Analize și opinii

Adrian Onciu: REVOLTĂTOR

Ursula von der Leyen s-a dovedit a fi sută la sută loială imperiului și, ca atare, a primit o nouă recompensă: cel de-al doilea mandat în fruntea UE. După întrunirea de mâine a Consiliului European pentru confirmarea nominalizării din partea partidelor de stânga și liberale câștigătoare la alegerile din 9 iunie (PPE, S&P, Renew), votul din PE va deveni o formalitate.
Este pur și simplu scandalos. Iar cuvântul nu reflectă întrutotul gravitatea momentului. Cetățenii europeni au girat la conducerea UE, prin votul lor, un politician nu doar corupt până-n măduva oaselor, ci și un mare demagog. Un om fără caracter și fără nici cea mai mică dorință de a apăra interesele membrilor Uniunii.
Aproape toate deciziile importante ale Ursulei von der Leyen din primul mandat în fruntea UE au trecut prin filtrul globaliștilor de la Casa Albă. Șefa Comisiei a apărat interesele marilor corporații americane din energie, din Big Pharma și din industria de armament, în detrimentul vădit al firmelor europene cu același profil. În plus, a aplicat fără remușcări restricții asupra libertăților fundamentale ale cetățenilor și a promovat vaccinarea obligatorie mai ceva ca un agent de vânzări al Pfizer plătit în funcție de încasări.
Odată cu sfârșitul pandemiei și debutul războiului din Ucraina, Ursula von der Leyen și-a îmbrăcat costumul cazon și a devenit principalul reprezentant al Pentagonului (și al companiilor de armament afiliate). Mai mult, și-a depășit constant atribuțiile și a fentat legea ca ultimul mafiot pentru a găsi noi metode de deturnare a fondurilor europene în favoarea Kievului. A implicat Uniunea până peste gât în războiul din Ucraina și a decis cu de la sine putere noi valuri de sancțiuni sinucigașe împotriva Rusiei, fără a ține cont de dorința simplilor cetățeni și de impactul asupra nivelului de trai. În acest moment Europa se află pe marginea prăpastiei, foarte aproape de a redeveni câmp de luptă după aproape 80 de ani de pace.
Zeci de miliarde de euro curg în continuare către o țară extracomunitară, din bugetul Uniunii, iar fenomenul este considerat de politicienii de la Bruxelles (în frunte cu Ursula) la fel de normal ca mersul pe jos. Tone de armament și muniție pleacă zilnic de pe continent în prima linie a frontului. Sute de ofițeri din UE sunt implicați fie direct în zona de război, fie în acțiuni de instruire a soldaților ucraineni. Iar escaladările nu se vor opri aici.
Șefa Uniunii Europene execută fără crâcnire ordinele de la Pentagon și Casa Albă, într-o perfectă armonie cu ceilalți globaliști aflați la cârma guvernelor din UE.
Avem de-a face cu o dictatură vizibilă din spațiul cosmic. Cu nimic mai ”onorabilă” decât cea a președintelui nord-coreean Kim Jong-un.
Și totuși europenii par a fi amorțiți. Se prefac că totul este în regulă. Se prefac că democrația încă funcționează. Și că politicieni ca Viktor Orban ar fi mult mai nocivi în fruntea Uniunii.
Pentru noul mandat al Ursulei von der Leyen ar trebui să-i mulțumim eroinei anticorupție – Laura Codruța Kovesi. Timp de doi ani și jumătate s-a dat peste cap pentru a mușamaliza dosarul Pfizer și a reușit cu prisosință. Singurul potențial obstacol în calea renominalizării Ursulei a fost procurorul Kovesi.
Un magistrat care a preferat să închidă ochii în schimbul unor false onoruri și a unui pachet salarial extrem de motivant. Ca și Klaus Iohannis, nu a reușit să facă nimic în interesul românilor, deși a avut la dispoziție toate pârghiile necesare.

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu