Să facem o mică paralelă. Milioane de români (”extremiștii de dreapta”, chipurile) sunt nemulțumiți după ce regimul Iohannis-Ciolacu a pus la cale și a executat lovitura de stat din 6 decembrie. În același timp, milioane de cetățeni din SUA și din Europa (”extremiștii de stânga”) sunt furioși după ce Elon Musk i-a concediat sau le-a tăiat sursele de finanțare.
Reacțiile au fost complet diferite. ”Naziștii” din România au organizat proteste pașnice. Ei și-au exprimat nemulțumirea și pe rețelele sociale – până când a intrat pe fir CNA-ul lui Vasile Bănescu. ”Comuniștii” din SUA, în schimb, au lăsat deoparte orice inhibiții și au trecut direct la atac. Cu cocktail-uri Molotov, cu cuțite, bâte și alte arme albe numai bune de distrus mașini și showroom-uri Tesla.
Inițiativa lăudabilă a lui Elon Musk de a reduce risipa guvernamentală inclusiv prin desființarea unor agenții și a zecii de mii de posturi inutile (alocate pe bază de clientelism politic) a primit drept răspuns un val de violențe de tip Antifa. Mai mult, neomarxiștii lui Soros nu s-au mulțumit doar cu câteva sute de mașini și sedii vandalizate. Ei au îndemnat la boicot, la distrugerea afacerii Tesla. O afacere care înseamnă cel puțin 17 ani de muncă asiduă, de cercetare și inovație, de nopți nedormite și excelență într-un domeniu extrem de concurențial.
După modelul nemulțumiților din sectorul public american, foarte bine retribuiți pentru a tăia frunze la câini și a înlesni politicile globaliste ale democraților, oare ar fi trebuit ca nemulțumiții din România să ia cu asalt sediul CCR, să vandalizeze biroul lui Marian Enache și să dea foc la Palatul Victoria? Cam asta ar fi diferența dintre cele două așa-zise extreme. Cu specificația că ”extrema dreaptă” mai are foarte puțin până la a se manifesta, la rându-i, cu cocktail-uri Molotov și arsenalul obișnuit al agitatorilor lui Soros.
Sute de proteste sunt planificate astăzi la showroom-urile Tesla din SUA și de peste ocean. Organizatorii au numit evenimentul ”Tesla Takedown’s Global Day of Action”, cea mai recentă și cea mai mare dintr-o serie de demonstrații care au început la scurt timp după învestirea lui Donald Trump. Mitingurile vor avea loc în fața a peste 200 de locații Tesla din întreaga lume.
Protestatarii afirmă că vor să atenționeze administrația Trump că sunt împotriva deciziilor lui Elon Musk de concediere a mii de muncitori, de reducere a bugetelor guvernamentale și de eliminare a unor agenții întregi. ”Nimeni nu a votat pentru asta și nimeni nu a votat pentru Elon”, a punctat Vickie Olvera, unul dintre organizatori. ”Este un supermiliardar neales și un bandit”, a continuat Olvera.
Băieții lui Soros ignoră un aspect esențial: americanii au votat masiv pentru Donald Trump. Iar Trump a promis că va reduce risipa guvernamentală. Și o face cu sprijinul miliardarului Musk și al altor membri ai cabinetului – evident, nealeși. Să spui că pe Musk nu l-au votat americanii pentru a restructura sectorul public și a opri hemoragia de bani destinați globaliștilor este o mare stupizenie. Musk egal Trump. Primul acționează având mandatul și sprijinul direct al președintelui SUA. Punct!
A încerca să-i distrugi afacerea cu mașini Tesla în speranța că-ți vei recăpăta slujba sau contractele cu statul este nu doar ineficient și la limita legii, ci și o neghiobie fără margini. Arată până unde poate duce disperarea unor oameni obișnuiți, decenii întregi, să trăiască foarte bine pe spinarea statului gonflat la maxim de globaliști.
De ochii lumii, organizatorii Tesla Takedown au avut grijă să se distanțeze de vandaliștii care au atacat în miezul nopții zeci de locații Tesla cu cocktail-uri Molotov și mesaje agresive împotriva lui Musk. ”Ne opunem violenței și distrugerii proprietății. Protestul pașnic pe proprietatea publică nu este terorism intern”, declară, preventiv, simpatizanții lui Soros, în încercarea de a se delimita de activiștii violenți.
Concluzia? România ar avea nevoie ca de aer de un Elon Musk. Și, desigur, de un președinte ca Trump.
Autor: Adrian Onciu
Adauga comentariu