Analize și opinii

Adrian Onciu: O ULTIMĂ SFORȚARE

”Coaliția de guvernare cu PSD se oprește aici”, a anunțat generalul Ciucă, după abuzul celor patru judecători ai CCR numiți de PSD. Adio, dar rămân cu tine (să văd ce-ar mai fi de furat) este mesajul liberalilor înaintea unei campanii electorale cu impact enorm asupra viitorului României.
Asistăm la o încercare disperată a ”ostașului aflat în slujba țării” de a accede în finala prezidențială, pe creasta unui val de ură împotriva PSD, creat în mod artificial de decizia scandaloasă a CCR.
Amicii lui Ciucă din Deep State-ul de la Cotroceni, generali la rându-le, în loc să se ocupe de protejarea interesului național, fac jocuri de culise în slujba liberalilor, cu unicul scop de a-și păstra propriile fotolii și implicit statutul de dirijori din umbră. Aparatul de forță al statului român (servicii, armată, Justiție) a fost capturat de oamenii lui Iohannis, care încearcă prin pionii de la CCR să-și perpetueze puterea.
Fanii Dianei Șoșoacă pretind, în mod fals, că liderul SOS ar fi reprezentat un pericol major la alegerile prezidențiale. Ar fi intrat în turul doi, în pofida sondajelor mincinoase. Să presupunem, prin absurd, că asta ar fi realitatea. Și că Șoșoacă ar avea măcar 20% din intențiile de vot. Mergând pe acest raționament, Ciolacu s-a speriat de moarte, i-a convocat pe ”băieții lui” de la CCR și le-a ordonat să încalce legea, să ignore Constituția și s-o elimine pe Diana Șoșoacă. Scurt pe doi.
Oare Ciolacu să fi fost chiar atât de idiot? Să nu-și fi dat seama că un eventual tur doi cu Șoșoacă ar fi reprezentat șansa lui nr. 1 de a ajunge la Cotroceni fluierând? Infinit mai mult decât liderul AUR, Șoșoacă în finală cu Ciolacu i-ar fi scos din case pe toți românii speriați de ROEXIT, de ieșirea din NATO și de iminenta invazie a lui Putin.
Așadar, Șoșoacă ar fi fost un foarte bun partener de drum pentru Ciolacu.
Acum, după decizia aberantă a CCR și reacția ”vehementă” a lui Ciucă, s-au trezit mai degrabă fanii #rezist ai lui Iohannis să îmbrățișeze necazul Dianei Șoșoacă. Nici măcar 0.2% din cei 450 de mii de votanți ai SOS la alegerile europarlamentare nu au catadicsit să protesteze în stradă împotriva unui abuz al CCR care ne retrogradează abrupt în rândul dictaturilor din lumea a treia. Pe cât de vehemenți sunt fanii lui Șoșoacă pe rețelele sociale, pe atât de paralizați se dovedesc a fi când vine vorba de a manifesta un minim spirit civic, de apărare a democrației (atât cât a mai rămas din ea).
Generalii din servicii de teapa lui Coldea au reușit cu brio să-și bată joc de o țară întreagă, prin intermediul trepădușilor de la CCR. Dovada că a venit un ordin dinspre serviciile secrete și nu de la vreun partid a fost absența a doi dintre cei nouă judecători în momentul deliberării dosarului Șoșoacă. Deloc întâmplător, singurul membru al Curții care și-a motivat votul împotriva deciziei majorității a fost Iuliana Scântei, fost senator PNL. O motivare altfel cât se poate de logică, în spiritul Constituției.
Imaginea de ansamblu pe care și-au dorit-o confrații de arme ai lui Ciucă a fost să-l transforme pe Ciolacu într-un soi de Dragnea, capabil să calce legea în picioare în interes propriu. De cealaltă parte, liberali ca judecătoarea Scîntei sau generalul Ciucă rămân pe baricada dreptății și a adevărului. Și, în consecință, se detașează de tâlharii de la PSD, rup lanțurile alianței de guvernare în direct la TV și se pregătesc de o nouă etapă de globalizare demonică a României, cot la cot cu USR și UDMR.
Încă o dată: cei patru judecători propuși de PSD, plus cel provenit de la UDMR, au fost și au rămas bunuri de valoare ale Deep State-ului, care uneori se întâmplă să joace și în interes de partid. De data asta au jucat în interesul PNL. Pentru că oricum sunt la apusul carierei și puțin le mai pasă de ce ar putea crede PSD sau Ciolacu despre ei.

Autor: Adrian Onciu