270/ în International Journal of Clinical Practice despre vaccinurile COVID și îngrijorarea privind potenţarea dependentă de anticorpi (antibody-dependent enhancement, ADE) – fenomenul prin care vaccinarea agravează boala ulterioară.
Concluzia la care au ajuns cercetătorii a fost că riscul ADE „este suficient de ascuns în protocoalele studiilor clinice și în formularele pentru consimțământ folosite în studiile în desfăşurare privind vaccinul COVID-19, încât este puțin probabilă o înțelegere adecvată de către pacient a acestui risc, ceea ce împiedică consimțământul cu adevărat informat din partea subiecților în aceste studii”.
În afară de chestiunea ADE, studiul autorilor de la NYU/Tulane demonstrează cât de dificil este pentru un adult obişnuit – cu atât mai puțin pentru un adolescent – să înţeleagă riscurile „ascunse” în formularele de consimțământ și astfel să ajungă la „un consimțământ cu adevărat informat”.
Având în vedere aceste lucruri, cât de probabil este ca adolescenții (sau părinții lor) să înțeleagă distincția dintre riscul relativ și cel absolut https://childrenshealthdefense.org/…/vaccine-makers…/ atunci când îşi dau consimţământul pentru vaccinarea COVID? Câți tineri pot înțelege că afirmația făcută de Pfizer, bazată pe conceptul de risc relativ, despre un vaccin „100% eficient” pentru copiii cu vârste între 12 și 15 ani înseamnă, de fapt, o reducere a riscului absolut („diferența https://www.thelancet.com/…/PIIS2666-5247(21…/fulltext dintre ratele de atac https://en.wikipedia.org/wiki/Attack_rate la populaţia cu și fără vaccin”) care este foarte mică?
(un articol lămuritor despre diferenţa dintre riscul absolut şi cel relativ poate fi citit aici https://www.scientia.ro/…/7762-riscul-absolut-vs-riscul…, sau este util şi acest articol din British Medical Journal https://adc.bmj.com/content/90/1/54 n. trad.)
Folosind calcule bazate pe risc relativ, Pfizer a declarat vaccinul său „100% eficient” pe baza studiilor cu 2.260 de adolescenți https://www.pfizer.com/…/pfizer-biontech-announce… de vârste mai mici. Potrivit comunicatului de presă al companiei, 18 cazuri de COVID au apărut în grupul placebo versus zero cazuri în grupul de vaccinaţi. Pfizer nu explică nicăieri că aceste cifre echivalează cu o reducere a riscului absolut de 1,59% (cifră reprezentând 18 din cei 1.129 de adolescenți din grupul placebo).
Mai mult, în analizele studiilor sale clinice cu participarea de adulți, Pfizer și-a denaturat rezultatele prin excluderea https://blogs.bmj.com/…/peter-doshi-pfizer-and…/ a mii de participanți care aveau simptome identice celor de COVID, dar nu erau confirmaţi prin testarea PCR https://childrenshealthdefense.org/…/pcr-testing…/. Un artificiu similar a produs oare rezultatul magic de „100%” în cazul adolescenților? Pentru a răspunde la această întrebare sunt necesare accesul la „datele complete și o cercetare și analiză meticuloasă independentă”, scrie The Lancet. https://www.thelancet.com/…/PIIS2666-5247(21…/fulltext
Chiar presupunând că a fost efectuată o analiză corectă din partea Pfizer, oamenii de știință europeni care scriau în The Lancet în aprilie au subliniat https://www.thelancet.com/…/PIIS2666-5247(21…/fulltext asupra necesităţii de a pune rezultatele studiilor privind vaccinul „în context și de a nu analiza un singur indice sumar”. Atunci când cercetătorii omit informațiile despre reducerea riscului absolut și comunică numai cifrele despre reducerea riscului relativ, „are loc o raportare tendenţioasă, care afectează interpretarea eficacității vaccinului” – ceea ce ridică întrebări cu privire la intenția și integritatea cercetătorilor.
Autorul principal al comentariului publicat de The Lancet a recunoscut https://www.wired.com/…/the-statistical-secrets-of…/ pentru Wired că „unul dintre motivele principale pentru care nu se menţionează reducerea riscului absolut este din cauza cifrelor. Dacă spui «Este 95% eficient» – pare Uau! … Dar dacă reducerea riscului absolut este de 0,8% …, atunci care este problema?”
De asemenea, autorii de la The Lancet au subliniat că riscul relativ „ar trebui apreciat luându-se în considerare riscul de referinţă („background risk”) privind infectarea și îmbolnăvirea cu COVID-19, care variază la nivel de populații și în timp”.
Aceasta este o observație crucială în cazul copiilor, în cazul cărora „riscul de referinţă” de a dezvolta forme grave de COVID este minuscul, o dovadă în acest sens fiind faptul că CDC folosește grupul de copii de 5-17 ani ca „grup de referință” https://www.cdc.gov/…/hospitalization-death-by-age.html (grupul cu cel mai mic risc) atunci când prezintă documentul despre riscurile de infectare cu COVID, de spitalizare și deces pentru alte grupe de vârstă.
