Noile cazuri de coronavirus vor crește în zilele următoare în România din două motive, anunță Alexandru Rafila. El a vorbit înaintea ședinței de Guvern de astăzi despre facilitarea testării în apropiere de domiciliu și organizarea centrelor ambulatorii de evaluare a pacienților.
În momentul de față, peste 3.200 de cabinete de medici de familie au semnat contractele cu casele de asigurări de sănătate și au început să testeze.
„Ați remarcat că ieri probabil a fost cel mai mare număr de teste de la începutul acestei pandemii. Am ajuns la 90.000 de teste într-o zi. Estimez că această creștere a testării va continua, până la sfârșitul săptămânii viitoare vom ajunge cred la peste 100.000 de teste efectuate și implicit crește și numărul de persoane detectate”, afirmă el.
Conform ministrului, numărul de persoane infectate detectate va crește din două motive: în primul rând pentru că tulpina este mult mai transmisibilă și lucrul acesta se observă în toate țările afectate, cifrele din această perioadă fiind incomparabil mai mari față de cele înregistrate în valurile anterioare.
Al doilea motiv pentru care va crește numărul persoanelor găsite infectate va fi generat de creșterea capacității de testare.
În ce privește centrele ambulatorii de evaluare, unde au acces exclusiv persoanele cu un test pozitiv, au fost semnate contracte cu 123 de centre: „mai avem circa 100 și ceva de centre care trebuie operaționalizate. Marea majoritate vor fi operaționale până la sfârșitul acestei săptămâni”.
Rafila: Favipiravir se va găsi în scurt timp în farmaciile cu circuit deschis
Aha, păi de ce abia acum, monșer? Oare câte decese ar fi putut fi prevenite dacă ar fi existat în schema de tratament favipiravir, ivermectină și hidroxiclorochină, ultimele două fiind recunoscute acum și în USA? N-a fost de acord cartelul vaccinurilor Big Pharma, nu? Cât timp a țipat Didier Raoult? Păi hidroxiclorochina costă 5 Euro, iar REMDESIVIRUL 2000 de Euro. Să fie asta o explicație? Și cîte decese ar fi putut fi prevenite dacă s-ar fi făcut testări urmate de tratamente la timp, ca să nu ajungă oamenii la ATI în forme grave? Va răspunde cineva pentru asta?
Am avut ieri o discuție privată cu o doamnă care lucrează la o universitate de medicină și farmacie. Mi-a spus că sunt cadre universitare care au administrat ivermectină celor din familie în timp ce oficial o diabolizau. O să postez mai multe lucruri interesante despre unitățile Covid, ce avantaje uriașe au adus și aduc ele cadrelor medicale care lucrează acolo. Fapt care explică și tăcerea lor complice.
Autor: Angelo Davidescu