Analize și opinii

Adrian Onciu: TEAM ROMANIA, FILIALA CHIȘINĂU

Diverși experți de la București, cunoscuți prin restaurantele centrale ale capitalei Republicii Moldova drept ”Team Romania”, s-au instalat foarte confortabil la Chișinău. Desigur, nu pentru a milita în vederea contopirii celor două state înrudite, ci cu scopul precis de a-i integra pe moldoveni în Uniunea Europeană. Cu tot cu ideologia aferentă mișcării globaliste.
Moldovenii se vor uni, așadar, cu frații mai mari și mai bogați de la Bruxelles, înainte de orice. Frații noștri de peste Prut vor fi pentru România la fel cum sunt maghiarii din Ardeal pentru Ungaria. Nimic mai mult. Inclusiv în materie de spațiu Schengen.
Podurile de flori din anii 90 se vor transforma în frumoase autostrăzi europene, capabile să aducă bunăstarea odată cu noile magazine Lidl, Carrefour, Kaufland și Auchan. Ce a mai rămas din palida industrie moldoveană se va metamorfoza peste noapte în mall-uri, hipermarketuri și blocuri de locuințe, în timp ce agricultura tradițională și zootehnia de subzistență vor fi sacrificate pe altarul luptei împotriva încălzirii globale.
Dacă în materie de achiziții de armament treaba s-a tranșat deja între Emmanuel Macron, Joe Biden și Maia Sandu, iar în materie de rețele de distribuție a apei, gazului și energiei electrice s-au abonat concernele franco-germane cunoscute, întrebarea este cu ce ne căpătăm noi, românii, din ”Afacerea Moldova”. A obținut fostul președinte Băsescu vreun mega-contract sau măcar o promisiune vagă, atunci când a decis la Washington să mizeze totul pe proiectul de țară ”Moldova în UE”? A negociat ceva regimul Iohannis, între timp? Sau pur și simplu românii ar trebui să se bucure doar pentru integrarea fraților de peste Prut mai devreme decât fusese stabilit? Și să-i privească pe partenerii americani, nemți și francezi cum devalizează economia Moldovei și exportă toate resursele naturale (pe lângă acapararea resursei umane, deja răspândită în cele patru zări).
Așa cum arată lucrurile acum, românii se vor alege cu praful de pe tobă. Iar moldovenii, eventual cu locuri rezervate în prima linie a frontului.
Experții de la Team Romania detașați la Chișinău sunt globaliști pur-sânge. Oportuniști și mari carieriști, ahtiați după stipendii de la Bruxelles (pe filiera Soros) și dornici să se prezinte la datorie la îndemnul serviciilor noastre secrete – nicidecum ca urmare a unui imbold de natură patriotică. Îi doare fix în cot de bunăstarea moldovenilor sau de presupusele avantaje strategice pe care România le-ar avea după integrarea fraților noștri în UE. Cu sau fără Moldova alipită Uniunii, succesorul lui Iohannis va ține loc tot de mobilă în cadrul unui Consiliu European înțesat de globaliști.
Iată-i și pe o parte dintre cei care formează Team Romania, filiala Chișinău: Anca Dragu (guvernator al Băncii Naționale), Daniel-Marius Staicu (director al Oficiului de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor), Cosmin Dinescu (șef al Misiunii UE în Rep. Moldova), consilierii guvernamentali Daniel Funeriu, Dragoș Ciuparu, Nicolae Grigore, Gabriela Scutea, Alexandru Săndulescu, Victor Wili Apreutesei, Victor Giosan, Anca Boagiu și Irina Alexe. Practic, Team România – filiala Chișinău este un soi de guvern din umbră al Republicii Moldova. Cel mai probabil băieții noștri raportează direct la Washington și la Bruxelles, înainte ca informațiile filtrate să ajungă la București.
Specialiștii amintiți din cadrul Team Romania își văd de propriile cariere și de propriile buzunare. Dacă le-ar păsa, câtuși de puțin, de soarta moldovenilor, le-ar explica foarte deschis că integrarea într-o Uniune acaparată de globaliștii de la Washington este nimic altceva decât un pact cu Diavolul: pierderea libertății și a suveranității în schimbul unor beneficii de care se vor bucura în principal elitele neoliberale agreate de Ursula von der Leyen.
Pe scurt, am curtat-o ani de zile pe vecina noastră săracă și frumoasă, care în final s-a luat cu un străin de la Bruxelles plin de bani, dar cam potlogar și fără niciun Dumnezeu.