Sunt 74 de milioane de copii în Statele Unite. Până în prezent, 282 au murit din cauza unor condiţii „implicând COVID”, ceea ce înseamnă o rată a mortalității de 0,00038%. La reuniunea din 12 mai a Comitetului consultativ al CDC cu privire la practicile de imunizare (ACIP), CDC a estimat https://www.statnews.com/…/cdc-advisory-group-gives…/ că 22,2 milioane de copii cu vârste între 5 și 17 ani avuseseră COVID și că 127 au murit – sau 0,00057%.
După cum a declarat https://www.nytimes.com/…/opinion/covid-vaccine-kids.html, pentru New York Times, un specialist în boli infecțioase de la Universitatea din Pennsylvania, „Pentru un copil obișnuit, Covid este un risc neglijabil”.
Comparativ, în 2019 (cel mai recent an pentru care sunt disponibile date), 847 de copii din grupa de vârstă 5-14 ani https://injuryfacts.nsc.org/…/deaths-by-age/data-details/ au murit în accidente de mașină și 233 prin înec. În ceea ce priveşte tinerii din categoria de vârstă 15-24 de ani, în 2019 au murit 6.031 în accidente de mașină, 415 prin înec și 4.346 prin otrăvire.
În 2017, numărul deceselor prin înec în cazul tinerilor cu vârsta sub 20 de ani https://pediatrics.aappublications.org/…/143/5/e20190850 a fost de 1000. Din februarie 2020 până la mijlocul lunii februarie a acestui an, 5.738 de copii cu vârste între 5 şi 14 ani și 36.900 de adolescenți și adulți tineri cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani au murit din alte cauze https://www.heritage.org/…/publ…/covid-19-deaths-by-age/ decât COVID-19.
La persoanele între 1 și 17 ani, COVID se situează în urma altor nouă cauze de deces https://www.nytimes.com/…/opinion/covid-vaccine-kids.html (leziuni, sinucidere, cancer, omucidere, anomalii congenitale, boli de inimă, gripă, boli cronice ale căilor respiratorii inferioare și boli cerebrovasculare).
Risc supradimensionat
Atunci când a anunțat extinderea EUA a vaccinului Pfizer pentru utilizare la copiii cu vârsta cuprinsă 12 și 15 ani, șeful FDA, Janet Woodcock, le-a spus părinților că „pot fi siguri că agenția a efectuat o evaluare riguroasă și amănunțită a tuturor datelor disponibile”.
Cu toate acestea, începând cu 7 mai (chiar înainte de extinderea EUA la adolescenții cu vârste mai mici), Sistemul de raportare a efectelor adverse ale vaccinurilor VAERS https://vaers.hhs.gov/ raporta deja 694 de evenimente adverse post-COVID în grupul de vârstă 12-17 ani, inclusiv 14 clasificate la „grave” și trei decese.
Datele VAERS publicate o săptămână mai târziu, pe 14 mai (chiar după aprobarea vaccinului pentru grupa de vârstă 12-15 ani), au arătat o creștere accentuată a evenimentelor adverse legate de vaccinul COVID la grupa de vârstă 12-17: în total, 943 https://www.medalerts.org/vaersdb/findfield.php?TABLE=ON… de evenimente adverse, printre care 23 grave și trei decese.
Două dintre decesele raportate înainte de 10 mai au fost ale unor copii de 15 ani, unul după primirea vaccinului Pfizer și altul după primirea vaccinului Moderna. Acești adolescenți trebuie să fi fost înscriși în studiile clinice, deoarece vârsta i-ar fi împiedicat la momentul respectiv să le fie administrate vaccinurile în mod legal în conformitate cu EUA.
Ţinând cont de faptul că au fost aproximativ 1.000 de copii în grupul pentru studiile clinice Pfizer din grupa de vârstă 12-15 ani – și probabil aproximativ același număr în studiul Moderna – rata mortalității după fiecare vaccinare din această grupă de vârstă (presupunând că cei doi adolescenți erau înrolați în studiu) este de aproximativ doi la 2.000, sau 0,1%. Dovezile disponibile sugerează, astfel, în mod precis că vaccinurile COVID sunt mult mai periculoase pentru copii decât boala.
Din toate grupele de vârstă, VAERS a primit rapoarte despre aproape 228.000 de evenimente adverse în total în perioada 14 decembrie 2020 – 14 mai 2021, inclusiv peste 4.200 de decese https://www.medalerts.org/vaersdb/findfield.php?TABLE=ON…. Este uluitor faptul că acest şir de decese fără precedent nu a constituit un motiv de îngrijorare pentru membrii comitetului FDA și CDC care au recomandat cu entuziasm vaccinul experimental Pfizer pentru tineri şi copii.
traducere de Irina Bazon
Adauga comentariu