Analize și opinii

“Aceasta reprezintă doar o fracțiune din ziua Gretei”

Săraca Greta. Viața fără petrol și produse pe bază de petrol.
Într-o dimineață răcoroasă de iarnă în Suedia, o fetiță drăguță pe nume Greta s-a trezit într-o lume perfectă, una în care nu existau produse petroliere care să distrugă pământul. Și-a aruncat la o parte cearceaful de bumbac și pătura de lână și a pășit pe o podea murdărie acoperită cu scoarță de salcie pulverizată cu pietre.
Ce-i asta? ” a întrebat ea.
„Coarță de salcie pulverizată”, a răspuns zâna ei nașă.
“Ce s-a întâmplat cu covorul? ” a întrebat ea.
„Covorul era din nailon, care este făcut din butadienă și cianură hidrogenată, ambele făcute din petrol”, a venit răspunsul.
Greta a zâmbit, recunoscând că ajustările sunt necesare pentru salvarea planetei, și s-a mutat la chiuvetă pentru a se spăla pe dinți unde în loc de periuță de dinți, a găsit o salcie, mutilată la un capăt pentru a expune periuțele din fibră de lemn.
Vechea ta periuță de dinți? ” a remarcat nașa ei, „De asemenea nailon. ”
“Unde este apa? ” a întrebat-o pe Greta.
„Pe drum în canal”, i-a răspuns nașa ei, Asigură-te că eviți apa cu holeră în ea. ”
„De ce nu există apă curentă? ” Greta a întrebat, devenind puțin iritată.
„Ei bine”, a spus nașa ei, care a predat ingineria la MIT, „De unde începem? ”
A urmat un monolog lung despre cum valvele de chiuvetă au nevoie de scaune cu elastomer și cum țevile de cupru conțin cupru, care trebuie să fie minat și cum este imposibil să faci echipament de mișcare a pământului complet electric fără lubrifiere sau anvelope și cum minereul trebuie topit la o fabrică de metal și asta e greu să faci doar cu electricitatea ca sursă de căldură, și chiar dacă folosești doar electricitate, firele au nevoie de izolație, care este pe bază de petrol, și deși cea mai mare parte a energiei Suediei este produsă într-un mod prietenos cu mediul din cauza hidro și nucleare, dacă faci o masă și echilibru energetic în jurul întregului sistem, încă ai nevoie de o mulțime de produse petroliere precum lubrifianți și nailon și cauciuc pentru anvelope și asfalt pentru umplut gropi și ceară și plastic iPhone și elastic pentru a-ți ține lenjeria intimă în timp ce operezi un cuptor de topire a cuprului și . .
“Ce avem la micul dejun? ” a intervenit Greta, pe care o durea capul.
„Ouă de găină proaspete, hrănite”, a răspuns nașa ei. “Raw.”
“Cum așa, crud? ” a întrebat-o pe Greta.
“Ei bine… . ” Și încă o dată, Gretei i s-a povestit despre nevoia de produse petroliere precum uleiul transformator și scorurile de produse petroliere esențiale pentru producerea metalelor pentru prăjirea tigăilor și la final a fost educată despre cum nu poți avea o lume fără petrol și apoi să gătești ouă. Doar dacă nu-ți rupi gardul din față și faci un foc și îți gătești cu grijă oul într-o coajă de portocală, așa cum faci la cercetași. Nu ca mai gasesti portocale in Suedia.
„Dar eu vreau ouă fierte cum face mătușa mea Tilda”, plânge Greta.
„Tilda a murit în această dimineață”, a explicat nașa. „Pneumonie bacteriană. ”
“Ce?! ” a intervenit Greta. “Nimeni nu moare de pneumonie bacteriană!” Avem penicilină. ”
„Nu mai”, a explicat nașa. „Producția de penicilină necesită extracție chimică folosind acetat de izobutil, care, dacă știi chimia organică, este pe bază de petrol. Mulți oameni mor, ceea ce este problematic, deoarece nu există o modalitate ușoară de a scăpa de cadavre, deoarece excavatoarele au nevoie de ulei hidraulic și crematorii nu pot arde cu adevărat multe corpuri folosind drept combustibil garduri și mobilier suedez, care dispar rapid – fiind folosite pe piața neagră pentru prăjind ouă și stau la cald. ”
Aceasta reprezintă doar o fracțiune din ziua Gretei, o zi fără microfoane în care să exclame și o zi fără multă mâncare și o zi fără bărci din fibră de carbon în care să navighezi, dar o zi care va salva planeta.
Urmăriți-ne mâine când Greta are nevoie de o obturație de canal și află cum se sintetizează Novocaina.

Autor: Matthew Thomas Quartermain