Cu o floare nu se face primăvară, dar e un semn pentru apropierea ei, merge completarea la înţelepciunea populară.
Cazul medicului bronho-pneumolog Flavia Groşan din Oradea arată că sunt speranţe să se schimbe ceva în abordarea tratamentului bolnavilor cu Covid-19. Că este posibilă combaterea bolii fără isterie şi fără risipe financiare aiuritoare, cu omenie.
Ceea ce a declarat ea în presă lasă cu garda descoperită alaiul de răspândaci ai spaimei, care şi-au transformat în modus vivendi expoatarea pandemiei, pentru orice alte scopuri decât beneficiul celor în suferinţă.
Faptul că a avut rezultate spectaculoase, aplicând schema sa de tratament, arată implicit greşelile celorlalţi din sistemul sanitar. Unde se aplică orbeşte proceduri anormale, cu mulţi decedaţi de pe urma lor.
Medicina nu e o ştiinţa exactă, erorile sunt inerente în faţa noului, dar sunt condamnabile persistenţa în greşeli, nerecunoaşterea lucrurilor ce sfidează logica, a practicilor arbitrare.
Exemplul doctoriţei Groşan ar trebui urmat imediat, nu nesocoteşti ceea ce este extraordinar dacă intenţionezi să ai un viitor, cum, din nefericire, e în logica zilelor din România, adesea.
Nu m-a mirat că a început să fie atacată, după doar câteva ore de când numele ei a devenit cunoscut în media naţională. Nemernicii au început să reacționeze. A intrat în joc corul mediocrilor. Se vede că nu-i în spiritul epocii să vindeci oamenii, ci, eventual, să-i omori. Moartea e mai rentabilă. E anchetată de Colegiul Medicilor şi s-a năpustit asupra dânsei inclusiv Radu Tudor. Și cine are naivitatea să creadă că individul e numai ziarist?
Flavia Groşan nu trebuie lăsată să se lupte singură cu sistemul. Are nevoie de solidaritatea şi sprijinul fiecăruia care a mai rămas om. S-o ajutăm ca să ajute bolnavii în continuare.
Respect, doamna doctor!
Autor: Alexandru Petria