Analize și opinii

Adriana Vitan Balint: “Au început televiziunile să vorbească despre sereiștii băgati in facultate pe locurile de retardați”

Au început televiziunile să vorbească despre sereiștii băgati in facultate pe locurile de retardați. In afară de Curea, căruia i se pare normal să fii prost la SRI, lucru cu care, în cazul lui particular, sunt de acord, în rest, toți mi-au dat dreptate.
Nu ai cum să ceri locuri separate la admiterea in facultate, decât dacă recunoști că ai niste proști care au nevoie de diplome, proști care altfel nu sunt capabili să intre în facultatea aia. Altfel, ți-ai pune angajații să candideze cot la cot cu ceilalți, tocmai pentru că un serviciu de informații normal își dorește oameni competenți, care să facă față oricăror provocări, că de-aia sunt plătiți cu o poală de bani și nu sunt controlați de nimeni în statul român.
Altfel, e la mintea cocoșului, prostul de la SRI intrat pe locuri speciale, pe care nu prea îl ajută intelectul și nici nu prea i-a plăcut cartea, că de-aia are nevoi speciale, nu o să priceapă neam ce se predă pe acolo și o să termine facultatea odată cu genialii care respiră informatică de mici.
La finalul facultății, genialul nu găsește loc să se angajeze pe niciunde, că e ocupat de proștii cu pile și de beizadele de securiști, așa că se face hacker pe bani mulți, că e tânăr, vrea și el penthouse, vacanțe exotice, cluburi de fițe pe Coasta de Azur…geniu, geniu, dar e și el om și poate să facă bani mulți și ușor.
Și uite așa, hackerul se apucă să spargă vreo bază de date de importanță strategică pentru România, iar cel care e responsabil de securitatea acelei baze de date e prostul de la SRI de pe locurile speciale, care se uită ca curca-n lemne că habar nu are ce i se intâmplă si de unde s-o apuce ca să îi dea de cap.
Cam despre asta e vorba, despre faptul că retarzii cu nevoi speciale de la serei răspund de securitatea cibernetică a țării. Noi le dăm bugete super nesimțite ca să fim în siguranță pe toate planurile, iar pe ei ii doare la bască, au doar pretenții, știu doar să ceară bugete duble la fiecare rectificare, să se certe pe licitații cu celelalte servicii și să se șantajeze cu dosare si scandaluri de presă, știu să îsi facă partide ca să își promoveze oamenii politici care sa le răspundă la comenzi, țara dă-o dracu, că nu are timp nimeni de ea, să o ia cine-o vrea, doar sa nu se atingă de conturile securiștilor cu nevoi speciale.

Autor: Adriana Vitan Balint

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu