În Statele Unite, Kamala Harris bate toate recordurile în materie de strângeri de fonduri. Nominalizată de democrați în calitate de candidat la președinție, Kamala le promite americanilor locuințe subvenționate și mâncare ieftină. Mass-media din România a ignorat aspectul, deși proiectul similar al lui Simion, mult mai puțin ambițios, a avut parte de multiple critici din partea experților, a politicienilor și a analiștilor antamați de structurile guvernamentale. Bineînțeles, toate sondajele de opinie o plasează pe favorita lui Soros înaintea lui Trump. Problema e că economia americană a început să gâfâie. Dolarul pierde teren în raport cu euro, iar numărul de locuri de muncă a fost revizuit în scădere cu 818.000 – a doua cea mai proastă revizuire din istoria SUA. Steve Hanke, un economist de top, avertizează că o criză profundă va afecta America cel mai târziu la începutul anului 2025. Și asta din pricina contracției masei monetare, un semnal întâlnit doar de patru ori în ultimii 100 de ani. În tabăra republicană, Donald Trump a susținut în Carolina de Nord primul miting electoral în aer liber de la tentativa de asisinat de luna trecută. El a vorbit din spatele unui paravan de sticlă antiglonț, în timp ce numeroase efective de securitate ale Secret Service și ale Poliției i-au asigurat protecția. Dacă Trump va câștiga alegerile, cel mai probabil Deep State-ul globalist va facilita prăbușirea economică a Statelor Unite. Protestele BLM și Antifa vor fi reactivate pe filiera Soros, iar spectrul unui război civil va plana asupra Americii. Drept răspuns, Trump va fi nevoit, cel mai probabil, să introducă starea de necesitate și să mărească prerogativele serviciilor secrete, ale Poliției și ale structurilor de securitate.
Deplorabilă încercarea analiștilor euroatlantiști și a mass-media de a transforma incursiunea ucrainenilor în zona Kursk într-un succes fulminant. Într-un ”schimbător de joc” capabil să-l dărâme psihic pe Putin și să-i determine pe ruși să zdrobească regimul de la Kremlin. Printre analiștii agreați de regimul Iohannis se numără și un anume istoric Cosmin Popa (specialist în spațiul ex-sovietic, evident), care îl îndeamnă pe Zelensky să continue în forță ofensiva pe tărâm rusesc, prin cucerirea unei centrale atomice sau măcar a unui oraș mai de Doamne-ajută. Desigur, ca monedă de schimb în cadrul viitoarelor negocieri. Partea proastă este că Kievul nu a reușit dislocarea unor forțe rusești de pe frontul din Donbas și Donețk, unde trupele Moscovei au luat cu asalt orașul strategic Pokrovsk – un important nod logistic. Așa că ucrainenii și mercenarii ajunși în regiunea Kursk ar putea să puncteze doar la capitolul ”impresie artistică” și ”moral ridicat”, înainte de fi eliminați. Lucru confirmat de generalul (r) Virgil Bălăceanu: ”Incursiunea în regiunea Kursk nu schimbă fundamental mersul războiului ci aduce un nou element, element esențial. Și ucrainenii au inițiativă. Este un lucru care contează foarte mult asupra moralului trupelor și de ce nu asupra moralului populației după luni de zile, mai bine de jumătate de an, ucrainenii fiind în apărare pe toate direcțiile și nereușind să reziste pe toate cele 11 direcții pe care rușii sunt în ofensivă”. Autoritățile ucrainene au cerut evacuarea orașului Pokrovsk, cu câteva zeci de mii de locuitori, precum și evacuarea unor sate din jur. De remarcat că Olaf Scholz s-a plâns că Zelensky nu l-a informat despre intenția americanilor de a ataca Rusia pe direcția Kursk. Și asta deși Germania este cel de-al doilea mare contributor cu bani, armament și muniție la efortul de război al Kievului.
Liberalii sunt nemulțumiți că n-au fost consultați în legătură cu noul comisar UE din partea României. În replică, social-democrații spun că nu-și amintesc să fi fost întrebați de sănătate atunci când Ludovic Orban a propus-o pe Adina Vălean, actualul comisar european pentru Transporturi. Oare va rezista PSD+PNL=LOVE și după alegeri?
Autor: Adrian Onciu
Adauga comentariu