Analize și opinii

Adrian Onciu: URSULA FOREVER

Nu a fost nicio surpriză. Partidele globaliste din Parlamentul European au votat-o pe Ursula von der Leyen pentru încă un mandat. A ieșit în evidență doar numărul de circ al Dianei Șoșoacă, aplaudat de fanii SOS și privit cu amuzament de colegii din PE încă neobișnuiți cu astfel de prestații. Și e de-abia începutul.
Altfel, Europa va rămâne câinele fidel al Casei Albe, gata oricând să-i muște de turul pantalonilor pe ruși și pe chinezi. Tot noi vom plăti facturile pentru Ucraina – cu atât mai multe, cu cât Trump se apropie vertiginos de Biroul Oval.
Partea cea mai tristă e că Ursula von der Leyen se va simți îndreptățită să continue abuzurile cu și mai mare avânt. Cele 40 de voturi obținute în plus față de minimul necesar îi confirmă imunitatea în raport cu orice critici și în special în relația cu pseudo-parchetul condus de eroina Kovesi.
Sistemul politic european rămâne profund corupt pe filieră americană. Iar asta se va vedea cel mai bine atunci când planurile Ursulei von der Leyen vor prinde aripi. Cele mai importante sunt legate de “achiziții comune pentru apărare” și crearea unui scut anti-rachetă capabil (cel puțin în teorie) să protejeze întreaga uniune. Cu alte cuvinte, alți bani luați cu japca de la statele membre, în afară de cei tâlhăriți, bilateral, via Pentagon.
Europa va rămâne vioara-ntâi în materie de fonduri, armament și logistică destinate Ucrainei, cu perspectiva de a contribui inclusiv cu trupe regulate. Nimeni nu putea fi mai potrivit decât Ursula von der Leyen în fruntea UE, dacă ar fi să-i întrebăm pe băieții din gașca lui Joe Biden. În special acum, în plin “război al civilizațiilor”.
Printr-un adevărat păienjeniș de rețele politico-economice, bine alimentat cu fonduri netransparente, globaliștii de la Casa Albă au reușit să-și impună oamenii fideli în cele mai importante birouri de la Bruxelles. Așadar, Europa va trage în continuare la căruța filantropilor de la Davos. Chiar mai abitir decât până acum, dacă Trump va fi ales președinte. Apropo de Trump, scriitorul de science-fiction CT Popescu insistă cu paralela Trump-Hitler, care cel mai probabil a condus la recenta tentativă de asasinat. În mod paradoxal, nu discursul “violent” al trumpiștilor i-a inspirat pe dezaxații din America, ci taman ieșirile pașnice, la limita bunului simț, ale unor globaliști ca CT Popescu.

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu