Site icon gandeste.org

Angelo Davidescu: „TURCIA SE OPUNE UNOR BAZE NATO ÎN REGIUNEA MĂRII NEGRE”

TURCIA SE OPUNE UNOR BAZE NATO ÎN REGIUNEA MĂRII NEGRE
Cere României și Bulgariei să nu acționeze.
Ankara nu sprijină planurile Washingtonului de a crea forțe speciale de desfășurare a NATO în regiunea Mării Negre.
Propunerea de a crea astfel de forțe în regiunea Mării Negre pentru a limita Rusia, care a fost prezentată anul trecut de secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, implică în special Turcia, România și Bulgaria.
„Noi le-am spus României și Bulgariei să nu acționeze în grabă”, a declarat șeful Apărării turc pentru Hurryet, întrebat despre atitudinea Ankarei față de ideea SUA. (newsweek.ro)
Turcia este o mare putere militară, are a doua armată din NATO, de peste un million de militari. Turcia își cunoaște foarte bine interesele. A susținut Ucraina, i-a livrat drone. Apropo, acest război a reprezentat un excepțional marketing pentru dronele Turciei, cele mai performante la ora asta, care vor avea o mare căutare.
Dar Turcia își cunoaște foarte bine interesele. Analizează totul riguros. Ea nu este România. Nu este obedientă, ci este un stat liber, care pune interesul propriu deasupra a orice.
Erdogan este un mare lider. Pune totul în balanță. Nu uită că SUA i-au înscenat o lovitură de stat. Dar nici nu se aruncă în brațele Rusiei. Calculează totul la rece. Cum ar trebui să facă orice lider care ține la poporul său. Exact ceea ce n-are România.

Autor: Angelo Davidescu

Exit mobile version